Foruminlägg av Dan Johansson

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > > >
#1
23 augusti 2008 kl 14:38
Gilla
Låter ju riktigt kul detta. Ska nog köra igång på måndag.

Undrar för övrigt om det inte skulle gå att "översätta" programmet till sitt ups också? Tror nog att jag testar det när jag ändå är igång :)
#2
28 augusti 2008 kl 20:03
Gilla
Visst är det konstigt hur en förkylning alltid kommer när man som minst vill ha den. :-)

Började i söndags känna att det sved lite långt bak i halsen när jag svalde men tänkte inte så noga på det. Gav mig ut på en kortare runda för att få bort segheten ur kroppen. Efter ungefär 2 km flåsade jag som en blåsbälg, svettades som en gris och kände mig som en skadad valross. Funderade allvarligt på att gå en bit men lunkade sakta min runda.

På måndag morgon hade det brutit ut på allvar och inte förrän efter lunch idag verkar det vara på väg åt rätt håll. Har stoppat i mig c-vitamin och kan jang på löpande band. Inbillar mig att det hjälper och även om det bara är placebo så är det bättre än inget.

En veckas mycket välbehövlig träning inför lidingöloppet åt skogen. I morgon ska jag i alla fall ut en vända så får man väl se om det går.
#3
30 augusti 2008 kl 09:25
Gilla
Håller med Jimmy här. Märker tydligt att när jag varit snål med vätska kommer det lite rysningar/frossa. För mig är det i alla fall ett klart tecken på lätt vätskebrist.
#4
4 september 2008 kl 11:55
Gilla
Kolla på hemsidan i listan på anmälda löpare. Börjar ditt startnummer på 5 är du i startgrupp 5. Börjare det på 6 = startgrupp 6 osv...
#5
25 september 2008 kl 06:35
Gilla
Sweet. Ett par Air max moto beställda från wiggle. Totalkostnad inklusive frakt 645:- =)
#6
29 september 2008 kl 18:36
Gilla
Kul att de flesta verkar vara nöjda med sina tider. Kan själv inte klaga heller då jag förbättrade mig med 1h45m jämfört med förra året.

Vilken skillnad det kan göra att faktiskt träna inför ett lopp. 12-15 kg i viktminskning och slutat röka hjälper nog också iofs. I alla fall så klarade jag mitt utsatta mål på under 3h (2.55.47) och är jäkligt glad såhär i efterhand =)
#7
7 oktober 2008 kl 18:31
Gilla
Fick kramp efter 10-11 km av loppet. Stretchade och kunde springa klart loppet fast med smärta.
Har fortfarande ont i vänster vad (soleus) och det har inte blivit en gnutta bättre sedan onsdag förra veckan. Börjar bli lite smått orolig att jag dragit på mig någon allvarligare skada.
#8
13 oktober 2008 kl 20:33
Gilla
Idag kom mina nya Max moto från wiggle. Tog 3 veckor vilket jag tycker var helt ok med tanke på att de inte fanns i lager och att jag valde alternativet med gratis frakt.

Årets modell gick totalt på 652:- vilket är ca halva priset mot att köpa i sverige och de satt som en smäck på fötterna :)

Tillåter bara min misshandlade vad det hela så blir det en permiärtur i morgon efter jobbet, så då får jag se om det går att springa i dom också.
#9
14 oktober 2008 kl 06:28 Redigerad 14 oktober 2008 kl 06:36
Gilla
"Mest tröttsamt är väl alla fotgängare som tror att man ska hålla till höger på cykelvägar, jag blir så trött på dem."


Man ska ju hålla till höger på cykelvägen Peter. Alla räknas som fordon och högertrafik gäller vare sig man cyklar, går eller springer.

I "vanlig" trafik däremot så är det givetvis vänster sida som gäller om man går eller springer.

Edit: Såhär säger vägverket.

"Gående
Den som promenerar är gående. Men också andra trafikanter betraktas som gående, exempelvis de som åker spark, rullskidor och rullskridskor. Trafikreglerna gäller för alla trafikanter.

Det finns inga generella regler om vilken sida gående ska använda på en gångbana, en gångväg eller en gång- och cykelväg. Lokalt kan det finnas föreskrifter om detta och de är då utmärkta med vägmärken."

Tydligen gäller alltså inte detta överallt, men här i min kommun är det utmärkt med skyltar med pilar på som indikerar högertrafik gå gång/cyklelbanorna och då ska man alltså rätta sig efter det även som fotgängare.
#10
4 april 2009 kl 12:01
Gilla
Har precis gjort som du och skaffat mig en lite lättare doja. Hittade en Nike zoom limitless billigt på startfitness och slog till på vinst och förlust. Får säga att det var en positiv överraskning. Inte en aning om vad den väger men knappt något känns det som om jag jämför med mina andra skor (Air max moto). Mjuka som attans, lite ostabilare och mindre dämpade men sköna som bara den.

Tog mig just premiärturen i dom (7 km) och fick ett helt annat steg.
#11
12 april 2009 kl 07:56
Gilla
Jag har letat och letat men inte lyckats att hitta en viktuppgift på mina zoom limitless. Så jag tog helt sonika och vägde dom.
240 gram styck väger dojorna vilket ju inte är mycket direkt.
#12
14 april 2009 kl 17:15
Gilla
SF är det du ska titta på. Frakten går på ca 150-200:-

Ingen tull.
#13
22 april 2009 kl 22:15
Gilla
Måste bara berätta vad jag skaffat och få lite synpunkter =)

Råkade igår när jag var inne i en affär få syn på en sak som nörden i mig inte kunde motstå. Ett par solbrillor med inbygd mp3-spelare!
Kortet kom fram och glasögonen köptes. De har laddats med ström, 90-tals dunk och 80-tals rock. Nu är det bara att hoppas på sol till helgen så att de kan nyttjas. http://www.made-in-china.com/image/2f0j00FvcTzekyCGbEM/MP3-Sunglasses.jpg http://www.made-in-china.com/showroom/kingdig/product-detailjqcnUekybThE/China-MP3-Sunglasses.html

Någon som har ett par och har erfarenhet av att springa i sådana brillor?

Jag har i alla fall provat dom här hemma och de satt stadigt som berget, och även lurarna satt fint. Får se hur ljudkvaliteten blir men jäklar vad skönt att slippa sladdar och lurar som ramlar ur och annat. (om de nu funkar som jag hoppas)
#14
23 april 2009 kl 18:47
Gilla
Kunde inte hålla mig till helgen utan det fick bli en runda direkt efter jobbet idag. Kan meddela att de funkade precis så bra som jag hoppades. Inget sprak eller skrap i lurarna som i alla fall jag upplever med ipod eller andra spelare med sladd till.

Ljudkvaliteten var klart godkänd och själva glasögonen satt som gjutna. Så även lurarna.

Det finns tre gummerade knappar på ena skalmen den i mitten är start/stopp/paus/av/på de på sidorna är skip framåt eller bakåt eller volym upp/ned beroende på hur länge man håller in knappen.

Funkade faktiskt att byta låt och ändra volym utan att sakta in på stegen. Var ju tvungen att hoppa bak och ta "die, die, die" med Metallica en gång till eftersom beaten passade mitt löpsteg så bra just då =)

De jag skafat är billiga kinaimport och gick på 300:- i en euronicsbutik. 24 månaders garanti var det ju som alltid också.

Hittade en länk med exakt de jag skaffat.
http://eavysky.ecrater.com/product.php?pid=3397063

Håller allt med Axel för övrigt. Tycker också om fågelkvitter när jag springer men flera av de rundor jag springer går på asfalterad bilväg. Där är det mest bilar som låter i alla fall.
#15
23 april 2009 kl 21:56
Gilla
Väger man 75kg har man ju knappast övervikt och överskott på kropsfett heller. Borde väl göra mer nytta att röra på sig ju mer man väger då det ju kräver mer energi att flytta runt på 100 kg än på 75 kg.

Så hur är relationen löpning vs ostmackor för en man på 100 kg skulle jag vilja veta? En liten knatte på 75 ska väl inte behöva magra mer heller?
#16
23 april 2009 kl 22:08
Gilla
Hehe visst kan 75 kg vara mycket i vikt beroende på längd. Men jag utgick mest från något medeltal på runt 180 cm i längd eftersom siffran 75 hängde löst i luften utan någon relation.

Exemplet i första inlägget kan ju inte vara så vetenskapligt då 75 kg inte står i relation till något. Som Peter skrev "Mannen som väger 75 kg är 150 cm". Är han istället 190 cm så bör han väl göra åt mindre energi för att förflytta sig en visst sträcka trots samma vikt?

Peter Crouch vs en dvärg. Vem springer snabbast och med minst energiåtgång 5km?

Eller är jag ute och cyklar totalt?
#17
24 april 2009 kl 22:16
Gilla
Nike air max moto 6 är ju inte en av nikes billiga direkt. Ordinariepris på den ligger i Sverige på ca 1200:- och är snäppet dyrare än pegasus.

Var hittar du den för under 790:-?
#18
25 april 2009 kl 11:07
Gilla
Som sagt är den inte bara fullt jämförbar utan en sko som normalt kostar 1200:-

Kollade upp det nu och såg att det bara var damstorlekar som fanns. Ser inte ut i färgen som max moto som säljs i övriga nätbutiker heller. Verkar nog som de fått tag på en sändning billigt som attans från utriket någonstans. Om det inte är ett led i nikes men vs women kampanj.
#19
25 april 2009 kl 21:42
Gilla
Lite skrämmande att intersport kan köra ett sådant pris på en såpass bra sko. De lär ju sälja dojan med vinst vilket innebär att vinstmarginalerna på löparskor till ordinariepris är astronomiska om man jämför med hur övrig detaljhandel ser ut överlag.

Hur kan de stora kedjorna egentligen motivera sina priser kan man fråga sig? Det går ju att köpa i praktiken alla modeller som säljs i Sverige till ungefär halva priset om man istället beställer från tex England.

#20
26 april 2009 kl 08:50
Gilla
Anders: Jag jämförde med tex livsmedelsbranschen, elektronikbranschen som du nämnde eller för den delen bensinstationer. Inte många öre en handlare i slutledet har på en liter bensin tex.


Är de som Victor säger (Vilket jag inte har någon anledning att tvivla på) så skulle då vissa kedjor ta in skon för ca 600:- och sedan kränga den för 1200:-

Det då under förutsättning att den är tänkt att säljas för ca 790:- och försäljningsmarginaler ligger på nivåer med andra områden.

Reas det till 50% och de fortfarande tjänar pengar på det borde det ju vara snudd på olagligt.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > > >