Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3958 visningar

Stressfraktur/benhinneinflammation? Ojämn smärta

1978 • Älmhult
#1
1 oktober 2014 - 20:59
Gilla
Jag har haft liknande o hört rätt många andra som också haft samma problem.

För många är problemet att det inte strömmar genom tillräckligt mycket blod och avhjälps genom att massera med tummarna längs med vadmuskelns infästning mot skenbenet. Lite mildare i början då det ofta är väldigt ömt, allt eftersom mer hårdhänt.

Jag gör detta regelbundet för att hålla detta besvär borta. Hoppas detta hjälper även för dig.

// Filip
1978 • Älmhult
#2
2 oktober 2014 kl 06:55
Gilla
Det kanske är så att ditt problem gått längre än vad det gjorde för mig o att du är förbi stadiet då massage hjälper. Jag kan inte något om stressfrakturer, så kan tyvärr inte hjälpa dig där.
1952 • Varberg
#3
2 oktober 2014 kl 07:15
Gilla
Som jag ser det pressar du skadan extremt med att springa längre distanser 3 dagar i rad och avsluta med intervaller där du fortsatte trots att du haltade av smärta mellan varje. Oavsett orsak riskerar du att förvärra det hela rejält. Kan mycket väl vara benhinneinflammation som egentligen är ett förstadium till stressfraktur.
Mitt råd är att först säkra diagnosen och sedan kan man lägga upp ett rehabprogram.

Johan Pihl
1975 • Olofstorp
#4
2 oktober 2014 kl 08:10
1 Gilla
Jag håller med Tage. Om din dagbok stämmer någotsånär så är det absolut inte konstigt att du åker på någon form av överansträngning, och att springa genom smärta som du gör är inte smart alls. Vila, rehab och långsam ökning av mängden är det som gäller.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.