Nya sträckningen för adidas Stockholm Marathon!

Tävlingadidas Stockholm Marathon presenterar idag sin nya sträckning. En flackare envarvsbana med fler centrala gator aktiverade för fart, variation och tätare möten mellan löpare och publik. 

I och med det här blir det inte bara bättre, snabbare och mer lättlöpt för deltagarna, utan även bättre för publik och stadens befolkning säger David Fridell, verksamhetschef på Marathongruppen. 

De stora förändringarna sker inne i stan. Fler stora gator, som Sveavägen, Kungsgatan, Scheelegatan och Flemminggatan aktiveras samtidigt som delar av Odengatan kortas ned tillsammans med varvet ute på Kungsholmen. 

Även Södermalm uppdateras rejält: Stadsgårdsleden är en del som har varit uppe på bordet för omläggning under en längre period och anledningarna till det är flera. Det har framför allt varit en tråkig del för löparna att springa eftersom den inte är publikvänlig säger Fredrik Kjellberg, banchef för adidas Stockholm Marathon. 

Nytt blir istället löpning upp förbi Slussen och Katarinavägen till den vackra utsikten på toppen. Därefter ner mot de breda folktäta Folkungagatan, Götgatan, Åsögatan, Magnus Ladulåsgatan och Rosenlundsgatan. 

Så. En flackare och mer publikvänlig centralare bana till 3:e juni utlovas helt enkelt.
Mer om folkfesten adidas Stockholm Marathon hittar du här.

Nya bansträckningen:

adidas Stockholm Marathon bankarta


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.