Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1411 visningar

värkande vrist

1983 • Hedemora
#1
23 februari 2015 - 20:13
Gilla
Detta har säkert varit uppe på tapeten innan men iaf. Utsidan på höger vrist strax under fotknölen värker. Har gjort så senaste veckan ca. Har kanske haft lite känningar innan men inte som nu. Springer ca 5 mil i veckan mot 2-3 under hösten. Har även börjat med intervaller efter nyår. Änvänder neutrala löpskor men pronerar en del. Springer på framfoten. Så någon som har tips mot detta besvär?
1983 • Hedemora
#2
23 februari 2015 kl 22:25
Gilla
Den egentliga frågan är väl hurvida det är klokt att fortsätta springa. Tänkte försöka träna upp vristerna med övningar på balansbräda samt kolla om det funkar bättre med inlägg i skorna. Tacksam för svar.
1971 • Alingsås
#3
24 februari 2015 kl 00:17
Gilla
Jag har haft en period av rehab med vila och antiinflammatoriska värktabletter ett par veckor nu. Jag fick diagnosen "inflammation i slemsäck i hälen".

Har efter ca tre veckors total löpvila så smått börjat träna sedan ungefär två veckor och det verkar fungera rätt bra. Känner fortfarande av att det är "något" med hälen och behöver numera en vilodag mellan medelpassen, två om jag kört långt eller snabbt.

Förslag på möjlig lösning om vila + piller inte skulle hjälpa var kortisonspruta men jag tror/hoppas jag klarar mig utan den.

Svårt att säga om du har samma åkomma men av smärtans placering att döma låter det inte helt otänkbart.

Jag chansade inte utan gick till sjukgymnast ganska omgående när jag fick ont och inte kunde springa som vanligt.

Orsak är såklart inte vetenskapligt fastställd men jag köpte nån dryg månad innan problemen ett par nya Asics Gel Kayano 20. En sko med hård och ganska åtsittande hälkappa. Googlar du runt i forumet på hälproblem dyker just den skomodellen upp i flertalet av dessa trådar... Iofs körde jag på med ganska många mil under december och i början av januari så det känns lite vågat att lägga all skuld på dojjorna men jag tror inte för inte de nämns flera gånger.
1983 • Hedemora
#4
24 februari 2015 kl 06:04
Gilla
Jag använder mizuno wave runner 6 sen två månader. Faktiskt lite samma sak med dom. Väldigt hårda just kring hälen. Synd isf för dom var ganska dyra..
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.