Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2095 visningar

Enorma problem med Hoffas fettkudde

Henrik Eriksson
1984 • Göteborg
#1
30 januari 2023 - 19:47
Gilla
Hej!

Jag är i stort behov av erfarenheter och tips/rekommendationer. Förra året i mars gjorde jag en titthålsoperation pga mindre men ändå ihållande besvär som begränsade mig till att springa max 2-3 km innan mitt knä började ömma. Ännu idag är jag osäker på vad som orsakade det, men misstänker att det kan ha orsakats av felbelastning/svag muskulatur i högerbenet.

Ingreppet under operationen var väldigt litet, det togs endast bort lite ärrvävnad. Tyvärr ledde dock operationen till att Hoffas fettkudde att flyttade på sig något, vilket tydligen kan ske om knäet utsätts för stress (som en operation) och det kallas för Hoffas syndrom… Detta har i sin tur lätt till att knäet låser sig väldigt lätt i utsträckt läge och ger värk, och på grund av det har jag börjat snedbelasta högerhöften och nu har jag smärta även där. Med andra ord har jag rejält ont i både höger knä och höger höft. Att jag sedan har plantar fasciit
I höger fot är grädde på moset.

Jag har gått till fysioterapeut och fått ett rejält träningsprogram som jag försökt följa. Jag har även fått ett gäng stretchövningar, framförallt för höften. Men jag har fortfarande väldigt väldigt ont och känner inte att det går framåt.

Så min fråga är - är det någon här i forumet som har någon slags erfarenhet av problem med Hoffas fettkudde? Just nu har jag en känsla av att jag inte kommer kunna springa mer under mitt liv.. och då är jag bara 38 år😬 Så i väldigt stort behov av tips, rekommendationer… ja vad som helst!

Tack!
1984 • Stockholm
#2
25 mars 2024 kl 21:17
Gilla
Hej Henrik! Hur har det gått för dig? Jag har också bekymmer med Hoffas efter att jag överbelastat knät (började cykla mycket eftersom hälsenorna var tjuriga, då kom detta istället). Har haft nytta av ett träningsprogram, men det tog säkert 6 månader innan jag var av med smärtan.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.