ASICS Stockholm Marathon flyttar

TävlingDet var mycket frågor i luften när andra lopp ställde in. När ingen visste. Men nu vet vi. Istället för ännu en tråkig nyhet denna vår hälsar arrangören av ASICS Stockhlom att man inte bara tror på framtiden. Utan att man också presenterar en unik löparhändelse. Där man flyttar maran till samma plats och dag som Ramboll Halvmarathon. 5:e september planeras stor löparfest från klassiska Östermalms IP

- I denna tuffa tid är vi glada över att ha hittat en möjlighet att arrangera det 42:a ASICS Stockholm Marathon 2020. Ibland växer möjligheter ur svårigheter, och vi är väldigt förväntansfulla inför att få leverera en helt unik loppdag då två av Sveriges mest kända motionsevenemang kommer att gå av stapeln.

Vi vill vara tydliga med att det kommer vara två olika lopp med unika upplevelser för deltagarna, men det blir också en löparfest som Stockholm aldrig skådat tidigare 
säger Daniel Almgren som är vd för Marathongruppen.

De som är anmälda till årets ASICS Stockholm Marathon kommer att få sin startplats automatiskt flyttad till den 5 september. Om det nya datumet inte passar alla deltagare erbjuds också möjligheten att överföra startplatsen till en annan löpare.

På frågan om vår otåliga väntan på ett beslut..

-Vi har under dess veckor känt ett väldigt stöd från våra löpare. Vi är också oerhört tacksamma över det stöd vi har fått från våra samarbetspartners, leverantörer och myndigheter under arbetet för att hitta ett nytt datum. 

 Vi är en ideell organisation där allt vårt överskott går tillbaka till våra ägarföreningar, andra samarbetsarrangörer och funktionärsföreningar – totalt över hundra idrottsföreningar som får in stora delar av sina årsintäkter genom våra evenemang. Just nu är vårt främst fokus att överleva så att vi kan fortsätta att arrangera motionslopp i många år till. Det har tagit tid att gå igenom alla möjliga alternativ och vi hoppas att den lösning vi nu presenterar för ASICS Stockholm Marathon är ett bra alternativ för så många av deltagarna som möjligt, säger Daniel Almgren.

Nu lovar man att göra 5:e september till en löparfest.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.