Foruminlägg av Tobias Hultman

#1
1 januari 2013 kl 14:21
Gilla
Jag har haft precis samma problem för några år sedan, tills jag fick tipset att dricka en gainer/återhämtningsdryck(kolhydrater/proteiner) direkt efter avslutat löppass. Som jag fick det förklarat för mig sjunker immunförsvaret (säkert olika mycket från person till person) under ansträngning och genom att snabbt få sig en återhämtningsdryck, minskas infektionskänsligheten.

Sagt och gjort, detta hjälpte verkligen mig och sedan dess kan jag springa hur mycket som helst utan att bli sjuk... Missar jag att dricka efter ett pass, kommer inom några timmar ett visst begynnnande halsont. Jag testade första med mjölk, juice och banan, men det var först när jag köpte en gainer (pulver blandat i vatten) det funkade.
#2
8 maj 2013 kl 20:00
Gilla
Hej, jag antar det finns olika individuella orsaker till löparknä. Jag har gjort övningarna som "www.Springjonas.se" tar upp (stretchövningar samt en mkt bra övning från Swedish Trail Running-sidan). Detta hjälpte mig med omedelbar effekt. Från att ha löparknä efter max 15 km, till att några dagar senare kunna springa 20 km utan problem. Vidare, kan verkligen rekommendera en löpteknikkurs (ex Team Snabbare) där jag för min egen med förbättrad löpteknik sannolikt inte kommer se röken av löparknä i fortsättningen.
#3
18 december 2018 kl 10:53
1 Gilla
Har inte sprungit själv men är anmäld till 50k. Finns en bra podcast inför loppet på Pace on Earths hemsida (för den som vågar lyssna...)
http://www.paceonearth.se/podcast/
#4
21 december 2018 kl 08:02
Gilla
Kan rekommendera Inov-8 Artic Claw 300 Thermo.
#5
27 mars 2019 kl 18:11
Gilla
Hej, jag har haft stora problem med ena fotens hälseneinfäste. Kan rekommendera ett besök hos Karsten Kaping på Rehabtjänst för en ultraljudsundersökning för att diagnostisera utgångsläget. Han kan sin sak. Tåhävningar, hälinlägg för större drop och en gradvis stegrad distans i löpningen gör att jag nu springer utan problem oavsett distans.

https://rehabtjanst.se/kontakt/karsten-kaping/