Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 381 visningar

Hur är Marathon i Helsingfors

1979 • Oskarshamn
#1
15 maj 2024 - 16:35
Gilla
Hej!
Någon som sprungit Marathon i Helsingfors? Verkar ju finnas två, både Helsinki city Marathon i maj och så Helsinki Marathon i augusti.

Någon som sprungit något av loppen och kan rekommendera det?

Hur är baran, allt runtomkring, publiken... ja ni fattar.

Jag inser att augustiloppet krockar med Jönköping för mig men till nästa år kanske... Alltid kul att planera framåt, särskilt när man deppar lite över att vara småskadad inför årets stora mål... Stockholm Marathon...

Tusen tack på förhand!
1969 • Stockholm
#2
16 maj 2024 kl 10:29
1 Gilla
Jag sprang varianten i augusti för några år sedan. Jag tyckte det var ett trevligt lopp. Ganska platt bana men man sprang två varv vilket är ett minus för mig. Varven var inte helt identiska men mycket var samma. Det var väl inte jättebra publikstöd. Men på det stora hela ett bra maratonlopp. Sen verkar man starta på nytt ställe nu så även banan kanske har ändrats.

Finns ju roligare lopp, men det är ju nära och Helsingfors är ju en trevlig stad.
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#3
16 maj 2024 kl 18:15
Gilla
Jag sprang halvmarathonvarianten av Helsinki City Marathon, vilket innebar ett varv på marathonbanan (de kör två varv på samma bana, med en mindre extrasväng på det första varvet) år 2021. Jag var väl inte alltför imponerad av vare sig banan eller publikstödet men det ska nämnas att loppet gick i oktober eftersom vi fortfarande var inne i pandemin vilket förstås kan ha spelat in. Delar av loppet gick på cykelbanor utanför centrum och det kändes periodvis mer som att man var med i ett vanligt stadslopp än ett stort stadslopp. Målgången på olympiastadion var mäktig dock.

Så jag instämmer lite i vad Jesper skriver om augustivarianten ovan: Det finns helt klart roligare lopp och jag minns att jag tyckte att det räckte gott och väl med ett varv på banan. Däremot vill jag inte gå så långt som att jag inte rekommenderar loppet för det var inget direkt fel på det, men det var långt ifrån ett av de bättre loppen jag sprungit. Och Helsingfors är en trevlig stad så en weekend där kan ju vara ett skäl att springa loppet.
1979 • Oskarshamn
#4
17 maj 2024 kl 10:56
Gilla
Tack för svar båda två. Ska fundera på saken, alltid kul att springa på nya ställen...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.