Maran flyttar till 9 oktober

LoppEgentligen skulle maran gått i 5:e juni. Men även ett år in i pandemin är läget alldeles för osäkert. Både i vad som kommer gälla för motionslopp och nuvarande smittspridning. Men givet att vaccineringen flyter på ser man nu fram emot att köra ett normalt lopp den 9:e oktober.

Vi säger det igen. Planen är alltså att den 42:a upplagan av ASICS Stockholm Marathon blir ett riktigt lopp. Ett riktigt lopp. Smaka å den svindlande tanken...

"Vi har väldigt goda förhoppningar om att kunna arrangera loppet på ett bra sätt den 9 oktober. Det viktigaste nu är förstås att hela samhället samverkar för att få ner smittspridningen så att vi så småningom kan börja öppna upp igen" säger Christer Clefberg som är evenemangets projektledare.

Samtidigt går det att ana en frustration mellan raderna precis som hos många många av landets lopparrangörer. En osäkerthet in i det längsta samtidigt som att motionslopp utomhus hanteras hårdare än köpcentrum inomhus. Daniel Almgren, verksamhetschef för Marathongruppen, säger 

"För oss är det helt ofattbart att folkhälsobefrämjande aktiviteter som motionsidrott regleras hårdare än shopping och nöjen" ... "Idrotten har lidit enormt mycket av de, i många fall naturliga och rimliga, restriktioner som följt av pandemin. Motionsevenemang, som till stor del finansierar den ideella breddidrott vi ser i Sverige, har i princip varit belagda med näringsförbud sedan mars i fjol. Vi vet att vi skulle ha kunnat arrangera ASICS Stockholm Marathon på ett säkert sätt utan trängsel och folksamlingar den 5 juni, om vi fått lyda under samma regler som gäller för butiker" 

Men. Med beslutet taget är det med lättnad och glädje han fortsätter

"Nu ser vi verkligen fram mot att möta alla våra grymma deltagare i oktober. Ert stöd och er förståelse under detta år betyder mycket."

5 kommentarer till artikeln

1960 • Hillared
#1
17 mars 2021 - 15:49
Krockar det inte med Göteborgsvarvet och man kan köra båda. Också bättre temperatur i October.
Stefan Ödman
1970 • Skövde
#2
17 mars 2021 - 20:18
Nu är jag negativ, men det är nog bara att glömma ett Stockholm marathon i år. Otillräckligt med vaccin, virusvarianter som inte vaccinen biter på och framför allt en totalt inkompetent idrottsminister från ett extremistparti.
Anette Edman
1966 • Årsta
#3
17 mars 2021 - 22:24
Temperaturmässigt är ju 9 oktober mycket bättre än 5 juni. Kanske ska testa i år, hade annars funderingar på Växjö som mitt första maraton eftersom det går på hösten.
1960 • Hillared
#4
18 mars 2021 - 09:00
Kollade på booking com och det är lätt att få hotellrum fred-söndag i Stockholm runt 9 oktober. Funderar på att boka oh ta beslutet om löp senare.
Annika Bergholm
1977 • Svartå
#5
20 mars 2021 - 09:33
Tycker också att det är ett bättre alternativ för mig och min man. Vi är från Finland och skulle inte ha kommit över i juni, men october kan man börja sikta in sig på. Vi har anmälningen innestående från ifjol.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.