Elisabeth springer för ett högre syfte Foto: Elisabeth Karlsson

Genom Sverige till fots

KrönikaJag har länge längtat ut på ett riktigt löparäventyr. Läst om de som gett sig ut på vägarna. Springandes. Och tänkt att det där, det vill jag också göra. Så en dag i vintras så slog det mig bara. Jag ska springa genom Sverige. Riktigt var idén kom ifrån vet jag inte, men det kändes som en värdig utmaning. Därifrån var steget inte långt till att inte bara göra detta för min egen skull.

Jag jobbar med cancersjuka barn och träffar dem och deras familjer varje dag. Jag brinner för mitt jobb och jag ser hur Barncancerfondens medel verkligen gör nytta. Allt från nya, bättre behandlingar till onsdagsfikat som ordnas på avdelningen varje vecka. Så därför har jag nu startat en insamling i samband med mitt äventyr. I hjärtat kommer jag att bära med mig alla jag barn och familjer jag träffar genom mitt arbete.

Jag har fått många frågor om mitt äventyr. En vanlig fråga är hur jag skall bo. Det kommer att bli på vandrarhem och hotell längs vägen. Där etapperna emellan är allt för långa springer jag så långt jag kan och tar mig sedan med hjälp av lokaltrafiken tillbaka till övernattningsstället för att sedan nästa dag åka ut dit jag slutade. Mat får jag köpa längs vägen och bära med mig i ryggsäcken.

För det blir med ryggsäck jag kommer att springa. Jag har investerat och filat på min packning sen i februari. Provpackat och provsprungit. Jag finansierar detta helt själv och har räknat med i snitt 3 mil om dagen. I ultralöparsammanhang är det ganska blygsamt. Förhoppningsvis kommer jag att kunna springa lite mer än så. Men det får ta den tid det tar. Kanske måste jag gå någon etapp om jag är riktigt sliten. Men igenom Sverige skall jag.

Träningen har bestått av i huvudsak lugn distans, gärna med ryggsäck och letandes efter det där tempot som sliter som minst. Och jag känner mig fysiskt väl förberedd. Även psykiskt. Det är en process att övertala sig att man kommer att klara det. För visst har jag ibland undrat vad jag ger mig in på. Men det enda sätt man kan tänka är att det bara finns ett alternativ och det är att fullfölja. Och då måste jag ju tro att jag klarar det. Och vila i vissheten att det gjorts förut.

Vill ni följa mitt äventyr går det att göra på min blogg. Där finns även en länk till min insamling. Jag har redan nu börjat blogga lite om förberedelserna samt hur det är att jobba på en avdelning med svårt sjuka barn. Vi ses längs vägarna! 

11 kommentarer till artikeln

1969 • Kristianstad
#1
12 juli 2012 - 08:29
Coolt!! Är så imponerad av er som verkligen gör slag i saken! Fantastiskt häftigt! Vill också något liknande men går fortfarande och väntar in rätt tillfälle. Och att samtidigt känna att man gör en insats för så många andra genom sitt äventyr måste ju en sporre utöver det vanliga!

Vad gäller boende, varför inte göra som Andrew Tutt-Wixner och hysa in dig hos gästfria löpare längs vägen? Skulle ju kunna minska kostnaderna avsevärt. Dörren står öppen om/när du svischar förbi Kristianstad. :-)
1975 • Malmö
#2
12 juli 2012 - 08:35
Efter en tung period med lite dålig tilltro till mänskligheten så är det skönt att se att det finns människor som gör gott. Du verkar också göra ett fantastiskt jobb på sidan av löparspåren - jättefin blogg.
Tobias Fredriksson
1976 • Bjärred
#3
12 juli 2012 - 10:50
Lycka till!

Om du stannar runt Bjärred är du mer än välkommen att sova hos oss, vi bjuder på mat och dusch samt bastu!
1972 • Halmstad
#4
13 juli 2012 - 00:23
Heja heja, vilken kämparglöd. Tycker det låter som en fantastiskt resa du ger dig in på. Hoppas verkligen det går bra. Säger som ovan talare, behöver du en nattaplats så bor jag en mil söder om Halmstad i Påarp/Laxvik och där finns det mat och sovplats om du behöver det, bara jogg-posta mig i så fall.

Lycka till med din resa
Anders
Irja H
1971 • Västerås
#5
14 juli 2012 - 18:53
Heja!
Kanske kan du slå följe med Fredrik någonstans i Sverige! Han springer också hela sommaren för att samla in pengar. I hans fall gäller det personer med funktionsnedsättning och han gör det i samarbete med FUB (utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna). http://www.fub.se/630mil/
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#6
16 juli 2012 - 20:57
Min dörr står öppen för dig om du har vägarna förbi eller genom Gislaved, det vore trevligt. Meddela här på Jogg :)
Stort lycka till :)
Fredrik Lerjestedt
1972 • Floda
#7
17 juli 2012 - 09:45
Passerar du Floda, ca 3 mil nordost om Göteborg, går det säkert bra att slagga en natt hemma hos oss. Hör av dig i så fall.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#8
17 juli 2012 - 19:17
Imponerande! Lycka till, både med löpningen och med insamlingen.
Peter Gardell
1961 • Kallhäll
#9
22 juli 2012 - 10:07
Lycka till! Härligt sätt att kombinera nytta med nöje! Kunde inte låta bli att sätt in en slant till din insamling! :-)

Hoppas att fler här på jogg.se gör det!!
http://www.barncancerfonden.se/13614
Maria Sandgren
1967 • Uppsala
#10
25 juli 2012 - 18:30
Sovplats i Uppsala, 070-5941503.
Lycka till!!!!!
1977 • Göteborg
#11
6 augusti 2012 - 12:27
Ett stort lycka till!!

Vilket underbart engagemang och vilken inspirationskälla du är!
Sovplats i Göteborg finns!!
Kontakta mig på joggen ::))


LYCKA TILL!!!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.