Foto: Lina Börjes

Vintersko-VM

Tävling/KuriosaI helgen gick VM i snöskolöpning för första gången i Sverige. Snöskolöpning är en sport som växer allt mer och som börjar bli en populär vintersport i Europa.

Totalt kom 12 olika nationer till start. Största överraskningen stod Petra Kindlund för från det svenska snöskolandslaget som sprang hem Sveriges första individuella VM-medalj när hon tog hem silvermedaljen i damklassen på 10 kilometer. Ett lopp som startade med att springa upp för Slalombacken i Rättvik.

– Det här var riktigt kul och jag trodde aldrig det skulle gå så här bra. Det var ett tufft lopp och jag orkade inte hänga med segraren vid sista kilometern. Känner mig ändå riktigt nöjd med ett silver, säger Petra.

Vann loppet gjorde Isabelle Morlini från Italien. Övriga svenskor var Therese Forsberg som sjua och Sara Trane som åtta.

På herrloppet var Magnus Jensen nära en medaljplats men slutade tillslut på en fjärdeplats. Magnus ledde efter slalombacken men orkade inte riktigt hela vägen. Det blev ändå en guldmedalj till Sverige tack vare Niclas Sjögren som sprang hem VM guldet i M40 klassen.

5 kommentarer till artikeln

1970 • Fagersta
#1
3 februari 2014 - 12:26
Tänkte jag skulle titta efter sådana skor men kan inte hitta några. Vad kallas de? Det går ju liksom inte att söka på "vintersko"
1985 • Göteborg
#2
3 februari 2014 - 13:03
Mattias: Googla på snöskor istället, här är första resultatet jag hittade, typ tredje länken (de två första första var om VM) Hur bra just de här är att springa med har jag ingen aning om. http://www.jula.se/snoskor-772185
Christian Eriksson
1968 • Lövestad
#3
3 februari 2014 - 13:40
Utebutiker som Addnature, Northsport mfl säljer snöskor av kvalitetsmodell. Kostar därefter också...
1979 • Söderhamn
#4
3 februari 2014 - 19:28
Många av de som var sprang i en modell som heter Atlas Run som kostar runt 2000:-. Atlas var en huvudsponsorerna och i anmälningsavgiften ingick hyra av snöskor. Eliten sprang i snöskor där man har speciella skor som passar till bindningen i snöskon.

Det var kul som fasen i alla fall om än jäkligt tungt uppför slalombacken :-)
1970 • Fagersta
#5
4 februari 2014 - 13:59
http://www.snowshoewc.com/sv/
Nästa år, då...
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.