Bernt - klistrad överallt i New York Foto: tillhör Bernt Hedlund

Kändaste svensken under New York Marathon

ReportageFörrförra året (2009) sprang Bernt maran i New York och njöt så mycket att han log konstant. Den löparglädje han spred i sin Sverigemundering fastnade på bild. Denna bild har nu använts det senaste året i all marknadsföring kring loppet, i utskick, annonsering och rullandes online. Ju närmare loppet, desto mer exponerad blev Bernt. Samtliga tunnelbanor pryddes av hans leende nuna den sista veckan.

Jogg.se gillar löparglädje och kontaktade givetvis vår nye landskändis och vi har ställt de viktiga frågorna.

Hej Bernt Hedlund – hur känns det att bli exponerad i världens kändaste mara? 
Det känns väldigt roligt! Långlöpning är ju min grej! Hade det varit reklam för motorolja eller hundmat hade jag inte tyckt att det var lika häftigt. Nu känns det som typ att få komma hem till alla sina löparkompisar och säga: "Kom nu sticker vi ut och springer en sväng och har det skoj."

Hur fick du reda på det?
Det var fredagen en vecka före loppet. Jag jobbar på en förskola och vi var inne och pysslade lite före maten. Då kommer min kollega inrusande från andra avdelningen och ropar BÄÄÄÄÄÄRNT kom, kom, kom!!!! Jaha tänkte jag, nu har hon inloggningsproblem igen ... Jag lunkar in till kontorsdatorn och där på skärmen är bilden från NY-maran som var på deras hemsida och i resultattidningen. "Den sitter i alla tunnelbanevagnar och bussar i NY" skriker hon och vi garvar och kramas. En av familjerna på förskolan är på semester i NY och har mailat över bilden på affischen.

Har Svenska Exportrådet ringt och tackat dig för den fina reklamen för Sverige?
Nej inte ett knyst, men det bildades ett Förskolan Regnbågens Expertråd som ska hjälpa mig att få ett rejält tack!

Inte ens ett tack från Kungen?
Jo, om du menar Kung Snabba Fötter så fick jag det: "Härligt Bernt, så ska det se ut!" skrev han... Men om du menar den andra Kungen så har det varit tyst. Den tystnaden kommer han få ångra ganska snart för under den just avnjutna KUL-helgen planerade Daniel och jag en eröfvring av den Kungliga Holmen. 

Jag gissar att du får en gratis plats och resa till nästa års New York Marathon som tack för hjälpen att sprida löparglädje?
Min Bästa MarathonMia, när de använde bilden för två år sedan blev det nada. Jag gissar att det inte alls blir något NY-marathon nästa år för att Expertrådet stämt loppet på miljarder, de har nämligen kompisar som är advokater på Manhattan, det du!

Var tänker du sprida din löparglädje härnäst?
Jo, som du kan se på bilden är ju jag en väldigt blyg och tillbakadragen glad löpare så det blir i Oslo, i källarvalven under läktarna på Bislett.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.