Foruminlägg av Detlef Scholle

#1
26 september 2012 kl 23:54
Gilla
Hej Peter
Saras pappa om du undrar. Om du vill ha sällskap från Stäket till Sälen och om datum passar, kan jag tänka mig att träna i Sälen. Jag brukar hålla teknikpass ibland för vänner.
#2
9 mars 2013 kl 13:52
Gilla
Hej Peter

Skogsflickan beskriver det väldigt bra. Alla delar måste tränas och ligga i fas.

I ditt fall vet vi att du tränar mycket och att du har bättre teknik än de flesta. Att öka förmågan kräver att ta i lite mer en perdiod. Därför föreslår jag att du behöver bestämma dig för att höja farten och därmed försöka träna med det målet.
Alltså fartpass, uthållihetspass och mentala pass. Allt med fokuserar på att ha högre fart.
Forsätt med den gamla undgrträningen men lägg till det nya under några utvalda veckor framöver. Kom ihåg att vila ordenligt.
#3
22 augusti 2013 kl 20:07
Gilla
Först tränar man styrka (tungt och få upprepningar under försäsong) för att sen försöka träna uthållighet.(lättare, rappare och upprepande under säsongen)

Själv gör jag så att jag tränar upp till en viss nivå ansträngning för att sedan försöka öka uthålligheten på samma ansträngningsnivån.
#4
19 januari 2014 kl 23:36
Gilla
Eftersom Skidspår.se är nere meddelar jag status på GRANÅSEN, BÅLSTA

Idag söndag öppande Bålsta Skidklubb sitt konstsnöspår på Granåsen i Bålsta. Spåret håller nu hög kvalitet och målsättningen är samma nivå som i fjol då man erbjud bästa spåret i Storstockholmsområdet.

Spårkvaliet enligt spårpatrullen
Underlag 5
Spårprrofiler 3
Stavfäste Bra
Eljusspåret är fem stolpar mörka pga skada i samband av pistningen spåret på lördagskvällen. Annars är belysn ingen på till 11.00.

Spåret är populärt bland långloppsåkare, Nytt för året är en kort skatespårs slinga.
Info: Facebook: bålsta skidklubb
#5
19 januari 2014 kl 23:38
Gilla
Skrev fel i rubriken BÅLSTA ska det vara.
#6
22 januari 2014 kl 22:17
Gilla
Spåret är 2km, variererat och välprepat. Ganska lätt bana med jag körde intervaller där idag och då tog det bra.

Det kostar 50 per dag eller 200 för resten av säsongen. Betlas via mobilen och WyWallet.

Såg att spårrapporterna sa 4-5 på spårkvalitet. Idag var det lätt att få fäste med en burk blått.
#8
3 september 2014 kl 01:01
Gilla
Jag har deltagit i SAU en gång och Fjällräven Classic sju gånger. Har väl vandrat sträckorna några gånger också... Tierra Artic Utra är arrangerad av samma arrangör som Fjällräven Classic och starten går första dagen före FC starten. SAU och FC är samma sträcka. TAU lägger till Tarfala t.o.r. från bron vid korset, dvs en lång stigning och sammanlagt en mil längre.
Att springa den extra milen spelar inte så stor roll, tröttheten sitter i skallen mer än benen. Extrabiten är relativt lättsprungen men den men den kommer runt 2.5mil då mna ofta börjar känna minskade energidepåer. Man kan tycka att det var lite fantasilöst att lägga en slinga som vänder och springer tillbaka. Det var anledningen till att jag inte deltog i TAU.
Ett parskillnader mellan loppen
SAU: Inga regler än att vägen att springa. Inga kontroller eller depåer. Man får använda fjällstgorna för det man behöver dem till. Manuell tidtagning. Seriös tävlingen som är enklare och väldigt sympatisk. Gemensam start 9.00. Bra arrangemang med boende innan start och vid mål. Focus på loppet. Maxtid 20h.
TAU: Hårda regler på säkerhetspackning och egen förtäring, Ej tillåtet att använda fjällstugorna alls utom vid nödfall. Seriös tävling. Bemannade kontroller längs spåret men ingen direkt vätska/näring. Elektronisk tidtagning. Start 06.00. Maxtid 20h. Transport från Kiruna till Starten.
FC: hårda regler säkerhetspakning inklusive tält, sovsäck, liggunderlag, kök ombyte etc. Ej tillåtet att använda fjällstugornas faciliteter men det är tillåtet att handla i det som säljs. Vandringstävling men manuell tidtagning. Bemannade kontroller längs spåret med tre kontroller med något lätt att äta dock ej löparnäring. Åtta startgrupper med start under tre dagar, varierar men ungefär 9.00, 13.00 17.00. Totalt är det kanske hundra löpare som klarar dygnet. Resterande behöver tre dygn. Ingen maxtid men arrangören har full drag i en vecka. Stor feststämning. Transport från Kiruna till Starten. Hög startavgift men då ingår frystorkat för en vecka..

Att jag varit med FC beror att jag det är den äldsta tävlingen på denna sträcka. väl i spåret är det ingen skillnad. Jag har i prnicip samma grejjor med mig. Priset är högt men har ett mål innan jag slutar med FC. Tidpunkten för FC och TAU är gynsam, lite mygg, torrare och mindre med snö.
I år var SAU myggfritt, rejält blött och med mycket snö. Snön bär inte alltid men det går oftast fortare när man slipper stenkrossen.

Femtion kronor känns som ganska lite i sammanhanget. Det är lätt att bränna rätt mycket pengar för resa och annat. Därför är det trevligt att SAU hanterar boendet.

Mitt råd är SAU - mest fördelar.
#9
24 september 2014 kl 20:42 Redigerad 24 september 2014 kl 20:49
Gilla
Kolla http://www.vitagronabandet.se/. Det är sträckan Trerikskröset-Grövelsjön. Då tar man sig så att säga väglöst "söderut" från röset . Men att springa väglöstland är bra mycket långsammare. Knappast att föredra om du ska klara femtio dagar. Antingen är det blött och sankt. Eller så är det stenigt. Jag vet av egen erfarenhet.

Lägger till http://www.reflektionsbolaget.se/?page_id=2 som är länk till Christine Hägglunds blogg om Röset - Grövelsjön på 39 dagar.
#10
25 maj 2015 kl 00:04
Gilla
Två klasser . en för rullskidåkare och en för trialtleter
den 28 maj kl. 18:30
Ekilla Badet i Bålsta

Tävling är en Duathlon och simingen är errsatt med kort startsträcka med löpning

Cykliing eller rullskidor beronde.

Bålsta skidklubb
#11
25 maj 2015 kl 21:09 Redigerad 25 maj 2015 kl 21:12
Gilla
För tredje året kör vi...

Nu är det premiär för sommarens träningar med Bålsta skidklubb.
Vi startar nu med Duathlon (löpning, cykel eller rullskidor, löpning) och fortsätter sedan som vanligt med en triathlonträningstävling i månaden.
Alla kan vara med oavsett erfarenhet, utrustning eller kondition. Det viktigaste är att vi träffas, har roligt och tränar tillsammans.

När
Redan på torsdag 28 Maj

Vi träffas vid Ekillabadet i Bålsta, Uppland
(GPS: 59°36'17.3"N 17°30'28.4"E , 59.604811, 17.507895).

Distans
Löpning terräng 5km, 20km cykel eller 10km rullskidor samt 2,5 km löpning.

Start
Masstart klocka 19:00

Anmälan
Anmälan sker via Bålsta Skidklubb facebook grupp. De som inte har Facebook kan göra anmälan via e-post till balsta.skidklubb@gmail.com

Anmälningsavgift
Gratis för de som är medlemmar i Bålsta Skidklubb, 40:- för övriga och betalas vid nummerlappsuthämtning. Endast kontant betalning och gärna jämna pengar.

Efteranmälan
Kan göras direkt på plats vid sekretariatet senast 18:30.

Nummerlappar
Hämtas vid sekretariatet på parkeringen vid Ekillabadet från 18:00 och senast 18:45.

Tidtagning
Ja, så gott vi kan...

Parkering
Fri parkering vid Ekilla badplats.

Upplysningar
Se Bålsta skidklubbs webbsida, www.bålstask.se för löpande information samt PM.

Tävlingsregler
Alla deltagare uppträder sportsligt mot varandra, det är en träning mer än en tävling! Det ska vara roligt och om möjligt jobbigt. Gällande trafikregler ska följas. Under gren 2 (cykling eller rullskidor) är mobiltelefon och hjälm obligatorisk utrustning. Tävlande, funktionärer och åskådare deltar/närvarar på egen risk.

Ett poängsystem baserat på antal grenar och placering kommer att användas för att kora de slutliga totalvinnarna i september.

Dela gärna evenemanget.
Välkommen
#12
29 maj 2015 kl 11:22
Gilla
Sommarens träningar forsätter. Båsta Skidklubb kör vidare för tredje året med sina populära träningstävlingar vid Ekillabadet.

Eventet är en serie om fem tävlingar med början i maj och med final i september. .

Mer information kommer men vik redan nu tisdag 16 juni.

Anmälan sker via FB grupp Bålsta Skidklubb.

#13
13 juni 2015 kl 15:30
Gilla
Nu är det dags igen för en triathlonträningstävling i Bålsta med möjlig skidåkartvist - öppen för alla!



På Junitrippeln kan alla vara med oavsett erfarenhet, utrustning eller kondition. Det viktigaste är att vi träffas, har roligt och tränar tillsammans.



Datum: 16/6

Tid: Start 19.00

Plats: Ekillabadet



Distans sprint

750m Simning, 20km cykel eller 10km rullskidor samt 5 km löpning.



Klasser

Trippel med cykel,

Trippel med rullskidor,

Lag – bilda ett lag och delta i en gren var (en person kan delta i två grenar)



Start

Masstart klocka 19:00 (genomgång 18:45)



Banbeskrivning

Simning: Start vid strandkanten Ekillabadet.



Cykel/rullskidor: Cykel 2 varv, rullskidor 1 varv. http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=2893434



Löpning: 5km terränglöpning, snitslad bana.



Anmälan

Anmälan via e-post till balsta.skidklubb@gmail.com eller via Facebook.





Anmälningsavgift

Gratis för de som är medlemmar i Bålsta Skidklubb, 40 kronor för övriga och betalas i samband med uthämtning av nummerlapp. Endast kontant betalning och jämna pengar.



Efteranmälan

Kan göras direkt på plats vid sekretariatet senast 18:40.



Nummerlappar

Hämtas vid sekretariatet på parkeringen vid Ekillabadet från 18:00 och senast 18:40.



Tidtagning

Ja, så gott vi kan



Parkering

Fri parkering vid Ekilla badplats.



Tävlingsregler

Alla deltagare uppträder sportsligt mot varandra, det är en träning mer än en tävling! Det ska vara roligt och om möjligt jobbigt. Gällande trafikregler ska följas. Under gren 2 (cykling eller rullskidor) är mobiltelefon och hjälm obligatorisk utrustning. Tävlande, funktionärer och åskådare deltar/närvarar på egen risk.



Ett poängsystem baserat på antal grenar och placering kommer att användas för att kora de slutliga totalvinnarna i september.



Dela gärna evenemanget och bjud in dina vänner.

Välkommen!


Med vänlig hälsning

Bålsta Skidklubb