Foruminlägg av Staffan Darehed

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
23 november 2007 kl 09:26 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
när jag hade detta problem i våras så "gogglade" jag på kramp i tårna, det visade sig att många cyklister kände av detta. Stretching + att jag köpte nya inlägg på löplabbet gjorde att jag blev av med detta problem.
#2
25 november 2007 kl 15:02 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
även om jag har pronationsskor så blev jag av med domningarna när jag la i en ännu kraftigare sula för pronation, kändes ovant i början men nu känns allt bra
#3
7 januari 2008 kl 12:51
Gilla
Jag bor uppe i Umeå där alla cykelbanor+ vägar nu har blivit snöförsedda och jag springer endast med sommarskor(odubbat). Tycker inte att det är speciellt halkigt då det oftast är välsandat på gångvägarna men även då man springer på snö upplever jag det inte som ett problem.Har även i bland rastat min hund före eller då jag kommit hem från min löprunda och har då när jag gått med mina löparskor upplevt det som halkigt men då jag sedemera joggar i väg har det alltid gått bra(Peppar,Peppar)Det jag upplevt är att man får lite mer ont på framsidan av låren pga att man spänner sig lite. Är det någon som provat att låta en däckverkstad dubba skorna, har hört att det finns såna som prövat detta
#4
10 januari 2008 kl 12:18
Gilla
jag tycker att det vore trevligt med en bild för dom som vill , alltså valfritt
#5
10 januari 2008 kl 12:22
Gilla
Hej, när jag själv började träna under 2006 så drogs jag med smärtor i vaderna ,knäna mm. då fick jag tips att köpa magnesiumtabletter och efter att ha använt detta i ca 1 mån så är jag i stort sett besvärsfri.
#6
15 januari 2008 kl 12:51
Gilla
Jag springer själv med asics 2120 för att dom passar mig bäst för att jag pronerar. Tycker det är viktigt att testa vad man är för sorts löpare, tränade väldigt mycket i min ungdom(Gick på Skidgymnasium) så när jag köpte skor i fjol köpte jag neutrala asics gel cumulus för att jag alltid varit en neutral löpare. Efter ett par veckor fick jag problem, åkte då till löplabbet och det visade sig att på "gamla dar" pga av tyngd, oträning mm så orkade jag inte hålla ett neutralt löpsteg, jag landade bra men sen vek jag in foten(pronation)Nackdelen med asics är att dom går sönder vid lilltån, men det brukar inte vara något problem att reklamera det.
#7
19 januari 2008 kl 15:12
Gilla
Ja, då har man tagit ett stort steg, från att ansett att helgernas belöning är en kall öl eller ett glas gott rött till att gå till en vit period!!Har tränat hårt under ca 2 år men tycker att jag står och trampar viktmässigt kanske pga att man tagit en eller ett par öl för mycket(har hört att en öl motsvarar 2 st90 gr ostburgare!!)Satsar på att springa under 3.30 i Stckholm så nu lämnar jag ingenting åt slumpen, klart att det blir någon helg som man belönar sig själv men tycker nu att mina långpass ger mer, kanske inbillníng vad vet jag. Känner redan nu hur känslan kommer att bli i Stockholm efter en förhoppningsvis lyckad mara att belöna sig själv med en iskall......
#8
20 januari 2008 kl 12:37
Gilla
okej, jag hade fel en öl endast =1 x100 gr burgare, klart att det har blivit ibland på fredag eller lördag 5 "100gr" och det är ju inte bra,klart att jag skall unna mig en öl i bland tex i samband med middagsbjudningar och dylikt, sen blir det väl svårt att hålla sig då vi åker till Spanien i början av mars, blir väl en kombinerad öl och träningsresa. Du Tommy från överkalix, eftersom jag känner dig sen tidigare så tycker jag att du fortsätter att dricka så får jag revanch till sommaren på marknadsloppet, och som du vet går allt bra i Stockholm och jag återhämtat mig så möts vi på Arctic circle marathon i Överkalix där jag tycker att fler skall anmäla sig för att få uppleva en norrbottnisk underbar kväll.


#9
4 februari 2008 kl 14:22
Gilla
en av dom första vårdagarna, värmen börjar komma och vädret är gudomligt härligt(en försmak av sommaren) och man springer ett långpass runt Nydala sjön på en härlig grusad väg, fåglarna kvittrar och du känner att du bara vill skratta!! Samtidigt kan ett hårt pass mitt i vintern då vädret är som sunkigast också ge mig en inre tillfredsställelse då jag tänker att klarar jag detta då klarar jag allt!!
#10
12 februari 2008 kl 07:53
Gilla
Har tagit mig en välförtjänt vilo vecka, har inte tränat sedan förra Tisdagen för jag kände av ömmande hälsena, tung i löpsteget mm. Hoppas att jag inte klandrar mig själv i Stockholm om jag missar mitt mål för att jag tog en vilovecka i Februari!!
Har nu bestämt mig att aldrig följa ett träningsprogram för löpningen har blivit ett "måste"för mig precis samma känsla som när jag tränade hårt i min ungdom, dock kommer jag att ge träningsprogrammet chansen fram till sthlm marathon.
#11
12 februari 2008 kl 12:53
Gilla
tror inte att jag har hakat på ett hårdare program än jag mår bra av, tränade nog lika mycket innan men då gick jag på känsla, varför det är jobbigt beror nog på att det lustfyllda har blivit lika allvarligt som på min tid som aktiv tävlingsåkare på längd, då allt blev ett måste. Har tagit mig 20 år att börja kunna motionera så jag tror nog inte att jag kommer att släppa känslan av att tycka det är roligt och försöka känna att det är ok att strunta i vissa pass .
#12
12 februari 2008 kl 20:58
Gilla
jag tror att det beror på att du spänner dig, du drar upp axlarna för högt , ett tips kan vara att hålla i hop tummen långfingret i stället för knuten hand, det tipset fick jag och då släppte värken i axlarna,kanske fik man annat att tänka på och slappnade av i axlarna
#13
13 februari 2008 kl 10:15
Gilla
intressanta inlägg, tog mig en löptur i går kväll på 11,6 km, struntade i att kvällens pass skulle vara fartlek, sprang bara på och det kändes väldigt bra ,låg på hyfsad distansfart.
Kommer nog i fortsättningen att följa programmet fram till sthlm men kommer att byta ut en del pass och gå mer på känsla.
#14
13 februari 2008 kl 10:28
Gilla
jag är ingen expert men jag tycker att jag i alla fall springer på ett annorlunda vis när jag springer på löpband än ute. Springer jag på löpband så tar jag ett helt annat steg och tittar mer framåt kanske pga tv apparater som hänger på väggarna, när jag springer ute så har jag en tendens att springa med blicken ner i backen och med uppskjutna axlar.
Jag får tänka mycket på hur min kroppshållning är och det går ju bra men när man blir lite trött så blir det svårare. För övrigt så har jag slutat springa på löpband, det får vara vilket väder som helst ute det går alltid att springa, upplevde att i fjol vintras då jag sprang mycket löpband att mitt löpsteg försämrades.
#15
13 februari 2008 kl 10:38
Gilla
Om jag inte missminner mig så gjorde väl Gunde Svan en riktig tömning i den vita tävlinsdräkten han bar på Vargrännarloppet i Porjus i mitten på 80 talet
#16
21 februari 2008 kl 10:17
Gilla
jag skall också springa min första mara i Sthlm, känns lite skräckinjagande , funderar mycket hur jag skall lägga upp min löpning. Tycker att jag redan ligger bra till, sprang i Söndags 20,5 km på 1.38 utan att ta ut mig men trots detta känner jag i bland att det känns långt att hålla farten för att klara 3.30

Skulle var kul om alla som sprang hade en specialdesignat linne där man kan se vilka som är med i jogg.se
#17
21 februari 2008 kl 10:19
Gilla
om jag är pigg efter sthlm marathon så kommer jag att utmana dig Tommy på arctic, revanch efter förra sommarens förlust i Överkalix...
#18
21 februari 2008 kl 10:27
Gilla
nu jävlar har jag bestämt mig, har samma problem men har nu börjat att äta regelbundet, frukost ca 07.00 grovt bröd+kaffe, mellanmål 09.30 (frukt eller hårdbrödmacka)lunch 11.30 sallad eller något annat nyttigt, mellanmål 14.30 frukt, middag 16.00-17.00, på detta sätt har jag ´minskat mitt sötsug, men jag får stålsätta mig när kakorna serveras på jobbet till em fikat.
#19
21 februari 2008 kl 12:27
Gilla
tror att det är viktigt att man tillåter sig att synda i bland, själv kan jag unna mig något gott i bland och då tycker jag att det är viktigt att gå vidare utan att känna det som ett misslyckande, se det som en belöning i stället för att man är duktig dom flesta dagarna. Jag håller med dig Melinda , tillåt dig själv att göra lyxiga sallader, så gör jag på mina luncher och då känns det mycket lättare
#20
21 februari 2008 kl 12:30
Gilla
jag vet att det finns en t-shirt , men jag tycker att det skulle finnas ett alternativ därför nämde jag ett linne, kommer att hålla utkik efter andra "joggentusiaster" i Stockholm, Lycka till m träningen!!!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >