Att dela sin träning med vänner förhöjer glädjen men även inför dem kan man ha hemlisar Foto: Niklas Karlsson

Storebror ser dig - eller?

Om sajtenVår träningsdagbok växer och växer. Att regga sin träning online har blivit allt mer populärt och i år är jogg.se hela 30% större än samma period i fjol. Sett över hela året räknar vi med att besökas av 1,5 miljoner svenska motionslöpare.

Detta medför självklart många fördelar. Allt fler av dina vänner har hittat till sajten och vi blir fler som kan peppa varandra och utbyta erfarenheter. Samtidigt är det, som med internet i övrigt, inte alltid du vill dela alla dina tankar med alla. Därför införde vi nu i april funktionen "Dold kommentar".

Dold kommentar är en funktion som ger dig möjlighet att skriva egna tankar och hemlisar i din dagbok. Den kan bara läsas av dig och dina vänner vet inte ens att den är där. Här kan du alltså skriva helt fritt. Du kan förklara det tunga passet med en viss tid i menscykeln, du kan skriva vad du har för egentliga mål med milloppet och du kan ge dig det där extra hybris-berömmet som ingen annan vill höra.

Tack vare att den Dolda kommentaren ger dig möjlighet till hemlisar kan du bli mer öppen med din träningsprofil. Du får därmed det bästa av två världar. Dels en öppnare och mer social profil som dina vänner enkelt kan hitta för att ge pepp och kommentarer och dels en funktion som ger dig chansen att hålla det du vill för dig själv.
Exakt hur du vill ha det fixar du till under inställningar  


Du har följande alternativ att välja på:

Kompisar:
Väljer du denna inställning delas din träning endast ut till dem du är kompis med. Följer du en polare på sajten så kan hen spana in din träning men ingen annan. Du väljer helt enkelt själv vilka som personer som skall kunna följa din framfart i spåren. Observera att du måste följa personen för att den ska få del av informationen, det räcker inte att hen följer dig.

Medlemmar:
Med denna inställning är din träning öppen för dem som är inloggade på sajten men inte för andra. Därmed kan du vara helt öppen på jogg.se utan att din träning syns utåt. Du blir sökbar för vänner, syns i kommuntoppen och andra listor samtidigt som ditt namn blir klickbart om du t.ex skriver i forumet.

Alla:
Med denna inställning delar du fritt med dig av din träning. Din profil blir lätt för dina träningsvänner att hitta och du kan "skryta" med dina pass på Facebook och andra sociala medier.

Det är alltså bara att välja det bästa av två världar. Eller tre rättare sagt. Var öppen mot dem du vill och håll dina hemlisar för dig själv. Precis som i livet i övrigt!

 Kör hårt!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.