Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 3540 visningar

Asics DS trainer VS Puma Compleate Euthopia?

1981 • Linköping
#1
30 augusti 2009 - 22:12
Gilla
Med mitt otränade öga tycks dessa skor rätt lika (smal passform, "snabba" lätta men funkar för lätt pronation. För de lite kortare snabba passen och för tävling).

Någon som har erfarenhet av båda? Någon av dem?

Gick sådär på tävling idag, det måste ju bero på ett materialfel ;-)
1974 • Lund
#2
30 augusti 2009 - 22:33
Gilla
Jag har inte jätte stor erfarnhet av en massa skor men kör nu Asics DS trainer, jag köpte dom presis som du tänkte göra för att ha på tävling/snabba pass men det slutade med att jag kör alla pass i dom för dom andra skorna var dåliga. För mig har dom fungerat kanon även i ultrasamanhang. Ska nu köpa ett par "Racers" (låg vikt ingen häldämpning) för att ha på tävling och snabba pass får se om det slutar lika dant med dom.

Enda problemet jag har är att mina längsta tårs (pek tårna?) naglar inte mådde så bra vid längre änn maror. Inget som ens känns men det är inte så "estetiskt" med blå tår på killar. Jag skulle kanske haft en halvstolek större änn den jag valde.
1981 • Linköping
#3
30 augusti 2009 - 22:49
Gilla
Jo, de är ju populära dessa ds trainers... Många talar varmt om dem och många har dem. Men jag har hört att de håller dålig kvalitet + att jag är en Puma-tjej sedan innan. Sedan säger jag bara en sak : Usain Bolt. :-)
1974 • Lund
#4
30 augusti 2009 - 23:30
Gilla
Min luktar skit men är annars hela (80mil) men har för mig vissa får hål på meshen ovan på tårna i vissa nyare Asics modeller.

Jag var tvungen att dela rum med skorna (blöta var dom också) i helgen det var inte så romantiskt. Får se om jag åker på sanetering tillägg på vandrarhemmet, det fortsatte lukta efter rummet var tömt och städat fast jag tokvädrade. När vi checkade ut svarade jag sanningsenligt att det var städat men kände mig endå usel.
Pål Nilsson
1976 • Höör
#5
31 augusti 2009 - 07:43
Gilla
Jag testade båda dessa modeller under förra säsongen. Puman visade sig totalt värdelös för mig. Vid frånskjut belastar jag nämligen utåt i sidled, i en punkt ungefär i höjd med lilltån. Här var Pumans motstånd = 0 och mina frånskjut blev ganska ineffektiva. DS Trainern är däremot på alla sätt en bra sko. Förutom det här med att de kanske slits lite snabbt.

För egen del kör jag numera bara Adidas Adizero (Boston, Adios och LT, samtliga neutrala). En lätt Adizero-sko med pronationsstöd är Adidas Adizero Mana, vilken tyvärr måste inhandlas på nätet...
1985 • Göteborg
#6
31 augusti 2009 - 08:34
Gilla
Jag älskar Asics Ds trainer- är inne på mitt 3:e par. Tycker inte att de håller dåligt- har sprungit långt över 100 mil i mina föregående.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.