Löpning Kost & Näring 5 inlägg 5724 visningar

Illamående efter träning...

Maria Finnved
1986 • Mjölby
#1
26 mars 2009 - 20:04
Gilla
Jag har märkt att när jag tränar lite hårdare än vanigt, och då när magen jobbar, som t ex löpning, Så mår jag ofta lite konstigt efteråt. Jag kan springa på hur lnge som helst, men sen efter någon halvtimme efter passet så mår jag nästan illa. Antar att det är för att magmusklerna är trötta eller nåt?

Någon som märkt något liknande? Hur ska jag lösa detta med att få i mig näring efteråt? Jag har nu fått i mig två små smörgåsar, och det gick okej, men det var någon timme sen och nu sitter jag här och mår illa och kan inte tänka på kvällsmat, trots att jag verkligen borde äta ett mål till idag.

Nån som har något tips? Går detta över ju mer man tränar, eller är det min mage som är konstig? Kan även nämna att jag är väldigt känslig för att ha ätit/druckit innan träning. Väntar helst 3 timmar för att inte få upp maten när jag börjar jobba på....
1976 • Alingsås
#2
26 mars 2009 kl 20:25
Gilla
Det där känner jag precis igen! Hade precis samma problem, och framför allt då jag sprang längre sträckor/tävlingar, typ Gbg-Varv. Jag kände mig kräksjuk i flera timmar efter en tävling, men nu e det helt borta med vinden, det enda jag ändrade på var min träning. Jag började springa långsammare och längre sträckor, upp emot 30 km, ökade succesivt tempot, ett långpass i veckan och åt något lättsmält mellanmål ett par timmar innan passet/tävligen. Sen ett år tillbaka har jag inga känningar av illamående.
Maria Finnved
1986 • Mjölby
#3
26 mars 2009 kl 20:35
Gilla
Tack för snabbt svar ! =)

Tycker ju inte att jag springer fort... idag på 6:40 tempo tror jag det var... men iofs är jag inte så himla van än... 1 mil sprang jag idag vilket är långt för att vara mig!

Kanske är så enkelt som att ta det försiktigt så man vänjer sig vid jobbet långsamt som du verkar ha gjort!? =)
1981 • Dals-Ed
#4
27 mars 2009 kl 08:36
Gilla
Är också ganska säker du kommer vänja magen och kroppen ju mer du tränar men låter som du skulle behöva få i dig lite vätska direkt efter träningspasset. Jag brukar slänga i mig två glas vatten och en Dextoroltablett (socker) direkt när jag kommer in efter ett pass för att ge kroppen något att jobba med och en matbit senare. Innan jag gjorde det fanns det stor risk för illamående och huvudvärk men nu är det så gott som borta. Ett tips iaf.
Maria Finnved
1986 • Mjölby
#5
27 mars 2009 kl 09:35
Gilla
Henrik - Det låter faktiskt som ett väldigt bra tips, för när jag tänker efter så drack jag inte speciellt mycket efter träningen igår heller, då jag inte var sugen. Dricker ju inte på samma sätt under passet när jag springer som när jag cyklar då jag inte vill få håll o så... Så tack för tipset!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.