Joggingskor.nu

Salming Running våren 2018

En genomgång av de nya löparskorna från Salming våren 2018

Nu kommer årets kollektion av löparskor från svenska Salming. Förutom den helt nya trailskon OT Comp (som inte kommit ännu) är det mest småjusteringar och färguppdateringar som gäller. Till stor del beror det på att Salming tycker sig ha hittat en bra line-up med flaggskeppen enRoute och Trail5 som man ger ytterligare en säsong.

Salming Distance6

Först ut är den enda modellbeteckningsuppdateringen och det sjätte versionen av originalet, Distance som var med och gjorde Salming populär bland drivna löpare. En liten justering av Skeleton-mönstret som används för att låsa fast skon på foten.

Salming Distance6 Dam

Salming Distance6 Dam

Salming Distance6 Herr

Salming Distance6 Herr

enRoute

Förra vårens stora lansering från Salming behåller namnet och underdel men samtidigt har man gjort justeringar på ovandelen, så jag tycker nog att Salming lika gärna kunde get den namnet enRoute2 men den får vi vänta på ytterligare.

Salming enRoute Dam

Salming enRoute Dam

Salming enRoute Herr

Salming enRoute Herr

På bilderna nedan ser man den uppdaterade skeleton och att man gjort skon lite smalare. Normalt brukar jag lovorda bredare skor men som du kan läsa i min test av enRoute 2017 så är den alltför bred över vristen och mellanfoten. Det verkar man nu alltså ha åtgärdat. Jag ser redan fram emot att testa den nya modellen för att se hur man lyckats skapa en sko som sitter fint på foten.

enRote 2018 (Blå) / enRoute 2017 (Orange)

enRote 2018 (Blå) / enRoute 2017 (Orange)

enRote 2018 (Blå) / enRoute 2017 (Orange)

enRote 2018 (Blå) / enRoute 2017 (Orange)

Salming Speed6

Speed6, som kom i ny version i höstas har fått en ren färguppdatering i det reflekterande ovandelen.

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Salming Speed6

Trail5

Sist men definitivt inte minst kommer det nya färger av Trail5, Salmings testvinnande trailsko som jag sprungit väldigt mycket i. Läs min test av Salming Trail5 här.

Salming Trail5

Salming Trail5

Det här inlägget görs i samarbete med min butik, SevenSports.se.

Följ Joggingskor.nu på Facebook, YouTube eller Instagram för att få uppdateringar om nya inlägg och tester.

The post Salming Running våren 2018 appeared first on Joggingskor.nu.

5 kommentarer till inlägget

1971 • Nykvarn
#1
16 februari 2018 - 13:53
Intressant, jag har ju sprungit mest i Salming sedan 2014, egentligen av två huvudsakliga anledningar, skornas passform som känns helt perfekt för mina fötter och löpkänslan i skorna där jag tycker Salming hittat en riktigt bra avvägning mellan dämpning, respons och löpkänsla vilket också gör skorna väldigt allround och jag kan använda sortimentet både till att springa långt och fort i.

Min favorit har varit Distance men jag springer alltmer i enRoute och jag har faktiskt aldrig riktigt reflekterat över att passformen i den är så annorlunda än övriga modeller förutom att den är lite rymligare generellt. Håller med om kvalitéten, jag brukar få ut 150 mil i Distance och har väl ca 80 mil i enRoute och de är i skick som nya.

Det enda jag inte riktigt förstår i sortimentet är Speed, jag sprang i version 1 som jag tyckte var OK om än ganska hård så det fanns andra skor med ungefär samma vikt jag uppskattade mera. Med tanke på att Speed är tyngre än Distance så förstår jag inte riktigt tanken med den, här tycker jag Salming missar en chans att ta fram en Maratonracer om man hade skalat bort en 30gram på vikten, sedan D5 har Distance blivit lättare och är väl numera mera av en performance trainer eller maratonracer eller en träningssko för den drivna löparen.

I år kommer jag testa nya versionen av Race men det blir nog också ett par nya enRoute eller Distance som träningsskor också.
1985 • Handen
#2
16 februari 2018 - 20:12
Vilket test har Trail5 vunnit?
1972 • Ljurhalla
#3
17 mars 2018 - 17:31
Jag har uppdaterat originalinlägget på min blogg: http://joggingskor.nu/joggblogg/salming-running-varen-2018
Vet inte om det synkas in här på jogg.
Anledningen är att jag fått bekräftat från Salming att namnet på nya enRoute är enRoute2. Lite märkligt att man inte fått med det på vare sig skorna eller kartongen.

Jag har även sprungit ett par pass i skorna och det verkar bra så här långt och på mig är passformen klart bättre.
1972 • Ljurhalla
#4
17 mars 2018 - 17:34
#1 Staffan, du har säkert koll på det men Speed bygger ju på samma sula som enRoute numera. Jag håller med om att man borde kunna kapa en hel del vikt på ovandelen. Det känns som att alla reflexer mm lägger på onödig vikt.
1972 • Ljurhalla
#5
17 mars 2018 - 17:37
#2 Niclas, jag syftar på ISPO Awards
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.