Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 1837 visningar

Söker pulsklocka

Viktor Stenberg
1990 • Göteborg
#1
12 maj 2009 - 08:43
Gilla
Jag letar efter en pulsklocka som kan kolla puls, procent av maxpuls, sträcka och självklart tid.. (+ om den beräknar min/km)
Vore jättesnällt om ni tipsade om någon sådan klockamed länk eller namn i så fall...

Tackar på förhand!
1971 • Nykvarn
#2
12 maj 2009 kl 10:18
Gilla
Garmin 305 om du även vill ha med GPS funktion. Polar med fotpood om du inte behöver GPS eller någon av Suuntos modeller, kolla reklam-länk här på höger till sidan.

Beror lite på vad den får kosta. Jag kör själv med Polar RS 200SD vilken har en fotpood som ger sträcka och fart och jag är jättenöjd med den. Finns massor av trådar om Garmin vs Polar, vissa förespråkar GSP, andra fotpood.
Viktor Stenberg
1990 • Göteborg
#3
12 maj 2009 kl 13:40
Gilla
Jag läste litet om Polar RS 200 nu, det känns som ett bättre alternativ med tanke på en prisskillnad på 1000 kr..
Tre frågor bara: Hur mäts pulsen på den (medel och max lr)?
Vad innebär de olika "sportzonerna"?
"Klockan lagrar de 16 senaste träningspassen och summerar träningen för de 16 senaste veckorna. " - Hur summeras träningen?
(Kan man spara detta på ngt sätt på datorn osv för att kunna jämföra med tidigare veckoperioder?)

1971 • Nykvarn
#4
12 maj 2009 kl 14:58
Gilla
Hej igen.

Pulsen mäts kontinuerligt och kan presenteras som bpm eller som % av max. Efteråt visas tid i de olika pulszonerna liksom medel och maxpuls. den visar även snittpuls per "autolap", valfri distans du ställer in själv, t ex har jag inställt så klockan piper till varje km och visar snittfart och snittpuls.

de olika sportzonerna ställs in efter din maxpuls och klockan kan varna med ljud om du går utanför/över t ex zon 4 om du köra ett pass på den intensiteten.

Varje pass visas som en stapel och för varje pass kan du se kaloriförbrukning, max-medelpuls, maxfart/snittfart, tid/puls för varje autolap. Du kan även få träningen summerad veckovis (tid, mängd, pulszoner o s v.

Du kan föra över träningspasen med hjälp av datorns mikrofon till Polars webb-tjänst. Personligen använder jag mig inte av detta då jag inte tycker det ger mig så mycket. För mig räcker det att regga min träning på Jogg.se

Jag tycker Polar RS200 är en bra pulsklocka med mycket bra funktioner. Det sägs att fotpood är bättre på GPS på att återge momentan hastighet medans GPS är mera tillförlitligt på att återge sträcka korrekt.


Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.