Löpning Stockholm Marathon 7 inlägg 494 visningar

om överlätelse av startbevis

Moa Irekvist
1989 • Göteborg
#1
23 april 2010 - 22:21
Gilla
hej!
jag vet ju att det egentligen inte är okej med överlåtelse av startbevisen, men nu kommer det i alla fall bli så att jag springer i annat namn. jag bara funderar, det kan inte bli något strul eller så på grund av det? om det märks att jag inte kan legitimera mig?

Oldboy
1952 • Danderyd
#2
23 april 2010 kl 23:48
Gilla
Tja, bilderna från loppet visar ju fel person jämfört med namnet. Skiljer det för mycket i ålder, eller namnet på starbeviset är exotiskt eller av annat kön så får du väl säga att du ska hämta åt en kompis, det brukar vara tillåtet. Kommer du på pallplats blir det ett himla rabalder med diskning och kanske framtida avstängning.
Det kan stå i reglerna att du blir avstängd på livstid från loppet om de kommer på dig. Men det är nog i allmänhet bara att hålla helt tyst och hoppas att ingen nitisk paragrafryttare känner igen dig. Och skriv ditt riktiga namn med förklaring på insidan av nummerlappen, bra om du råkar ut för någon olycka.
Sven Andersson
1966 • Kista
#3
24 april 2010 kl 06:54
Gilla
Fast försäkringstrubbel kan uppstå, om det skulle hända nåt. Försäkringstagaren torde vara den som faktiskt betalade arrangören för startplatsen. Men jag har aldrig hört talas om nån som drabbats av sånt trubbel i praktiken. Det innebär förstås inte nödvändigtvis att det inte har hänt.
Mr. B
1963 • Hemma
#4
24 april 2010 kl 12:54
Gilla
I normalfallet uppmärksammas man inte alls som individ. Det är bara att följa med flocken. Antagligen passerar 99.9% av alla överlåtelser helt obemärkt.

Vad som händer vid olycksfall känner jag inte till. Kanske värt att fundera på.

Jag har sprungit uppför Sturegatan och "diskuterat" (medelst kort skakning på huvudet..) med speakern. Då hade jag INTE uppskattat fel namn.

Hela problemet hade naturligtvis lätt undvikits med en regeländring, men då hade inte Stockholm Marathon plockat in en miljon kronor från löpare som inte kommer till start...
1977 • Stockholm
#5
22 maj 2010 kl 02:12
Gilla
En fråga till er som överlåter startbevis.

Jag antar att ni även överlåter chip och allt annat, hur tänker ni kring att det under historik kommer finnas ett lopp som troligen sticker ut, alltså som möjligen blir mycket snabbare eller långsammare?

Själv skulle jag tycka ett det var sådär om jag hade flera lopp (har bara ett hittills trots tre anmälningar) och ett "sabbade" mina stats.

Ingen annan som reflekterat över detta?
Tor
1975 • Göteborg
#6
22 maj 2010 kl 08:42
Gilla
Jag tror inte att dom som säljer sina startbevis bryr sig så mycket om sina stats.
Walker67
1947 • Växjö
#7
23 maj 2010 kl 22:49
Gilla
Om man har pacemaker är det nog inte så bra att köpa startbevis. (antar att viktig medicinsk information bör lämnas vid anmälan) Vi kan tänka oss ett fall, där löparen faller ihop och blir medvetslös och sjukvårdarna inte får veta att personen har pacemaker.
Ni som är sjukvårdskunniga vad händer om man använder defilibrator på en person med pacemaker och vilka övriga sjukdomar gör det olämpligt att springa i en annan persons namn ?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.