Lejonbragdens nio liv

TävlingLejonbragden är Sveriges äldsta 100km lopp och startades 1984. Men redan några år senare lades  loppet ner efter att man tappat sin titelsponsor. Det numera legendeariska loppet återuppstod 2012 och arrangerades i fyra år innan det åter lades ner. Nu är katten med nio liv åter på fötter. Lördagen den 2 maj 2020 återuppstår Lejonbragden och körs för nionde gången på 36år.

"Vi har länge väntat på att någon skulle ta över loppet och är glada att Scania Road Runners vill väcka liv i Sveriges äldsta 100 km-lopp" säger de tidigare arrangörerna Magnus Bodin och Martin Gunnarsson.

Lejonbragden, som håller hus i Lund, körs i en åtta på en snabb asfaltsbana. Sträckan är i princip densamma som originalet och varje loop runt epicentum mäter 5km vilket alltså ger en runda på exakt en mil per varv. Vi som vill starta erbjuds såväl 50 som 100km att välja på.

Lotta Thörn, som är ny tävlingsledare hälsar att "Vi ser fram emot att väcka liv i Lejonbragden. Det är ett lopp med fina traditioner men som också ger utrymme för lite spännande nyheter"

Anmälan till Lejonbragden öppnar söndagen den 3 november kl. 16.00
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.