Löpning Om jogg.se 311 inlägg 13044 visningar

Våra nya SVETTIGA sidor

1976 • Göteborg
Administratör
#1
22 april 2013 - 11:54
2 Gilla
Hej halloj vänner

2006 la vi upp vår första träningsdagbok. Mest på skoj för att hålla koll på varandras träning. Sen dess har allt växt snabbt. Vår grundidé har hela tiden varit att göra träningen social och att dagboken skall presenteras som man tränar(INTE tvärtom). Därför har vi alltid haft olika sidor av vår dagbok. Jogg för löpare, cykla för cyklister, tri för triatleter etc

Under dessa år har vi kämpat. Alla resurser vi fått in har vi återinvesterat i sidorna. Hela tiden har vi lovat lite men levererat det ni frågat efter gratis. Det har funkat och nu, efter månaders hemlighetsmakeri, kan vi stolt välkomna er alla till vår stora nya uppdatering.

Uppdateringen innebär bland annat:

En hel familj
Vi knyter nu samman träningens alla olika sidor till en stor familj: SVETTIG. Allt kopplas och allt presenteras som du vill ha det. Vid sidan om Jogg, Cykla, Tri och Skid släpper vi idag också Svettig. Sidan för alla oss som gillar crossfit, gruppträning, styrketräning, fitness, yoga, kampsport etc.

Nya cirkel-loggan
Representeras just att allt hänger samman. Appen, dagboken och sidorna. Alla utgör de olika sidor av samma SVETTIGA familj.

Breddade sidor
För att lyfta fram träning och forum centralt på startsidan har vi nu gjort sidorna bredare. Vi vet nämligen att det är det ni användare söker mest. För överskådlighetens skull har vi valt att jobba mer i flödesfrom.

Snabbförflyttning
Mellan sidorna högst upp i navigeringsbaren införs. Eftersom dagboken är densamma men tänket olika kan du nu snabbt skifta sida när du vill. Snacka löpning på Jogg, cykel på Cykla, triatlon på Tri, rullskidor på Skid och styrka på Svettig

Relaterat-funktion
Kopplar samman artiklar, forumtrådar, blogginlägg som handlar om samma saker till varandra. Kollar du nu till höger kommer du finna artikeln om nylanseringen där. Detta kommer öka smidigheten för allt vi vill läsa.

Personliga inställningar
Efter många önskemål går det nu att dela den träningsdata man vill hur man vill. T.ex. går det nu att fixa så att Bloggen syns för alla, träningen för medlemmar men rundor bara för kompisar. Allt enligt devisen. Dagbok som vi vill ha den inte tvärtom.

Profiltänk
Vi tänker alla olika och vill läsa om olika saker. En triathlet vill läsa om sina grenar medan en som tränar crossfit vill läsa om sina. Därför har vi nu löst i profilinställningarna att man själv väljer vad man är intresserad av. Allt serveras sen i det personliga flödet.

Gilla funktioner
Är ännu en sak som efterlysts länge. Det är nu infört på de flesta ställen på sidan och kommer, inom kort, även finnas på kommentarer.

Nåt mer?
Ja det var det säkert men det har fallit undan nu i lanseringsstressen. Hur som helst är vi mycket tacksamma över att ni finns och att ni hjälper oss utveckla sidan. Så fyll gärna på med nya tankar och idéer här nedan. Rena fel får ni gärna skicka till support@svettig.se

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#21
22 april 2013 kl 15:13
Gilla
Tack, det stämmer. Var inte med på det där med den tända lampan. :-)

Men trådarna jag bara läst i, som jag varken prenumererar på eller har skrivit i, blir inte svagare gröna som dom blev tidigare. Alla trådar har samma färg och samma tjocklek på typsnittet oavsett om jag läst dom eller inte. Har jag missat nått här med?

Saknar trots allt träningsflödet i huvudet bredvid "händelser"ikonen.
Espen Ringom
1975 • Oslo
#22
22 april 2013 kl 15:27
Gilla
Hvordan ser jeg hva alle andre har trent slik som før? Der hadde jeg en egen side hvor man kunne trykke LIKE og kommenterer på kompisers trening.

Har klikket rundt i 10 minutter nå uten å finne det.

Jeg har vært stjernemedlem i to år og tenkte å oppgradere til stjernemedem igjen nå.
Hva med å foreks la stjernemedlemer få tilgang til "gammel design" i innstillinger så har man også ett insentiv til å bli stjernmedlem for de som ikke liker den nye designen. Eller det er kanskje ikke mulig?

1954 • Falun
#23
22 april 2013 kl 15:28
Gilla
OK, även jag behöver några dagar innan jag yttrar mig mer definitivt.

Men, bakgrundsbilden irriterar mig mycket. Och med åldern blir ju inte synen bättre och svårt att ställa om fokus. Därför, tror jag, att jag upplever det som negativt med alla dessa olika fontstorlekar. När jag skriver detta ser jag "Svar: Våra nya SVETTIGA sidor" med en jättefont. Forumtexten med en ganska stor font och texten till höger under "RELATERADE TRÅDAR" som lite väl liten.
1970 • Hörby
#24
22 april 2013 kl 15:29
Gilla
Reagerade också på den "tända lampan". Känns som om det är för liten skillnad mot den släckta för jag tycker också det är svårt att se skillnad.
Daniel Larsson
1967 • Stockholm
#25
22 april 2013 kl 15:35
Gilla
Störande mellanrum mellan den fasta menyn och den gröna, scrollande menyn. Ser i koden att det ser ut att vara plats för reklam dock.

Bredden på innehållet på sidan verkar vara hårdkodad till 980px i min browser. Det gör att det blir en bred tom yta till höger, där bakgrundsbilden skymtar fram.

Ändrar jag till %-satser istället, på diverse ställen, så utnyttjas skärmen bättre, och det blir något mindre scrollande.
Annica Kaufeldt
1973 • Stockaryd
#26
22 april 2013 kl 15:38
Gilla
Jonas Lind skrev: I forumlistan har alla trådar du inte läst en "tänd lampa" till vänster om rubriken, medan en läst tråd har en "släckt lampa".

Stämmer. Och när jag läst en tråd jag inte prenumererar på slocknar lampan. Men om jag väljer att markera alla som lästa tänds alla lampor igen, även de jag släckt genom att öppna tråden. Varför?
Anders Svensson
1982 • Stockholm
#27
22 april 2013 kl 15:47
Gilla
Allt känns ruskigt segt. Har ni prestandaproblem? Loggan känns misstänkt likt Chrome. Annars fräsch design. Bra!
1973 • Ljusfallshammar
#28
22 april 2013 kl 15:51
Gilla
Funkar inte alls för mig i mobilen, (android) för tillfället. Bara massa symboler och specialtecken. Inga bokstäver alls! Hmmm det blir knepig för mig nu... Har jag fel webbläsare? Är det ett måste att ha iPhone för att det ska fungera! Trist i så fall. I datorn funkar det. Måste hålla med om att jag behöver tid att vänja mig vid den nya designen. Den är så steril.
Oldboy
1952 • Danderyd
#29
22 april 2013 kl 15:53
Gilla
Tja, ser rätt snyggt ut. Men jag håller med dem som tycker att det blivit jobbigare att läsa. Men främst saknar jag den renare sidan Träningsflödet som fanns förr. Nu ser jag inte ens hur jag kan slippa se alla kommentarer hela tiden, jag följer många men hinner inte gå in flera gånger varje dag (utom ibland) så jag vill kunna få bättre överblick över många pass. Och de nyaste inläggen på hela forumet och de populäraste blogginläggen struntar jag blankt i. Några lampor som släcks ser jag inte heller i min Firefox under Windows 7, inga lampor alls utom släckta sådana vid mina prenumererade (inte olästa!!!) trådar.
Beklagar, för mycket klåfingrighet....
Johan F
1975 • Huskvarna
#30
22 april 2013 kl 15:53
Gilla
Instämmer med Mackan och Daniel. Utseendet är jobbigt. Massa olika färger och olika storlekar på text överallt, får ta fram läsglasögonen på viss text (läs födelseår/ort), och ta av mig samma glasögon till annat. Designen är dock snygg... men föredrar hellre funktionell design framför snygg.
Tittade igenom lite mer... Gick in på "Min dagbok - Kalender". Betydligt mindre tydligt nu än i tidigare design. Visst är det färger även idag, men dom syns betydligt sämre nu än förr.
Annica Kaufeldt
1973 • Stockaryd
#31
22 april 2013 kl 15:54
Gilla
Fungerar utmärkt på Windows Phone 8 (Lumia 920), så då kanske du ska uppdatera telefonen? /postat från min Windows Phone 8
Tim P
1981 • Västerås
#32
22 april 2013 kl 15:55 Redigerad 22 april 2013 kl 15:58
2 Gilla
Som flertalet har påpekat uppfattar jag designen som väldigt rörig. Väldigt. Det är en enorm mängd med olika typsnitt och fonter; stort och svart, mellan och svart, mellan och grått, litet och grönt, enormt och grått. Det blandas också frisk mellan fetstil, kursiv och normal. Indexnummret på inläggen är inte bland det viktigaste, det kan vara mycket mindre. Överlag tycker jag att det är bättre ju färre typsnitt/fonter och storlekar som används.

Jag får också en lätt känsla av ont i ögonen, kan bero på att allt är väldigt stort.

EDIT: På min iPhone får jogg.se Safari-appen att krascha tämligen omgående.

Potential finns dock, blir nog bra det här i slutändan!
Sofie Svensson
1978 • Blentarp
#33
22 april 2013 kl 15:56
2 Gilla
Härligt jobbat! Krävs nog lite tillvänjning dock. Saknar (eller hittar inte) att få träningsflödet med mina kompisar på en överblickbar sida, där man lätt kunde gilla och kommentera.
Johan F
1975 • Huskvarna
#34
22 april 2013 kl 16:00
Gilla
Provade att gå in på appen med iphonen. Jisses vad plåttrigt. Instämmer med Tim P i inlägg #32 fullt ut! (gillade även hans inlägg)
Mårten
1981 • SKELLEFTEÅ
#35
22 april 2013 kl 16:04
Gilla
Kanske en petitess, men ändå: Kristers infotext ovan var av någon anledning knapp läsbar på sina ställen. Stressigt?

Jag har väldiga störningar på min ipad. Det laggar och går trögt. Den ljusblåa bakgrundsbilden lever ett eget flimmer-liv.

Men snyggt i övrigt!
1954 • Högsjö
#36
22 april 2013 kl 16:07
Gilla
Gillar kalenderläget i min dagbok.Man kan göra mer nu i samma vy.Fick växla förut för att få veckosummeringar.Förhandsvisning på passen och möjlighet att lägga in passet direkt i kalendern.Smidigt.
Har dock inte fått nått bra grepp om resten.Hittar inte riktigt ännu.Man kanske vänjer sig :-)
Daniel Larsson
1967 • Stockholm
#37
22 april 2013 kl 16:09 Redigerad 22 april 2013 kl 16:09
Gilla
En sak jag saknat ibland, är att varje varje inlägg inte har en egen URL, något jag kan länka till i egna inlägg. Praktiskt när man vill länka till ett tidigare bra svar, även i annan forumtråd. Det finns såna länkar, men det är långt ifrån trivialt att hitta dem: http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=33078#post_344005 (länk till #32 i den här tråden)
1954 • Arboga
#38
22 april 2013 kl 16:19
Gilla
Ta bort den onödiga inramande blå kanten överst. Irriterande att behöva börja med att scrolla på sidan för att "komma rätt".
Annica Kaufeldt
1973 • Stockaryd
#39
22 april 2013 kl 16:22
3 Gilla
Staffan skrev: Hittade "det runda minustecknet" uppe till höger vilket gjorde artikelinnehållet som flyttar sig horisontellt mycket mindre. Detta var klart skönare för ögat och så kommer jag ha sidan framöver!

Jag önskar att sidan kunde komma ihåg det också, och inte expandera den där rutan så fort man klickat på något...
Therese
1977 • Nacka
#40
22 april 2013 kl 16:25
2 Gilla
Jogg.se krachar webläsaren när jag försöker komma in via iPhone. Så där får ni bakläxa, ser att det är minst en till i tråden som stött på samma problem.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.