Löpning Träning 3 inlägg 2741 visningar

Träning med Team Stockholm marathon

1975 • Hässelby
#1
31 juli 2009 - 11:41
Gilla 
Jag planerar att anmäla mig till Stockholm maraton 2010. Team Stockholm marathons träningar (och föreläsningar) verkar vara toppen. Framförallt är jag ute efter systematisk träning men också en morot att faktiskt komma iväg på löppass trots att det är januari och vädret suger.

Det som får mig att tveka är att jag har hört att distanspassen går ut i ett ganska högt tempo även i de grupper som siktar på långsammare tider som t.ex. sub 4.30. Jag är av den uthålliga men mycket trögstartade sorten. Går jag ut i för högt tempo så kroknar jag ganska fort och jag är därför lite rädd att jag inte ska få ut så mycket av distanspassen, utan istället tappa sugen.

Det måste finnas några här som har tränat med Team SM. Jag tänkte därför höra med era erfarenheter angående träningarna. Fungerar de bra?
1966 • Stockholm
#2
31 juli 2009 - 14:00
Gilla 
Jag har varit med och tränat med Team Stockholm Marathon sen dom startade detta utmärkta initiativ; hade turen att dom började samtidigt som jag anmälde mig till min livs första mara, dvs Sthlm Marathon 08. Jag har tränat med TSM till maran 08 och 09, och till halvmaran 08 och just nu till halvmaran 09. Och jag har bara gott att säga om träningen!

Tror aldrig jag hade klarat maran 08 utan TSM, långpassen som var en ny upplevelse för mig går så otroligt mycket enklare i grupp. Och speciellt med ledare som hjälper till att hålla bra tempo genom hela passet. Jag tycker ledarna gör ett kanonjobb, och tycker att tempohållningen bra följer målsättningen. Och oftast tycker jag passen börjar i ett tempo som är lite lugnare än genomsnittstempot, även om sällan riktigt så lugnt så man kan kalla det för uppvärmingstempo...

Jag ska köra igen med TSM inför 2010, hoppas vi ses i höst på helgernas höjdpunkt, långpasset på söndag fm:)
1975 • Hässelby
#3
31 juli 2009 - 14:19
Gilla 
Roligt att höra! Jag känner mig riktigt, riktigt sugen. :)

Bra också med deras initiativ att man får hjälp att komma till sjukgymnast/naprapat vid skada. Skador är ju också sådant som man oroar sig för när man pillar själv med träningen. Vad är ett "normalt" ont och när bör man vila/söka hjälp? Den typen av frågor är ju också toppen om man kan få hjälp med.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.