Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3645 visningar

Brutet nyckelben

1980 • Växjö
#1
20 april 2009 - 07:16
Gilla
Hej.
Jag var tyvärr ute för en liten olycka med mcn i skogen för ett tag sedan.Körde omkull och bröt nyckelbenet längst ut emot leden. Läkaren sa att när det är brutet så långt ut gör de inget, utan jag få gå med armen hängande och ta det lugnt.
Domen enligt honom var att detta skulle ta ungefär 1 månad att läka och ungefär 10 dagar innan smärtan skulle börja avta.

Jag tänkte kolla med er om någon här brutit nyckelbenet och hur lång tid efter ni har kunnat komma igång med löpningen? Ska som många andra här springa göteborgsvarvet och vill helst kunna h anågorlunda tempo runt.

MVH
Henrik
1983 • Halmstad
#2
20 april 2009 kl 10:14
Gilla
Hej!

Jag har brutit nyckelbenen 3 ggr. Höger 2 och vänster 1. Det var dock före jag var 15 år alla tre så läkningen gick fort. Sista gånger var det helt av så det var lite besvärligare.

Nyckelbenen håller upp hela överkroppen och dess hållning så när du inte känner någon störande smärta så skall det inte vara några problem, då är det såpass läkt. Lite ömmande och mycket kliande kommer du antagligen att få.
1980 • Växjö
#3
30 april 2009 kl 04:42
Gilla
Idag tog jag mitt första träningspass på flera veckor, först pga förkylning och sedan pga brutet nyckelben.
Fick några träningstips utav min sjukgymnast för att få upp rörligheten igen som har fungerat väldigt bra. Så länge jag sprang lugnt och med bra hållning och rytm i löpningen gick det bra. Men det blir inga terrängrundor på ett tag till.
Nu är det bara att bita ihop och försöka få upp någorlunda flås inför Göteborgsvarvet, 16 dagar kvar
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.