Löpning Om jogg.se 304 inlägg 12337 visningar

Tankar om nya jogg.se

1984 • Linköping
#1
16 december 2010 - 09:06
Gilla
Här kan vi väl skriva lite tankar om nya jogg.se

Väldigt snygg tycker jag. Har inte hunnit testa nåt än direkt (men använder denna tråd som ursäkt för att testa att starta en tråd)

Vad tycker ni?
< < < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > > >
1972 • Alingsås
Administratör
1 februari 2011 kl 15:14
Gilla
Carina: Nu finns "Tipsa om jogg.se" återigen på sidan, vi hade helt enkelt glömt den vid lansering. Du hittar den längst ner på sidan.
På de övriga frågorna tror jag att våra hjälpsamma medlemar har hunnit före med svaren, bra jobbat!

Flera har önskat större skillnad på lästa/olästa trådar, vi ska se om vi kan hitta ern snygg och tydlig lösning på det. Valet mellan sidindelat och ickesididelat forum har vi också diskuterat så det kommer.
1970 • Sala
4 februari 2011 kl 16:40
Gilla
Kan man inte söka i forumet längre?
1961 • Göteborg
Administratör
4 februari 2011 kl 16:46
Gilla
Jovisst går det att söka! Klicka på rubriken Forum i vänsterspalten så finns det ett sökformulär till höger på sidan.
1970 • Sala
4 februari 2011 kl 22:53
Gilla
Se på fan! Ett tack till dig..
1963 • Linköping
6 februari 2011 kl 08:08
Gilla
Borde inte sorteringen i kommunlistan göras i första hand på årssumman och inte summan för senaste månaden och först i andra hand årssumman som det är nu? Man får ju en väldigt konstig placering i listan nu innan man reggat första passet i månaden. Vill man kolla hur man ligger till i listan så borde årssumman vara mest intressant att jämföra med i grundläget.
1961 • Göteborg
Administratör
6 februari 2011 kl 08:56
Gilla
@ Hans Palm: Om du klickar på rubriken "Totalt 2011" får du den sortering du vill ha. För min egen del tycker jag det är bra som det är, med ny "tävling" varje månad.
1963 • Linköping
6 februari 2011 kl 09:19 Redigerad 6 februari 2011 kl 09:40
Gilla
Erik, jag håller inte med, av följande anledning:

Jag tycker att det är intressant att kolla hur jag ligger till i kommunlistan. Om jag väljer Medlemmar så kommer listan upp till höger men då är den i grundläget sorterad i första hand efter summan under aktuell månad och i andra hand efter årssumman. Jag ligger väldigt långt ner då innan jag reggat ett pass denna månad. Just nu ser jag plats 61-70 i listan, jag ligger på plats 66.

Om jag väljer Totalt 2011 så sorteras listan om men jag ser då inte längre mitt namn i listan. Det är fortfarande plats 61-70 som visas men jag har ingen aning om var jag ligger. Dessutom måste jag inse att jag måste trycka 2 ggr eftersom annars sorteras listan i fel ordning och jag ser plats 61-70 från slutet, totalt ointressant. Dessutom är det svårt att inse att jag ska trycka två gånger för det står 0 på alla platser i listan eftersom det är de sista platserna med inga reggade pass jag ser.

Nåväl, efter ett tryck till visas då listan sorterad som jag vill, i fallande ordning Totalt 2011, men fortfarande plats 61-70. Var ligger då jag? Sida 7 visas, nu är det till att börja leta bland sidorna. Sida 6? Nej, Sida 5? Ja, plats 41. Som tur var är det böjan på året, annars hade jag fått leta bland ännu fler sidor. Det här är helt enkelt inte användarvänligt!

Det naturliga vore att listan är sorterad efter Totalt 2011 när man går in under Medlemmar. Så att man får en stabil lista som inte beter sig märkligt i början på varje månad och att man måste trycka 2 ggr på Totalt 2011 och börja leta för att hitta var man ligger totalt under 2011. OK, jag kan visa detaljerade listan men den visar ju inte min plats i grundläget utan det blir till att börja leta där också.

Om man inte hade haft upplägget med separata sidor att växla med i visningen utan att allt hade legat i en lång lista så hade det varit betydligt enklare att hitta i listan. Men nu när det är separata sidor så föreslår jag att man ändra så att sorteringen alltid är efter Totalt under senaste året när man går in under Medlemmar.

Alternativt skulle man kunna ändra så att man alltid ser sin egen plats i listan efter att ha ändrat sorteringskolumn eller ordning. Eller möjligen att man lägger till en knapp för "gå till min plats i listan", i så fall både för listan under Medlemmar och för detaljerade listan.

Allt det här är ju följder av sidbaserade visningen som även krånglar till det i andra sammanhang.
1961 • Göteborg
Administratör
6 februari 2011 kl 10:31
Gilla
Hans, enklaste lösningen på problemet är att du tränar mer så är du alltid på första sidan! :-) Skämt åsido, jag håller med om att det skulle vara smidigt om man alltid hamnade på den sida där ens egen notering finns när man ändrar sorteringsordning, eller att ha en knapp för att komma dit. Men att ha en enda lång lista som du föreslår skulle bli ohanterligt, din egen kommun Linlöping har över 1000 medlemmar, och Stockholm över 7000.

För mig är det mest intressant med månadstotalen, och du tycker årstotalen. Jag utgår från att gänget bakom jogg.se har analyserat vilka av dessa sorteringar som används mest och valt den vanligaste som grundläge.
1963 • Linköping
6 februari 2011 kl 12:56
Gilla
Erik, jag föreslår inte att det ska vara en enda lång lista, jag misstänker bara att det kanske var så tidigare och då kunde man åtminstone skrolla i listan för att hitta enklare. Som det funkar nu är det ju väldigt förvirrande när ens eget namn försvinner ur listan när man ändrar sorteringen.

Angående om man föredrar att visa sorterat på senaste månad eller under året så skulle detta kunna vara en inställning man har i profilen, eller om det helt enkelt är så att listan "minns" vad man ändrade till senast. Hur som helst vill man ju se sitt eget namn utan att behöva leta.
1967 • Linköping
6 februari 2011 kl 13:48
Gilla
Hur söker jag nya joggkompisar?
1961 • Göteborg
Administratör
6 februari 2011 kl 14:09
Gilla
Patrik, klicka på "Medlemmar" i vänsterspalten så visas ett sökformulär till höger på sidan. Observera att endast personer som valt att visa sin träningsdagbok för alla visas i träfflistan, vilket gör att man inte hittar alla. Jag har mejlat supporten med ett förslag på hur detta skulle kunna lösas på ett sätt som bibehåller den personliga integriteten. Vi får se vad som händer på den punkten.
Christian Eriksson
1968 • Lövestad
6 februari 2011 kl 22:19
Gilla
Jag hängde inte så mycket på "gamla" jogg.se, men jag är alltid positiv till förändringar, och det här ser lovande ut!

Några förbättringar som skulle underlätta navigeringen i forumet är önskvärt:
- Direktnavigering till första/sista sidan i en tråd. De som har 500+ inlägg kräver en del bläddring innan man kommer fram till sista sidknappen.
- Alternativet att själv kunna ange en sida att hoppa till fungerar också.
- Gå till senaste inlägget i en tråd är användbart i alla forum :)
- Sökning inom en tråd är kanske inte högsta prio, men vore nice.
Annelie
1971 • Skövde
6 februari 2011 kl 22:37
Gilla
Skulle vilja kunna registrera kommande träningar/tävlingar. Den funktonen finns bla på Fun Beat. Det blir en lite sporre att se till att man faktiskt genomför de träningspass man har planerat. Smidigt att kunna ha träningsplanering och träningsuppföljning i samma program.
1973 • Arlöv
6 februari 2011 kl 22:37
Gilla
Christian: Under Inställningar kan du ange Visa forumtrådar: "Fallande". Då kommer du alltid till slutet av tråden automatiskt. Det tycker jag själv är väldigt praktiskt.

Håller med dig. Visst blev det bra!
Lena M
1961 • Norrtälje
6 februari 2011 kl 23:44
Gilla
Jag gillar jogg.se för enkelheten. Det är inte alls lika rörigt som det är på Funbeat och som det blev på Puls i samband med den sidans nedgång och fall. Nu har jogg uppdaterats för att möta alla krav som andra sajter tillfredsställer, och jag tycker det mesta blev bättre, snyggare :-)

Men jag hoppas verkligen jogg behåller sin enkelhet och sin tydlighet, då detta (tillsammans med liverapporteringar från olika lopp) är sidans styrka.

Skrolla är alltid bättre än klicka. Med halvseg mobil uppkoppling blir man galen av att sitta och invänta varje klick. Så jag vill också ha inläggen på en enda lång skrollningsbar sida. Att inläggen numera är numrerade är däremot kanonbra!

Jag vet inte om det har med mina inställningar att göra, men jag är en gammal och synsvag tant som behöver stora bokstäver på skärmen, men jag gillar inte att dagsraderna i träningsdagboken är dubbla. Jogg.se var världsbäst på just sammanställningen av träningsdagboken tidigare, men det blev sämre efter uppdateringen.

Slutligen irriterar jag mig på alla klick jag måste göra när jag ska rega annan träning än löpning. Promenader kräver alltför många klicka och väntetid.
Christian Eriksson
1968 • Lövestad
7 februari 2011 kl 09:36
Gilla
Tack för tipset Pia, men av någon anledning så föredrar jag att läsa trådarna linjärt, med senaste inläggen längst ned. Är väl bara stofil... :)
Mikael S
1960 • Sundbyberg
9 februari 2011 kl 15:00
Gilla
Håller med, hur bra som helst med 'skapa egen träningsform', har redan använt den :)!
Fredrik Petersson
1979 • Linköping
9 februari 2011 kl 15:17
Gilla
Kanonbra med att man kan regga egna träningsformer och nu även Borgskalan.

Går det ordna så man får en färgmarkering för passet i översikt i förhållande till vilket värde det har på Borgskalan? Tänk att ett enkelt pass är grönt och sen skiftar det upp till rött för ett tungt pass. Funbeat har denna funktion vilket ger bra översikt.
Björn André
1966 • Göteborg
9 februari 2011 kl 20:17
Gilla
Hej!
Mycket snygg funktion med Borgskalan!!!
Lars Svärd
1973 • Järfälla
9 februari 2011 kl 20:57
Gilla
Jag ÄLSKAR den nya ansträngningskalan!
< < < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.