Krister har tränat såväl löpning som simning inför sin Swimrun-debut Foto: Robert Schelin

Med löparskor och våtdräkt

ReportageVår serie om debutanter här på sajterna fortsätter. Denna gång är det Krister, en av grundarna, som skall ge sig på sin första Swimrun. Det handlar om ett lopp i Göteborgs skärgård där man springer och simmar över och mellan flera öar. Eftersom fenomenet växer var vi lite intresserade om vad och hur det lockar.

Vem är du?
Tja, jag är en hårdsatsande medelmåtta som haft turen att få driva jogg.se och de andra sajterna. Jag har väl nästan alltid tränat något men sen jag blev förälder är det mest konditionsidrott som gäller. Dels för att det är så roligt och dels för att det är smidigast.

Varför en Swimrun?
Jag har länge varit sugen på att lära mig simma ordentligt. Tiden har inte funnits tidigare men i höstas hittade jag en crawlkurs på sena kvällar. Det var lika roligt som motiverande. Dessutom tycker jag det finns något vackert i att kunna glida fram över en stilla sjö, så jag blev biten av känslan. När vi sedan blev partner till Ö-loppet var det självklart att jag ville testa. Kul med nåt nytt som utmanar. Att springa och simma om vartannat är ju ett sjukt spännande upplägg.

Hur har du tränat?
Under året har jag haft stora problem med pollenallergi. Jag har fått avvara simning i bassäng och bitvis har jag varit riktigt sänkt varför löpningen i princip stått stilla. Men nu under semestern har jag kunnat träna ikapp rätt bra. Jag har haft tid att sova bort mycket av tröttheten samtidigt som sjön alltid är öppen för ett simpass. Skämtsamt har jag och min familj låtsas att semestern varit ett träningsläger och det har blivit en hel del dubbelpass.

Vad tänker du om loppet?
Att det skall bli kul med en utmaning som handlar om att "klara det". Annars brukar man ju glädjas åt andra i forumet som sprungit sin "första mil" eller så. Nu är det jag själv som står där med en lite svindlande känsla i magen. Tre mil löpning fixar jag ju men denna gång blir det i våtdräkt där 5.000m simning skall orkas med där emellan. Sen har vi tidsfaktorn. Skulle tippa på 5-6 timmar non-stop. Så långa lopp är jag inte van vid.

Hur kommer det gå?
Bra tror jag. Hur som helst kommer det nog bli ruskigt roligt. Vi tävlar ju i par och Bjarne som jag skall tävla med är minst lika laddad som jag. Nu återstår att försöka njuta och inte stirra på klockan. Sen är det ju vansinnigt svårt att sia om tider eftersom jag helt saknar referenser. En bra dag borde inte 5 timmar vara omöjligt. En blåsigare kanske vi snackar betydligt mer. Försöker tänka att om det inte blir bra i år blir det en lättare tid att slå nästa gång.

7 kommentarer till artikeln

1978 • Västra Frölunda
#1
2 augusti 2012 - 14:55
Lycka till Krister!

Är också sugen på den här kombinationen, får se om det kan bli av nästa säsong.

Går det verkligen att springa i våtdräkten? Hur tjock är den?
Anette Kroon
1967 • Halmstad
#2
2 augusti 2012 - 15:16
Lycka till, håller tummarna :-)
Carolin Nilsson
1976 • Malmö
#3
2 augusti 2012 - 18:14
Till lykke käre Krycke!
Helene Pratt
1969 • Spånga
#4
2 augusti 2012 - 19:11
Jag gjorde Amfibiemannen förra helgen, det är samma upplägg, och det var verkligen jättekul. Sprang i hel 3mm våtdräkt i 22,5 km och det var inga problem. Hade tränat en del att springa i den innan samt springa med blöta skor och simma i skor. Lycka Till Krister och ha det så himla kul!
1972 • Landvetter
#5
2 augusti 2012 - 19:17
Lycka till!!!!
Hans-Olof Mattiasson
1962 • Strömstad
#6
2 augusti 2012 - 23:43
Lycka till !!
1970 • främmestad
#7
4 augusti 2012 - 10:10
Kör hårt Krister. !
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.