Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 6668 visningar

Sträckt ledband i foten

1971 • Höganäs
#1
25 augusti 2009 - 11:19
Gilla
De senaste veckorna har jag intensifierat träningen litegrann inför I Form-loppet i Malmö. För två veckor sedan sprang jag på torsdagen 5*400m-intervaller och på söndagen 10 km i lugnt tempo. Efteråt hade jag rejält ont i vänsterfoten och fick låna vriststöd. Vilade i fyra dagar och testade sen att jogga 5 km men fick lika ont igen. Har vilat fyra dagar igen och sprang 6 km igår, och har ont idag.
Har fattat att jag måste göra något annat under kommande vecka och inte springa alls, tänker spinna istället, sittande, men frågan är vad jag gör efter att jag sprungit loppet om en vecka, för det SKA jag genomföra. Ska jag bara vila och köra med Voltarengelé på foten eller bör jag gå till sjukgymnast? Det är ledbandet som går från fotens ovansida ner till ankelknölen på fotens insida som gör ont. Hur länge ska jag vänta tills jag börjar träna foten (tåhävningar etc.) för just nu gör det för ont för att kunna stå på tå eller på balansplatta. Kan det bli långvarigt?
1978 • Uddevalla
#2
25 augusti 2009 kl 14:24
Gilla
Är du säker på att det är ledbandet?

Om det är ledbandet kan du ju prova att tejpa, då blir ju foten orörlig. Om du överbelastar ett redan utsträckt ledband kan den bli kroniskt uttänjd vilket inte är så roligt.

Du måste självklart vila tills det inte gör ont och sedan köra balansplatta för att stärka foten.
Frederic Neander
1978 • Stockholm
#3
26 augusti 2009 kl 14:28
Gilla
Hej Ulrika

Klicka på den här länken som så kommer du till min hemsida. Här får du lite bra tips på hur du kan rehabilitera din fot.
http://hemovningar.se/hem/oevningar/underbenfot/yttre-ledbandsskada.aspx

Lycka till!

/Frederic
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.