Foruminlägg av Bo Karlsson

#1
28 februari 2013 kl 09:11
Gilla
precis börja lugnt mer som promenad med inslag av joggning som du succesivt ökar andel joggning. Lyssna på musik/ljudbok försök att finna ett nöje i utövningen så det blir en kontinuitet som du kan hålla på med länge och inte lägger av med pga tristess.

Lycka till!
#2
22 mars 2013 kl 09:00
Gilla
Fokusera inte så mycket på vad du stoppar i dig men ät med måtta, låt bra mat bli en morot så att du orkar träna fokuserat anmäl dig till olika lopp, sätt upp mål och delmål (långsiktiga ganska tuffa och närliggande lättare).

När du börjar bli bra och fått rutin på din sport, om du nu har bestämt dig för den ädla konsten löpning, så kommer viktnedgång och bra matrutiner som ett brev på posten. Jag måste iaf äta besinnat före träning annars säger magen ifrån, men efter träningspasset så skriker kroppen efter energi och då är det ju helt okej att äta, jag tror att man ska akta sig för dieta om kroppen till svältläge då den naturliga förbränning minskar. Jag säger absolut inte att alla dieter är fel men de tar fokus från det som är viktigt och det är att träna regelbundet varje vecka året om.
#3
23 mars 2013 kl 20:46
Gilla
jag tror att han kommer in på 45 med pannben samt att han vet att vi kollar han imorgon :)
#4
29 mars 2013 kl 18:39
Gilla
vet inte om det redan framkommit redan orkar inte läsa igenom alla inlägg, men enklast skulle jag tro är att smeta på lite vaselin på tissen så slipper ni skav (gäller alla områden som är känsliga skrev osv osv osv osv) :-)
#5
12 april 2013 kl 07:53
Gilla
verkar som att "tejp" är grejjen enligt ovan inlägg, men jag skulle vilja slå ett slag till för vanligt vaselin som man köper på närmsta butik, kleta på en klick där det brukar bli skavsår och så slipper ni skavsår. Fördelar med vaselin är att det inte faller av och det är lätt att sätta på ställen där jag inte skulle vilja sätta en tejpbit, Vaselin fungerar för mig på distanser upp till helmara längre har jag ej sprungit. :)
#6
12 april 2013 kl 14:43
Gilla
Såklart Micke bara man hittat ett sätt som man är nöjd med och fungerar så... själv så kan jag varmt rekommendera vaselin, perfekt när det är kyligt ute också exempelvis långpass i sub -20 grader då kanske man vill skydda vissa exponerade delar av ansiktet och då kan man använda vaselin där också. Rolle kör med bomullskkläder för att slippa skavsår men jag anser att man bör undvika Bomullenplagg pga värmeisolerande och vätskesamlande egenskaper som under löpturens början kan kännas trevlig men mot mitten slutet har två mycket negativa effekter inträffat, dels blir bomullen xtra dödvikt att släpa på då det har tvättsvampsegenskaper, dels så har ett blött bomullsplagg en krafig nedkylningseffekt. Sen vet jag att under Bomullens storhetstid (70 och 80-talet) då min far var aktiv så existerade tissebränna lika mycket som nu så jag tror inte på bomull som lösning. Tejp eller i mitt fall Vaselin det fixar problemet.
#7
15 april 2013 kl 00:14
Gilla
En ilsken bisamråtta hoppade upp på vägen och gjorde ett utfall mot mig då fick jag bråttom :)