Foruminlägg av Robert Wilger

#1
5 augusti 2011 kl 01:45
Gilla
@Michael
Jag tror det är GPS:en i Iphonen som är ganska dålig. När jag använde Runkeeper på HTC Wildfire så visade den mer exakt, och det är ändå en budgettelefon.
#2
1 september 2011 kl 13:17
Gilla
@Mr Anonym
Att jämföra hundar med människor går inte, vår civilisation bygger mycket på att människan har en särställning, och det är pga människans särställning som vi har en civilisation.
Om jag skulle bli upprörd över att djur dödas skulle jag lägga mitt krut på köttindustrin där miljontals djur dödas (oprovocerat) varje år, istället för det i jämförelse minimala antal djur som dödas för att de skadar människor.
#3
1 september 2011 kl 14:21
Gilla
@Mr Anonym
Du läser in en grundsyn och respektlöshet som inte finns. Om du ska diskutera så bygg inte upp en halmdocka att diskutera med, läs vad som egentligen sägs och argumentera emot det istället för att anta en massa saker som inte sägs.
#4
1 september 2011 kl 15:29
Gilla
Parallellen till köttindustrin var förmodligen förutsägbar för att den är relevant. Någonsin hört talas om matsvinn förresten? Det dödas varje år miljontals djur i onödan, det produceras stora mängder kött som slängs. Utifrån ett djurrättsperspektiv så är det en långt större tragedi än att folk tycker att hundar som attackerar människor bör avlivas. En hund är ett djur, så enkelt är det.

Det mesta som tas upp i det här forumet är nog ganska onödigt om man skulle jämföra det med alla problem här i världen. Men vad jag har förstått så är forumet inriktat på löpning och man tar upp bl a löpningsrelaterade problem istället för andra, i jämförelse allvarligare problem, och hundar är uppenbarligen ett sådant.
Personligen springer jag i regel vid trafikerade vägar för att slippa okopplade hundar. Det är tråkigt, men efter att ha blivit oprovocerat biten av en schäfer som slet sig från sin ägare så är jag inte helt bekväm med okopplade brukshundar.
#5
1 september 2011 kl 15:47
Gilla
När någon tycker det är samma sak att avliva djur som att avliva människor så är köttfrågan ett lätt sätt att avgöra om personen som tycker så är konsekvent, eller om den fått för sig att hundar är det enda djur som är jämställt människor.

Och det är du som hävdar att det finns större problem än aggressiva hundar, och att det därför är onödigt att diskutera.
#6
1 september 2011 kl 16:15
Gilla
@Mr Anonym
Du är inte konsekvent, i ditt första inlägg hävdade du att det var jämförbart att avliva en hund och avrätta en människa. Man kan ju anta att ditt resonemang grundar sig på vad ursprungsinlägget handlar om. Nu börjar du istället hävda att det handlar om ett uppdiktat fall om en liten valp som inte lärt sig att man inte ska springa efter folk och bita dem (man kan ju f ö tycka att en sådan hund bör hållas i koppel, även om det är en valp).
#7
1 september 2011 kl 19:20
Gilla
Egentligen borde det vara jätteenkelt:
1. Hundägare håller sina hundar kopplade där de ska det om de inte går fot i princip oavsett vad som händer.
2. Man skaffar inte en hund som är starkare än en själv.

I min tur så försöker jag göra hundar och deras ägare uppmärksamma på att jag kommer att springa om dem, för att inte skrämmas. Och jag försöker hålla ett visst avstånd när det är möjligt.
Och i de allra flesta fall så fungerar det alldeles utmärkt.

Munkorg är ju rätt intressant, tyvärr så tror jag att de flesta hundägare som skulle använda det på sina hundar inte är de som i första hand skulle behöva det. De som släpper sina hundar utan att ha ordentlig koll på dem verkar vara ganska respektlösa överlag.


#8
1 september 2011 kl 22:54
Gilla
Detta är ju en självklarhet, men vi människor står faktiskt över alla andra varelser. Inga andra djur är i närheten av oss intellektuellt eller moraliskt sett. Bara grejen att man köper en hund visar ju på att man står över den. Anser man att hundar och människor är jämställda så borde det ju vara helt främmande att tycka att man öht kan äga en hund.

Så det är fullt mänskligt att anse att vi står över alla andra varelser.
#9
1 september 2011 kl 23:12
Gilla
Ja, människor har enligt mig, lagen och förmodligen en absolut majoritet ett högre värde än djur. Alltså ett större existensberättigande. Annars skulle iaf inte jag äta djur.

Självklart har vi inte rätt att behandla djur hursomhelst, men vi har rätt att försvara oss, och det gör man genom att avliva hundar som biter människor. Som människa har man rätt att kunna röra sig fritt på offentliga platser utan att behöva vara rädd för lösspringande aggressiva hundar, pga att några hundanarkister tycker det är obehagligt för hundar med koppel eller munkorg.
#10
1 september 2011 kl 23:12
Gilla
Tack Bob.
#11
1 september 2011 kl 23:22
Gilla
Att tycka det är obehagligt med hundar som bits förutsätter inte någon särskild hundrädsla eller fobi.
#12
2 september 2011 kl 17:42
Gilla
@Mr Anonym
Men trots ditt fina prat om att djur har samma existensberättigande som människor så väljer du ändå att äta dem, det betyder ju att du inte ens tror på vad du själv säger.



#13
3 september 2011 kl 19:07
Gilla
@Mr Anonym
Jag tycker också att det verkar onödigt att avliva en hund för att hämnas.
#14
10 september 2011 kl 22:28
Gilla
Här finns det väldigt mycket bra, allt från nybörjarövningar till avancerat med instruktionsfilmer. Mycket inspirerande: http://www.alkavadlo.com/
#15
11 september 2011 kl 18:09
Gilla
Antar att jag skulle behöva ta till mig av vad som skrivs i den här tråden. Började springa i början av sommaren och har förmodligen ökat alltför fort vilket har resulterat i smärta i ena foten samt tillhörande ljumske. Trodde också att jag var smått odödlig iom att det gick så bra och så var jag inspirerad av Born to Run där folk utan erfarenhet lätt sprang flera mil om dagen (ganska naivt av mig, jag vet).
Jag drog ner till 5-6 km-pass i ett par veckor vilket gjorde att det kändes bättre, sedan skulle jag häromdagen prova att springa lite längre och snabbare för att se om jag kan springa STHLM halvmara. Det kändes inte alls bra, så det blir inget halvmarathon i år. Återgår till 5-6 km-passen i lugnare tempo, så att jag klarar av att springa Hässelbyloppet.
#16
17 september 2011 kl 10:46
Gilla
Jag använder Runkeeper i min Iphone för att ta tiden och få ett ungefärligt hum om hur det går och så är det till hjälp för att se var jag har sprungit. Sedan när jag kommit hem så mäter jag upp sträckan här på Jogg, Ibland så säger Runkeeper att jag varit mitt ute i vattnet, eller sprungit i en cirkel och någon gång har det inte ens gått att se var jag sprungit. Oftast så visar Runkeeper en sämre tid men någon gång när den snurrat till sig helt så har min tid varit sämre än vad som visats.
#17
20 september 2011 kl 22:34
Gilla
Jag har bara sprungit sedan i våras så jag vet inte riktigt när man ska gå över till långärmat och långbent, men efter att ha provat mina nya långa tights en tidig och kylig morgon häromveckan så känns det som att det ska bli bra mycket kallare än vad det är nu för att det ska behövas. Det blev helt sjukt varmt.
#18
9 oktober 2011 kl 00:25 Redigerad 9 oktober 2011 kl 00:25
Gilla
Jag skulle gärna se löparkläder i beiga, mossgröna och bruna nyanser. Nike hade (eller har) något samarbete med något japanskt märke med kläder i de nyanserna, tyvärr över vad jag kan tänka mig att spendera på löparkläder, men det är snyggt. (Finns på www.sneakersnstuff.se )

Jag kan också tänka mig att det kommer bli mer av sådant, alltså mer diskreta färger, innan det går åt det mer extrema igen.
#19
30 oktober 2011 kl 20:46
Gilla
@Linus
Nu förstår jag inte riktigt, det är ju inte så att folk får skorna från England utan att betala för dem. Jag kan inte föreställa mig att någon hellre beställer från England än från en svensk affär om det är samma pris och utbudet är detsamma.