Rehab efter Hallux Valgus operation - Löpning
Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 18251 visningar

Rehab efter Hallux Valgus operation

Charlotta Lundberg
1976 • Stockholm
#1
30 mars 2009 - 10:23
Gilla 
Har efter alldeles för många år med problem tillslut bestämt mig för att operera en av två hallux valgus. Det kommer att bli den mindre varianten av operation, dvs de "knackar bort" en del av benet.
Jag har dock svårt att få helt klart för mig hur lång rehanbtiden är efter en sån här operation. Om någon vet något om detta (har förstått att dte är ganska vanligt bland löpare) så är jag förstås nyfiken på hur lång tid man kan räkna med att det tar innan man kan börja springa igen osv.
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#2
30 mars 2009 - 13:23
Gilla 
Fråga om läkaren gjort många lyckade sådana operationer, har arbetat i "branschen" länge och många har fruktansvärda problem efter operationer av hallux Valgus. har du testat inlägg med pelotter?
Charlotta Lundberg
1976 • Stockholm
#3
30 mars 2009 - 14:36
Gilla 
Nej, det kanske borde testas. Jag har eg mer problem i det dagliga, inte så mycket i själva löpningen.
När du säger "fruktansvärda problem" vad menar du då? Jag har förstått att man får svullnader och i vissa fall infektioner omkring tåleden, men hur länge egentligen?
Menar du att det är bättre att låta bli om man kan?
Tack!
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#4
30 mars 2009 - 15:54
Gilla 
Jag tänkte mer på att många jag träffat har fått det värre efter operationen än de hade innan. Men det går ju inte att veta på förhand, men man bör tänka efter både en och två gånger innan man bestämmer sig att operera. Testa inlägg eller lösa pelotter och se till att inte placera dem för långt bak, ej heller under själva trampdynan utan precis bakom så kommer det ge avlastning. Hoppas det ordnar sig!
Hanna E
1982 • Gävle
#5
5 april 2009 - 15:24
Gilla 
Har opererat båda fötterna och är väldigt nöjd efteråt. Var ju grymt svårt med skor innan trots inlägg. Tog iof säkert något år innan jag slutade vara stel och lite öm i stortåleden (men kunde börja löpträna försiktigt efter 2-3 månader) men nu känner jag inget (sex år senare), förutom mindre problem med fötterna när jag tränar!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.