Foruminlägg av Johan

#1
27 maj 2009 kl 17:34
Gilla
Värmeprognosen är tillbaka:

Prognos gjord onsdag 27 maj:
Temperatur 20-25 grader.
Sol
- Gillar man sol och varmt väder blir det bra vder på lördag, säger meterologen Erling Brändström på SMHI. Räkna med sol och klart väder och en stigande dagstemperatur till 20... ja kanske till och med 25 grader.
Det som är positivt med värmen är att det är en sval och torr luftmassa som värms upp av högtrycket. Det innebär att luftfuktigheten kommer att vara relativt låg, vilket gör att svetten avdunstar och kyler bättre än om det är värme med hög luftfuktighet.
http://www.marathon.se/news/theme_sm2009.cfm?NewsId=964404


Jag var ute och sprang en kortare runda i värmen idag (ca 20 i skuggan) och kände att det var stor skillnad mot förra veckan. Men det som var värst idag var ändå vinden. Sprang runt Riddarfjärden, Södermälarstrand och sedan över Västerbron och höll fasen på att blåsa bort. Hoppas verkligen att det inte blåser likadant på lördag som idag. Jag hade medvind på Norrmälarstarnd, motvind på Södermälarstrand och sned motvind på Västerbron, sjukt jobbigt!
#2
18 maj 2010 kl 16:18
Gilla
En fråga ang nummerlappar och chip.

Jag kommer inte till start i år (orkar inte sälja starbeviset, det kryllar av folk som tror att de kan få 500 för dem ändå) men tänker kanske ge min nummerlapp till en polare som inte har seedat sig pga skada. Kommer han till start så har han troligen minst 3:30 i kroppen och då är det ju lite segt att starta i sista gruppen. Jag har en plats i grupp D som han skulle kunna ta. Om han tar min nummerlapp (för att komma in i rätt fålla) men sitt chip, då registreras väl tiden i hans namn och inte mitt. För visst kollar de inget på nummerlappen under loppet/målgången. Jag minns inte det från förra året iallafall, men rätt mig gärna om jag har fel.

Vad tror ni?

//Johan
#3
19 maj 2010 kl 10:23
Gilla
Carl Ekstrand//

Eller hur, visst bli man avis :). Jag höftar dock på det med tiden eftersom han aldrig har sprungit marathon förut, men han har visat tendenser till att ha en bra tid i sig.

Har tänkt på det du säger, att byta nummerlapp efter att ha kommit in i fållan, är ju bara att kasta min.

Snällt att du inte tänker skvallra :).

Ingen annan som vet hur det är med nummerlappen, kollar de den någon gång under eller efter loppet?
#4
20 maj 2010 kl 13:02
Gilla
Marginie//

Jag kan ta mig själv som exempel på att det funkar helt ok utan långpass.
Sprang maran förra året och hade ett enda pass på över 13km i benen (sprang då drygt en halvmara). Visst stumnade benen efter drygt 30 km men det funkar att ta sig runt.
http://www.jogg.se/?sida=tdbfull&id=10912­e=2009&shmo=5&showtd=norm#detalj

Hade "endast" 196,6 km i benen innan loppet och det funkade.

I år skulle jag träna hårdare och förbättra tiden. Avd jo tjena...
#5
22 maj 2010 kl 02:12
Gilla
En fråga till er som överlåter startbevis.

Jag antar att ni även överlåter chip och allt annat, hur tänker ni kring att det under historik kommer finnas ett lopp som troligen sticker ut, alltså som möjligen blir mycket snabbare eller långsammare?

Själv skulle jag tycka ett det var sådär om jag hade flera lopp (har bara ett hittills trots tre anmälningar) och ett "sabbade" mina stats.

Ingen annan som reflekterat över detta?
#6
10 april 2022 kl 14:40
Gilla
En annan fråga angående importen; går det att välja default-utrustning så att t.ex. alla löppass får ett visst par skor automatiskt?
#7
11 april 2022 kl 09:58 Redigerad 11 april 2022 kl 16:40
Gilla
Det har jag men det kommer inte in automatiskt på importerna utan de passen blir utan utrustning. Men kanske funkar för er andra?