Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 6958 visningar

Stelt och svullet (men smärtfritt) knä?

Mia Lachmann
1971 • Mellbystrand
#1
17 augusti 2009 - 08:58
Gilla
Hej!
Jag ska springa tjejmilen den 30 augusti och joggar 2-3 gånger i veckan för att komma i form. I fredags joggade jag 7 km och det kändes jättebra. På kvällen spelade jag fotbolls-brännboll med sonens fotbollslag och sprang en hel del ruscher med hårda inbromsningar (man har ju svårt att hålla igen...)

Allt kändes bra efter det också, men på eftermiddagen nästa dag så kändes mitt knä plötsligt stumt och stelt, fast utan smärta. Det hade blivit en rejäl svullnad ovanför knäskålen på utsidan. Svullnaden la sej under kvällen, och dagen efter (i söndags) var det nästan helt bra, men där svullnaden suttit så knäppte det vid vissa rörelser. Idag, tre dagar efter, så känns det helt ok igen.

Någon som vet vad det kan ha varit? Och vågar jag mej på ett träningspass idag?

Hälsn. Mia
1966 • Karlstad
#2
17 augusti 2009 kl 09:06
Gilla
Har upplevt samma sak för många år sen när jag spelade badminton hysteriskt en eftermiddag. Fick vätskeansamling i höger fotled som tog alla stoppar, och höger armbåge som smaschade på allt :-)
Har du inte ont tycker jag du ska jogga på men kanske inte köra järnet första turen. Man ska lyssna på kroppen och inte känna efter :-), med en nypa salt.
Trallala
1964 • fd
#3
17 augusti 2009 kl 21:31
Gilla
Låter som en överbelastning men det kan vara menisk också. Om du upplever att knät låser sig eller att du "tappar" knä utan förvarning så kolla upp det. Annars kan du nog börja träna som vanligt igen om några dagar fast börja lugnt.
Mia Lachmann
1971 • Mellbystrand
#4
18 augusti 2009 kl 15:34
Gilla
Tack för era svar!
Knät har känts ok dagtid, men på kvällen när jag suttit på huk med barnen och lyft osv. så har det ömmat lite. Men imorgon ska jag ge mej på ett träningspass och hoppas att det håller! Hade varit surt att åka på något nu när jag är så nära mitt mål...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.