Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 2735 visningar

Hur kommer man igen?

Viktoria
1974 • Stockholm
#1
27 december 2009 - 18:19
Gilla
Hej,
Efter att äntligen lyckats komma i form blir jag ordentligt förkyld och har inte tränat en skvatt på 4 veckor. Fortfarande dras jag med hosta men känner att jag måste ju börja göra nåt. Hur börjar man träna efter att ha varit sjuk, att kuta ute i minusgrader känns inte som det bästa. Usch, jag känner hur konditionen körts i botten och jag är helt försoffad.
csaba
1973 • Malmö
#2
27 december 2009 kl 18:30
Gilla
Jag känner igen det - Viktoria.
Det är bara att tvinga sig ut, dom första gångerna kan kännas tunga sega och tråkiga, men formen kommer snabbt tillbaka.
Och då blir också löpningen underbart.
Lina
1984 • Bromma
#3
27 december 2009 kl 19:06
Gilla
..4:a veckor är ju väldigt länge att gå runt med hosta.. du kanske borde gå till doktorn och få hostmedicin...

Träningen kommer du nog snart in i så fort du sätter i gång, blicka framåt! det är ingen ide´att må dåligt över det som varit!
Lycka till!
Walker67
1947 • Växjö
#4
27 december 2009 kl 20:13 Redigerad 27 december 2009 kl 20:17
Gilla
Vintersäsongen 06/07 fick jag förstörd av envisa förkylningar, som avlöste varandra med jämna mellanrum och en irriterande hosta. Jag brukar alltid inleda träningen efter en förkylning med promenader, den vintern blev det inte många löpsteg eller skidträning. Jag fick Cocilana Etyfin utskriven mot hostan och till slut fick jag ta en pencillinkur, som faktiskt hjälpte så att jag kom igång med träningen och lyckades genomföra Öppet Spår.
Det märkliga var att jag fick en formtopp i mitten på mars, som varade i en vecka och under denna tid presterade jag bra resultat i veteran-SM i gång inomhus och KM i löpning inomhus med tre dagars mellanrum. Formen dalade sen ner och en ny förkylning bröt ut, men den varade bara i 10 dagar. Efter detta körde jag lugn promenadträning i en vecka och kunde sen lägga på löpträning allt eftersom utan att förkylningen kom tillbaka.

Så mitt råd är att du startar upp träningen med promenader för att vänja dig vid den kalla luften, innan du kör igång med löpträningen. Viktigt är att inte förivra sig och försöka "ta igen" vad du förlorat, det bara straffar sig med en ny förkylning. Lycka till !
Viktoria
1974 • Stockholm
#5
27 december 2009 kl 20:59
Gilla
Ja det får väl bli promenader, såg att det lovas väldans kallt väder 10 dagar framåt också. Jag har aldrig sprungit i jättekallt, verkar dumt att börja om jag inte är helt frisk..
Jag har också cochillana men blir så jäkla seg och illamående av den.
Walker67
1947 • Växjö
#6
28 december 2009 kl 21:15
Gilla
Jag späder cocilanan med 1 del med + 4 delar vatten och då tas den snabbare upp i magen. Att ta den outspädd ger magproblem för mig också. Fast man får vara lite försiktig, då den innehåller alkohol och morfin. Den där hostvintern blev jag nästan beroende av att ta en liten "drink" på kvällen för att sova på natten.

Numera använder jag Cocilana i akutstadiet av min astmaform Sensorisk Hyperreaktivitet, då vanlig astmamedicin inte hjälper. Det hjälper lite ibland, men hoppas givetvis att en effektiv medicin kommer så småningom.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.