Skidor Längdåkning allmänt 6 inlägg 459 visningar

Enkätundersökning skidor

Patrik Jönsson
1987 • Hässleholm
#1
15 december 2022 - 17:32
Gilla
Se hit. Är du längdskidåkare ifrån Skåne?
Hej, jag genomför en studie på universitetsnivå där jag undersöker motivationen hos Skånska längdskidåkare. Jag har satt ihop en enkät som jag skulle behöva ha hjälp med att besvara. Jag söker dig oavsett nivå för deltagande.
Tacksam för alla som vill delta.
MVH Patrik

Länk till enkäten https://forms.gle/gBACWxXyAoisE3Le7
Walker67
1947 • Växjö
#2
17 december 2022 kl 01:04
Gilla
Vart vill du komma med enkäten ? Om det har koppling till den osäkra snötillgången gäller det södra Sverige i stort, där tillgången till konstsnöspår är en förutsättning för skidträning. Med kraftigt höjda elpriser blir snötillverkningen dyrare och även priset på åkkort i kombination med höga bränslepriser har slutnotan för att bedriva skidsport blivit högre.fö se Skidforum
Patrik Jönsson
1987 • Hässleholm
#3
17 december 2022 kl 17:11
1 Gilla
Studien undersöker motivationen hos skånska skidåkare med den osäkra snötillgången nere i syd. Trots dåliga snötillgångar finns det trots allt många deltagare i Vasaloppet, Engelbrektsloppet och andra längre motionslopp. Det har inget med konstsnö och höga elpriser att göra. Denna studie görs på universitetsnivå och kommer vara vetenskapligt förankrat.
Walker67
1947 • Växjö
#4
20 december 2022 kl 00:37
Gilla
Finns det någon annan studie som visar nivån på motivationen på skidåkare utanför Skåne, annars är det svårt att få fram ett mätvärde. Annat som spelar in är målet för skidträningen, som är motorn i träningen.tex så kör man inte 10x3 min stavgång i slalombacke med en puls strax under sitt maxvärde utan att ha ett mål för sin träning.
Självklart är motivationen kopplad till yttre förutsättning att bedriva skidträning, ju sämre förutsättningar desto högre motivation krävs.Sen finns det givetvis skidåkare som är extremt motiverade tex Nils-Arvid Olsson eller Carina Hammarstrand, men de ligger väl utanför den allmänna motivationsnivån i Skåne ?
Walker67
1947 • Växjö
#5
20 december 2022 kl 20:27
Gilla
En fundering; En felkälla borde vara att de som svarar på enkäten är de som är mest motiverade medan det med måttligt intresse avstår från att svara.
Patrik Jönsson
1987 • Hässleholm
#6
20 december 2022 kl 23:39
Gilla
absolut skulle det kunna vara så men dock inget som man kan konstatera att det är så i och med att jag inte har med ambitionsnivå som bakgrundsfråga och inget som är relevant för studien. Hur motiverad du är kan också variera under säsongen också. Men tack för att du lägger lite funderingar och frågor.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.