Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 2925 visningar

Omdömen Skotest Marathon.se

1971 • Nykvarn
#1
16 april 2009 - 18:01
Gilla
Har lite svårt att få ihop betygen på skomodellerna med tillhörande kommentarer, men jag antar att betygsystemet jämför med föregående generation av samma sko:
T ex intresserad av att jämföra DS Trainer och Saucony Grid Tangent.

Asics DS Trainer 4,5 stjärnor:
"Äntligen under 300 gram! Denna gigant som fick högsta betyg 2008 kommer tyvärr inte upp i samma nivå i år. Den sneda snörningen uppskattades inte alls, det försämrade skon egenskaper att sitta skönt över vristen. Även designen kommenterades negativt. Denna typ av sko ska se mera snabbare ut och ha en mer aggressiv design.
Finns i herr- och dammodell"

Saucony Grid Tangent 4 stjärnor
"En extremt bra sko för intervall och snabbdistanspass. Den fina ovandelen och komforten gör att skon känns som en toffla. Tyvärr fastnar grus i yttersulan vilket irriterar löparna. Denna modell går alldeles utmärkt att använda i tävlingar.
Finns i herr- och dammodell".

Saucony-skon uppges alltså vara en extremt bra sko och får 4 i betyg, Asics får samtidigt 4,5 i betyg men en kommentar som är ganska kritisk.

Visserligen ett stort mått av subjektivitet i detta så klart, men jag tycker inte riktigt kommentarerna matchar omdömena?
1978 • Göteborg
#2
16 april 2009 kl 20:10
Gilla
Nu har jag inte läst testet, men kan det vara så att betyget grundar sig på mätetal? Då är betyget helt skilt från det skriftliga omdömet.

Fast det viktigaste är ändå: bry dig inte om test i en tidning. Prova dig fram till vad som är bra för dig. Det kan aldrig ett test säga!
1971 • Nykvarn
#3
16 april 2009 kl 20:28
Gilla
Jo, det är säkert något sådant. Jag tycker överlag att detta test inte är mycket att gå på, ingen indelning av skorna i pronation, neutral o s v. Ändå är det lite kul att studera omdömena. Lite knäpp är man väl?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.