Multipass
51,34 km
1:56:38
Cykel
40,95 km
1:30:35
#1
Cykel
8,46 km
19:00
#2
Cykel
1,93 km
7:03
#3
1961 • Göteborg

Inte Nationaldagsloppet

Lördag 6 juni 2020 13:19

Multipass - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Tävlingen Nationaldagsloppet är nerlagd sen flera år, men jag har därefter cyklat rundan på egen hand eller med HCK nästan varje år. Så även detta år var det meningen. Vädret var för all del lite ostadigt när jag väl kom iväg men mest blå himmel, och SMHI utlovade bara någon enstaka regnskvätt i värsta fall. Så glad i hågen rullade jag iväg, först mot Kviberg där rundan startar, sen vidare mot Jonsered, Lerum och Floda. Det mulnade på lite och temperaturen sjönk efterhand så efter drygt 25 km stannade jag och drog på mig de lösa ärmar jag hade med mig i en ryggficka. Strax därefter kom de första regndropparna men jag var vid gott mod, det skulle ju bara bli en liten skur enligt prognosen...

Rikigt så blev det inte. Alls. Snart vräkte regnet ner, blandat med hagel och åskknallar. Jag lyckades dessutom svänga fel i Tollered så det blev den långa vägen över Råbockekullen, ett par kilometer extra och ännu mera backar. En bit efter Hemsjö såg jag en man på en gårdsplan och bestämde mig snabbt för att stanna och fråga om jag fick vänta ut skuren under hans pågående altanbygge. Det gick bra, han skulle också bara vänta tills regnet dragit förbi och sen fortsätta sitt snickrande. Så vi stod där och småpratade ett tag men regnet visade inga tecken på att upphöra och molnen rakt ovanför oss var kolsvarta. Efter en stund frågade han om jag ville låna en jacka medan jag väntade vilket jag tacksamt tog emot.

Efter en halvtimme var det forfarande ingen ljusning i sikte, däremot kunde man se blåa flikar av himmel några kilometer norrut. Min nyfunne kompis föreslog att han skulle köra mig (och cykeln!) till Floda så kunde jag antingen cykla hemåt om vädret var bättre där eller också ta pendeln. Jag blev förstås oerhört tacksam för det erbjudandet även om det kändes både lite snopet att inte fullfölja rundan och märkligt att få skjuts av någon jag nyss träffat. Efter att ha surrat fast cykeln på cykelhållaren som han häktade på dragkroken (bara en sån sak, vad är oddsen för att ha en cykelhållare?) och kommit ihåg att plocka av vattenflaskorna åkte vi iväg i busvädret. När vi passerade Hemsjö kom det hagel i golfbollsstorlek men väl framme i Floda var det uppehåll och torrt på marken så det måste ha varit riktigt lokalt oväder. Jag lämnade tillbaka den lånade jackan, tackade så hemskt mycket för skjutsen och trampade mot Lerum där jag såg fram emot go'fika på Kaffedoppet.

Torrt på vägen och inget regn i luften hela vägen till Lerum. Jag trampade på med rejält hög kadens för att få upp värmen igen. Tydligen så hög att pulsklockan inte förmådde registrera den, men säkert var det över 100. När jag närmade mig Lerum var jag fortfarande rejält frusen, men snart skulle det ju bli fika. Varm choklad kanske? Men nej, ack o ve, Kaffedoppet hade stängt idag på nationaldagen. Jag kände att jag skulle bli alltför nerkyld om jag fortsatte utan att få värma mig in- och utvändigt så när jag efter en snabb koll i mobilen såg att pendeln skulle gå om fyra minuter var beslutet lätt. Det fick bli kollektivtrafik till Göteborg.

Sen var det bara en liten bit kvar hem från Sävenäs station, och jag trodde jag fått min sista dos regn. Men icke, vid Munkebäckstorget sätter det igång igen, och inte måttligt heller. Tycker verkligen synd om paret jag cyklade om med ett litet barn i barnstol bak. Totalt genomblöt kom jag hem och kunde byta kallt regn mot varm dusch, skönt!
51,34   km
Distans
1:56:38
Tid
2:16   min/km
Snitt

Gilla passet

Kommentarer

Ava - 6 juni 2020
Vilken tur du ändå hade!
Karibou - 6 juni 2020
Oj då! Det var väl all regn som väckte mig under min eftermiddags nap 🤣 Starkast dig, verkligen!!! Regn är en sak men hagel... Ouch!!!
Hoppas du har nu fått tillbaks värken i kroppen och fått varm choklad eller liknande.
Stark du är 😊
kortben - 8 juni 2020
Huvvaligen, dålig timing med vädret! Men härligt att höra att det finns så snälla människor omkring oss 😀