Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2700 visningar

Tid att bli skadefri efter varvet?

Frasse
1969 • Jönköping
#1
20 maj 2009 - 16:19
Gilla
Hej,
Gjorde mitt första Göteborgsvarv i lördags och vilken fantastisk upplevelse! Förutom att jag i vimlet trampade snett efter 500 meters löpning. En trottoarkant! Dum (=envis) som jag är valde jag att springa vidare och efter 1,55 med konstant stigande smärta klev jag över mållinjen med en fot som var enorm! Idag är den mörkblå, fortfarande bra svullen.
Som gammal fotbollsspelare har man ju vrickat foten förr, men då klev man av utan att springa ett par mil. Det ska ju inte vara farligt, bara att rehabiliteringen tar längre tid.
Hur lång tid ska man gissa att det krävs innan man kan snöra på sig skorna för ett kortpass?
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
20 maj 2009 kl 16:32
Gilla
Tror du har nytta av hjälp från en sjukgymnast eller naparapat. Det brukar gå fortare då. Och mindre risk att du gör fel under rehab-tiden.
Annars kan du försöka hitta boken "Motions- och idrottsskador och deras rehabilitering" (eller var det "Idrotts- och motionsskador....") på biblioteket och läsa dig till åtgärder. www.sportsinjuryclinic.net kan ha råd att ge och säkert rehab-video att sälja.....
Det kan ta sex veckor om du inte misshandlar foten mer. Men kanske går det på halva tiden om du hjälper till på rätt sätt! Så skaffa experthjälp!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.