Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 4204 visningar

Finns det några bevis på att löparskor minskar skaderisken??

Andreas Bengtsson
1981 • Göteborg
#1
10 januari 2010 - 16:32
Gilla
Hej!

Söker bevis på att löparskor minskar skaderisken, det enda jag hittar när jag söker på Elsevier är EN artikel om motsatsen, att den ökar skaderisken.
Finns det någon som har länkar till artiklar ang detta ämnet?

MVH Andreas
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
10 januari 2010 kl 17:05
Gilla
Har bara sett "tjockskohatare" påstå att det inte finns. Några fler skostudier som INTE visar att löpskor minskar skaderisken finns nog, men inte många. Kan bara minnas att jag sett en (förmodligen bara i referat). Den naturliga finansieringen av skostudier är ju skofabrikanterna, det finns därför antagligen några studier, ev avbrutna, i byrålådan hos Nike, Adidas m fl. som i alla fall inte visade "önskvärt" resultat.
Pär W
1967 • Skellefteå
#4
11 januari 2010 kl 13:35
Gilla
Här är en annan pro-barfota-artikel http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-1170253/The-painful-truth-trainers-Are-expensive-running-shoes-waste-money.html
Sedan så säger Dr Maffetone ungefär samma sak i sin bok Träna för livet.
Trallala
1964 • fd
#5
11 januari 2010 kl 14:23
Gilla
Det finns ett par studier där man sett att formade inlägg kan minska/hjälpa mot problem som redan finns. Det finns inga studier som visar på minskad skaderisk när det gäller löparskor. Tror att det finns någon från militären men är inte helt 100 % på om det är inlägg eller skor man tittar på.

Det finns å andra sidan en studie som visat att folk med dyra skor skadar sig mer än folk med billiga skor oberoende av tidigare skador och hur mycket man tränar. Det finns även en studie som visat att folk i äldre löparskor skadar sig mindre än folk i löparskor. Finns även en studie som visat på sämre balans i skor med tjock sula...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.