Foruminlägg av Mitte Björfelt

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
30 april 2008 kl 10:14 Redigerad 30 april 2008 kl 10:24
Gilla
Jag har sprungit ända sen jag var liten. Kompletterat med lite annat smått och gott. Så fick jag barn, självgående i dag, ( 7 och 10 år ) så nu har jag lättare att komma ifrån. Jag tycker att det är så himla kul och springa och hade kommit igång ordentligt med både spinning & löpning tills jag åkte på flunsan vid påsk. Har tagit det himla lugnt sen dess men har börjat lite smått.
Maran har jag aldrig sprunigt men är min dröm. Vore himla kul om det finns någon mer "därute" som vill ha en springkompis ? Roligare och man kan peppa varandra. Förr när det begav sig hade jag en snitttid på ca 4,5/ km men DÄR är jag inte i dag kan jag säga. Hör av er så kanske vi kan få till något. Mvh Mitte
#2
30 april 2008 kl 14:14
Gilla
Hej Sara !
Tack för tipset. Det visste jag inte om. KMTI hade ett liknande upplägg för sisådär 10-15 år sedan. Gud vad tiden går fort... när man har roligt : )

Trevlig Valborg.

kram Mitte
#3
30 april 2008 kl 14:17
Gilla
Men andra alternativ sökes oxå : )
#4
1 maj 2008 kl 12:51
Gilla
Låter himla kul det där.. jag lusar gärna för jag vet inte hur det kommer att kännas efter flunsan. Den tog ner mig ordentligt kan jag säga. Men jag blir lite fundersam om jag orkar en hel mil. Ni är ju riktigt duktiga allihopa men det kan vara bra för mig för då blir jag peppad : ) och skulle jag känna att jag inte orkar får jag väl avvika : (
#5
1 maj 2008 kl 13:32
Gilla
Det är sant... det är ett tag kvar ! Vi får se då..hur formen känns.
#6
13 maj 2008 kl 08:32
Gilla
God morgon !

Det enda rådet som jag har är; acceptera känslorna som kommer. Det är väl underbart att även kunna visa dom. Om fler gjorde det kanske världen vore lite vackrare. Om någon har problem med att du gråter så är det deras problem och inte ditt. Fortsätt att låta känslorna svalla : )

#7
13 maj 2008 kl 11:15
Gilla
Om det finns spinning där du bor kan du kombinera med något pass. Ger jättebra kondition då det är högintensiv träning. Plus att det blir inte lika "tugnt" eftersom du kan anpassa efter din egen förmåga på ett annat vis. Samt att musiken, instruktören och gruppen peppar ! Är du ihärdig ger det snabbt bra kondition. Men börja gärna med baspass.

Lycka till !!!
#8
13 maj 2008 kl 20:48
Gilla
Lyssna på kroppen och använd sunt förnuft. Är du vrålhungrig när du tränat då behöver du fylla på förråden och det ganska snabbt., annars bryter du ner kroppen och då har träningen inte varit till någon fördel. Missförstå mig nu inte men all träning sliter kroppen och då är det jätteviktigt att låta den återhämta sig med mat & vila. Motståndskraften minskar och skaderisken ökar, även som vanlig motionär som tar i lite extra. Ät det som du känner att din kropp mår bra av och ibland kan det faktiskt vara bra att ta till en proteindryck eller bar eller vad det nu kan vara som substitut till mat.
Jag håller med Maria, äter du en nyttig allsidig kost med mycket frukt & grönsaker som i sig innehåller mycket kolhydrater så borde det räcka. Tränar du hårt behöver du tillföra mer energi.
#9
17 maj 2008 kl 12:28
Gilla
Hej ! Kan du kombinera med spinning kanske ? Högintensivträning som får upp pulsen ordentligt. Samtliga pass är oftas nästan minst en timme och det är väl om jag inte minns fel minst 30 min puls som behövs för att bränna kcal ordentligt. Sen dom dagarna som du är mindre aktiv eller inte alls kanske du skulle kunna byta ut ett mål mat till måltidsersättning. Ex cambridgekuren. Lycka till !
#10
19 maj 2008 kl 11:08
Gilla
Tjenis !!!
Tycker oxå det vore bra om vikten kunde läggas in ( osynlig för andra ) då jag själv jagar den : )
#11
21 maj 2008 kl 08:19
Gilla
God morgon !

Jag är tyvärr på kurs 10-17. Skulle bara varit fredag men blev 2 dagar.
Hade varit kul att testa formen den sträckan när jag kommit igång igen.

Ha så kul & lycka till ! hoppas ni blir många..
#12
21 maj 2008 kl 09:00
Gilla
Det kallas nerver, hi hi

Lycka till !!
#13
21 maj 2008 kl 14:16
Gilla
Sitter precis & mentalt förbereder mig för att börja jogga tidigt på morgonen.. Något jag ALDRIG gjort för att jag trott att det inte är något för mig..

Nu börjar nyfikenheten att ta överhand så nu måste jag ta ett litet pass för att känna efter om det kan va nåt för mig : )

Janne: lite kolhydrater.. ex banan ?
#14
21 maj 2008 kl 16:17
Gilla
Hej !
Jag är en förespråkare av spinning. Så... kombinera med spinning om du har möjlighet. Mer skonsamt för kroppen och ger bra puls. Men börja med baspass. Friskis & Svettis har ett jättebra utbud av tider så kolla deras sida. Borde finnas något som kan passa dig.

Lycka till : )
#15
22 maj 2008 kl 08:27
Gilla
morning...
första morgonpasset avklarat ! jagade inte tiden utan hade som mål att komma runt levande : )
Janne: jag tog en banan & det funkade jättebra för mig..
var så peppade igår kväll att jag hade svårt att somna ha ha. sen vaknade jag flera ggr i natt & kollade klockan. 05:45 nästan sprang jag ur sängen på med kläderna & ut. det var härligt att höra fåglarna kvittra trots att jag bor väldigt centralt & inte så mycket bilar som var igång. lite trögare var det än på em/kvällen men det var absolut inte sista gången..
#16
22 maj 2008 kl 10:19
Gilla
janne: tack : ) ja, jag tror eller jag vet att jag kommer fortsätta med detta. jag är en mycket pigg människa men nu är jag oförskämt pigg. kvittrar som värsta kollibrin åt kunderna i telefon : )
#17
22 maj 2008 kl 12:43
Gilla
Jag ska inte delta själv och springa men kommer att vara med som publik & hejja fram er : )
#18
14 juli 2008 kl 17:34 Redigerad 14 juli 2008 kl 17:37
Gilla
Tjenis...har ett förslag som funkat för mig.
Jenny: Har du hört talas om Cambridgekuren ? Ett pulver som man blandar ut med vatten och byter ut det mot fast föda. Kör man på ren kur då är det 3 ggr om dagen. För fem år sedan gick jag ner 15 kg med den här metoden och jag avstog ALLT annat from 1 juni tom det att jag åkte på semester med mina kompisar till Gotland och det var första veckan i juli. Kan tyckas tråkigt men jag visste ju att det inte var för resten av livet. Nu är det inte bra att köra ren kur om du samtidigt tränar men om du fokuserar först på vikten och tar några kortare promenader då och då. För att sen när du kommit ner till den vikten du vill ha eller nästan så kan du ta och blanda in träningen och lägga till mat. Man köper den här måltidsersättningen hos konsulenter och där får du all hjälp du behöver. Kolla vem som är närmast dig www.cambridgekuren.se Jag har själv väldigt svårt att dricka nutrilett osv men den här sorten är jättegod. Finns i en massa smaker och dom smakar som milkshake. Nu passar inte det här alla, och en del tycker att man ska äta och träna för att gå ner i vikt. Men är du som jag så tryter tålamodet ibland och jag lovar, med det här får du en kick. Det fick i alla fall jag. Lycka till ! Kram Mitte

#19
16 juli 2008 kl 12:39 Redigerad 16 juli 2008 kl 12:40
Gilla
Cambridgekuren, detär inget med mysko att det finns konsulenter till ens förfogande. Viktväktarna har det, och en himla massa andra av den här typen av aktivitet : )Det är väl underbart att det finns en kunnig person som har kunskapen när det gäller den typen av måltidsersättning som för övrigt än den ENDA som är godkänd av livsmedelsverket som måltidsersättning. På förpackningen man får finns total innehållsdeklaration. Och att det inte är pengar det handlar om är jag helt övertygad om om du t ex jämför med Xtravaganza där fu förbinder dig att skriva på ett kontrakt ett helt år och betalar en HIMLA MASSA pengar varje månad förutom maten som oxå är dyrare än Cambridgekuren. Plus att det var någon spm skrev att reklamen är liten. Det stämmer. Forskning har gjort på Cambrigde i 25 år och har använts på överviktsenheten på dom större sjukhusen. Det funkar ! Men passar inte alla. OCH som med alla andra metoder MÅSTE man lägga om sin kost efter för att behålla vikten. Finns dom som gått ner halva sin vikt med det här. Ha en bra dag i solen : )
#20
16 juli 2008 kl 15:58
Gilla
Johan: såklart att det handlar om pengar OXÅ. Precis som ALLT annat här i livet i stort sett. Jag säger inte att alla konsulenter är duktigta. Det är inte t ex alla som ska hjälpa andra människor ur t ex ett drogberoende. Den bästa att hjälpa är den som har en egen personlig erfarenhet. Som vet vad den pratar om. Kalla mig gärna naiv om du vill. Det gör inget. Jag har provat det och det funkade för mig. Den konsulenten om jag gick .Har använt medtoden för att gå ner ivikt Typ 40 kg eller någonting sånt. Såklart att det förutom att hjälpa andra med samma problem som hon hade är det såklart att tjäna pengar. Hon gör det på heltid och det är hennes levebröd. Anser väl inte att det är något fel i det. Utan pengar i den här delen av världen kommer vi inte så långt. Bara man har så man klarar sig.

Som jag som hade provat allt, och har dåligt tålamod kom den här metoden som en blixt från en klar himmel till mig.

Och självklart får du reda på innehållet INNAN du bästämmer dig för att prova. Vi lever väl i ett fritt land : )

Ha en fortsatt bra dag på dig Johan.
kram Mitte
< < < 1 2 3 4 > > >