Hur många träningar per vecka? - Löpning
Löpning Simning 5 inlägg 4359 visningar

Hur många träningar per vecka?

Sebastian_1_
1979 • Umeå
#1
13 april 2009 - 11:26
Gilla 
Hej på er!

Jag har ett framtida test där jag ska bli så bra på crawl som möjligt. Min fråga till er är hur många träningar per vecka som är gynnsamma för en utveckling? Självklart är en sånn här fråga individuell och efter träningserfarenhet. Men bara få en hum om det.

Löpning brukar man ju säga 3 träningar per vecka för att behålla kondition, 5+ för att utvecklas. Pratade med en kille häromdagen. Han föreslog 2 gånger per dag. Vad säger ni?
Angelika Sandholm
1962 • Enskede
#2
13 april 2009 - 13:54
Gilla 
Som alltid, en fråga om kvalitet! Bara ligga o mala i samma tempo o med samma teknik två gånger om dagen kommer inte att ge så mycket. Hellre då färre gånger i veckan, men blanda teknikpass med intervaller med långpass.
Tempot får du upp om du ligger på den undre gränsen på din starttid, t ex om din komfortzon är att simma hundringarna med start 1.50 i stället lägga dig på 1.45.
Långpass långa serier med start på din komfortzon, t ex 10*200 med start 3.40
Teknikpass där du varvar drills med korta, explosiva serier.

Vad är syftet med din test? Klara en viss sträcka på en viss tid? Simma Vansbro? Slå bästa kompisen?
Sebastian_1_
1979 • Umeå
#3
13 april 2009 - 16:04
Gilla 
Det är ett fystest för en intagning där simningen är ett delprov av många. Tid innan jag blir inkallad är oklar. Mitt mål är att bli så snabb och uthållig som möjligt på så snabb tid som möjligt.

Jag har mycket bra träningserfarenhet sen tidigare. Tyvärr kan man ju inte applicera så mycket mer än det mentala när man börjar med något nytt. Man har lite grundkropp och psyke iallafall.

Själva testet handlar till stor del om en krissituation i vatten. Har ingen aning kring vad det riktigt innebär. Djupa dyk, långa dyk, simma snabbt, vissa på en uthållighet, trampa vatten, andas under svåra förhållanden. Testet är för räddningsdykare.

Ska fortsätta läsa runt. Har så lite vetskap om simning att jag knappt vet vad jag ska fråga. På ditt svar förstår jag att en allroundträning är mest funktionell? Att rikta in sig på längre distanser som 2000m kanske också kan vara något?

Ditt svar var intressant och givande att läsa. Tack för det.
Mattias Thorén
1979 • Malmö
#4
20 april 2009 - 08:34
Gilla 
Teknik , teknik, teknik, teknik och så lite teknik på det.

I alla fall om jag läser rätt att du inte är tävlingssimmare i botten (men har bra grundkondis/styrka)? I så fall handlar det inte om att träna upp musklerna utan att lära sig utnyttja de till simning.
EvaMarie
1957 • Linköping
#5
22 maj 2009 - 10:31
Gilla 
Håller med Mattias. Teknik är grunden för all simning. Jag har set många exempel på i övrigt mycket vältränade personer som på grund av felaktig teknik får det mycket jobbigt i bassängen. Om du exempelvis ska springa eller hoppa får du oftast bättre resultat ju mer du tar i. Men när det gäller simning kan "ta i" ge sämre resultat - dvs för att kunna simma bra måste du ha lärt dig tekniken, dvs var du ska ta i och var du inte ska ta i, hur du hittar rätt vattenläge mm så att du inte ägnar all kraft åt att motverka dig själv.
Jag tror, att du för att klara ditt test så bra som möjligt, ska försöka få kontakt med någon som har gjort just det här testet och som kan berätta mer om det och vad man behöver träna på. Det kanske inte bara är simning som är avgörande...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.