Foruminlägg av Pontus Svensson

< < < 1 2 > > >
#1
5 november 2015 kl 14:46
Gilla
Ser framemot detta nåt oerhört! Hoppas på 15 grader vid start och 20 vid målgång så man kan gotta sig i solen senare med en kall San Miguel :)

Startar också i grön grupp!
#2
19 november 2015 kl 08:33
Gilla
Helt jävligt för min del...
En smygande förkylning kom tisdagskväll, resten är historia :(

Bommade Paris i våras och nu så Valencia, känns inget vidare och speciellt inte när formen var god..

Men 2016 ska bli mitt år, så full fokus nu så börjar satsningen mot Sthlm-maraton och då jäklar ska jag stå på startlinjen starkare än någonsin!

Grattis till er andra som sprang, en fantastiskt fin tävling från åskådarplats och en dag kommer även jag tillbaka och gör ett nytt försök :)
#3
23 november 2015 kl 18:14
1 Gilla
Stefan:

nej vad ska man säga, maximal otur att åka på förkylningar just dessa två veckor på året där maror är bokade sedan långt innan :/ Men får vara nöjd med året trots allt med nytt pers i Gbg-varvet och Lidingö 30M

Nästa år är det nytt jobb som gäller och vara noggrann med att vistas med friska människor veckorna innan tävling :)

Kikade på Gbg-maran tidigare men ville åt något mer exotiskt detta året, annars en snabb bana på Säröleden,

#4
25 november 2015 kl 18:21
Gilla
Någon som vet, eller om det framkom i reportaget, hans vikt (då och nu) och längd? Han såg inte så lång ut men det kan ju tv:n luras med ibland...

Apropå hans löpstil, han har väl varit f.d. gymkille men ganska mkt muskler, det kan ju spela in.
#5
29 februari 2016 kl 12:23
Gilla
Hej!

Jag springer mitt första Sthlm-maraton i år och skulle vilja ha tips på hur loppet är, från start till mål, från er rutinerade som vet.

- När börjar den bli riktigt tung?
- Hur är den omtalade bron?
- Några andra "backar" man bör vet om/se upp med?
- Någonstans man kan trycka på, där man kan "ta igen" förlorad tid (om nu så skulle vara fallet)?

Tack på förhand!

//P

#6
29 februari 2016 kl 16:28 Redigerad 29 februari 2016 kl 18:25
Gilla
Tack för fin info Henrik och Staffan!

Sthlm blir min andra mara totalt, min första gjorde jag i Frankfurt 2014 men där snackar vi ju knappt några backar alls :)

Min träning har gått på bra ända sedan i december, har framtill nu legat på 85-90km/v. fördelat på ca 5-6 löppass med ett långpass varje söndag på ca 120-150min.
Sedan 2v tillbaka lägger jag även in ett intervallpass på ca 5-6x1000m där jag håller min tänkta marafart på Sthlm, mest för att bli van och få in farten i kroppen.

Kör hårt allihopa!
#7
1 mars 2016 kl 10:33
Gilla
@Staffan

Ja sant, men tycker alltid det är bättre att gå ut försiktigt med vem man är, då får man oftast bättre och utförligare svar :)

Jag satsar på en sluttid kring 2:32h - 2:35h och tänkte lägga mina träningsfartpass därefter. Tänkte även köra en halvmara i Kungsbacka i alutet på april för att se vart jag står. Jag har aldrig kört så här mycket mängd tidigare så ska bli intressant att se vad/om det ger nåt utslag.

Själv, har du några tidsmål?



#8
1 mars 2016 kl 18:53
Gilla
@Staffan

Inga dåliga tider du ligger inne med där heller! Får hoppas du kan nå till dina 2:50h i årets lopp, eller kanske en annan mara i framtiden!

Det är ju trots allt inte de enklaste marorna du gett dig på, men visst är det tråkigt när man känner att formen är där men ändå inte räcker ända fram.

Själv bommade jag både Paris och Valencia förra året då förkylningar satte stopp både gångerna. I Valencia hade jag en god form och trodde jag skulle kunnat persat där nere men tyvärr kunde jag inte ge det en chans,

Så i år är jag extremt taggad och revanschsugen på en mara så ser verkligen fram emot Sthlm nu!



#9
5 april 2016 kl 18:58
Gilla
Hej!

Jag har varit skadefri i mina fötter i stort sett hela mitt liv, men just nu upplever jag något som jag aldrig haft tidigare; en brännande och molande smärta under framfoten.

Jag har varit hos en ortoped som sa att framfotsvalvet sjunkit ner och att det INTE går att göra ngt åt...det lyssnade jag INTE på kan jag säga!

Jag har läst allt om Mortons och plantar fasciit och har koll på detta.

Så finns det någon här inne som kan rekommendera en specialist som har stor erfarenhet av löpare och som verkligen KAN fötter?

Tack på förhand.
#10
6 april 2016 kl 13:53
Gilla
Tack för input.

Ja Gbg är väl närmare klart, men om de bästa finns i Sthlm är jag inte främmande för det heller.

@Age Använde du dig av pelott i vardagen också eller var det bara vid löpning. Jag kan känns smärta i framfötternas tramdyna när jag står och går utan pelott, men ogillar att springa i den.
#11
10 april 2016 kl 15:21 Redigerad 10 april 2016 kl 15:23
Gilla
Tack för allt tips, övningar och åsikter.

Har pratat ordentligt med min fotspecialist i veckan och fått förklarat detta för mig;

- Jag har ett genetiskt lågt främre fotvalv
- Jag har lite/tunt med fett på mina trampdynor

Detta i samband med mkt asfaltsträning med tunna skor (Salming Speed) gjorde att det helt enkelt blev för mkt för mina fötter och därmed uppstod smärtan.
Det dumma var att jag låg och väntade på en värdecheck som skulle inbringa nya mängdträningsskor till mig, dock försenades detta en aning och jag körde med mina Salming lite för mkt och länge.... Man tror att man tål hur mkt som helst då man springer mkt och har så gjort i 5-6 år. Men rätt vad det är så får man ett bakslag som man aldrig har haft problem med innan och då förbannar man sig själv att man aldrig lagt fokus på fotträning, men ju jäklar kör jag fötterna trötta varje kväll :)

Blir att testa löpsteget idag efter att vilat i 1v nu och "vant" mig lite med pelotten. Kommer undvika asfalt så mkt det går till en början just för att inte reta foten och få tillbaka smärtan.

Har Kungsbacka-halvmara om 2v så lär köra ett test innan dess om 2*5km och se hur det känns.





#12
11 april 2016 kl 18:47
Gilla
Brukar själv ladda upp med sportdryck kvällen innan och morgonen före loppet. Sen dricker jag sportdryck (en klunk ungefär) på varje station upp till 12-15km, därefter är det meningstlöst att dricka mer då kroppen inte hinner ta upp den energin innan du är i mål.
Vatten fungerar nog det också men allt är ju en vanesak såklart, är du van vid att få i dig något under hela loppet så kör på det.
#13
24 maj 2016 kl 17:31
Gilla
Hej!

Jag är förstagångslöpare i Stockholm maraton och undrar vad som serveras efter loppet vid målgång?

I Frankfurt fick vi öl m.m :) Vore gött med nåt liknande eller är det snålt i Stockholm, likt det är på Göteborgsvarvet?
#14
24 maj 2016 kl 18:23
Gilla
@Erik

Lysande, tack för info!

Kikade snabbt och läste under "Målet - medalj och dryck" där man får en sportflaska med vatten :) Tänkte det inte var allt :)
#15
30 maj 2016 kl 17:25
Gilla
Ni som varit med förr; är pastapartyt endast för oss som ska springa eller kan man ta med familjemedlemmar och de får äta också, möjligtvis mot betalning isf?
#16
2 juni 2016 kl 10:36 Redigerad 2 juni 2016 kl 10:37
Gilla
@oldboy

Vad är det som säger att fett skulle vara en dålig uppladdning? Många kör på en fettrik kost och Jonas Colting (om du hört talas om honom) åberopar detta det grövsta då det kommer till uthållighetsidrott och dissar pasta/potatis/bröd ganska rejält.
Det är väldigt vanligt i de kretsar jag hör om att naturliga fetter är det bästa som energi. Sen tycker inte jag man ska helt köra på en fettrik kost, men mestadel av min energi kommer från fett och inte kolhydrater.

Men alla är olika och har sina favortiter vad som fungerar :)
#17
4 augusti 2016 kl 14:14
Gilla
Hej!

Jag tänkte höra ifall det är någon som åker upp till Mora från Borås/Gbg-trakten som vill samåka?

Tänkte fall man åker upp fredag och hem på söndag lr efter loppet på lördagen isf.

Hälsningar
Pontus

#18
7 oktober 2016 kl 15:47
Gilla
Hej!

Jag behöver rådfråga om en viss typ av "väldämpad lättviktssko" och då menar jag framförallt mjuk/lite tjockare sula i framfoten.

Mitt främre fotvalv mår inte så bra av för tunna skor och därför lämnade jag Salming Speed bakom mig och gick över till Kinvara 7. Denna sko var bra i dämpet och har en ganska "tjock" sula framtill, skulle nog till och med även funka för mängdträningssko för vissa. Tyvärr passade den inte min fot riktigt bra, den var för bred framme i tåboxen så foten krängde fram och tillbaka i den, jag vill ha en sko som sitter tajt runt om hela foten.

Nu är jag inne på att prova Adidas Adios 3 då jag fått ett tips om att den har en ganska så "tjock" och mjuk sula även framtill.

Jag vet att även NB 1400 V4 verkar helt OK då jag testat den i butik, satt som en smäck runt foten.

Är det någon annan modell som ni tror kan passa i mina kriterier;
- lätt (240g och nedåt)
- ganska tajt modell
- bra dämpning i framfoten (så gott det går iaf)

Tacksam för snabba svar, har en halvmara om ca 1mån då skorna ska vara insprungna :)

Må väl!
//Pontus
#19
13 maj 2017 kl 10:37
Gilla
Hej

Jag har fått en förslitningskada på den inre mediala menisken och väntar nu på en operationstid.

Vad som setts på magnetkamerabilder så har menisken typ frasat upp sig, så det är ingen spricka i den. Men de kommer se mer såklart när de går in i knät.

Är lite nervig när jag tänker på det, har aldrig tidigare gjort något ingrepp på min kropp och klarat mig undan det mesta.

Så ni som har erfarenhet av denna typ av skada samt operation, vad har ni att säga om ett sådant ingrepp?

Mvh



#20
17 maj 2017 kl 12:46
Gilla
Tackar för alla era inlägg. Har nog inget att oroa mig för egentligen men man vill ju undvika operation i största mån..

Mitt dilemma ligger mer i att menisken fungerar ganska bra trots allt. Jag kan springa upp till 20km med lite känningar i relativt låg tempo (4:40-5:20) 2-4dgr i veckan, dock blir det för mkt påfrestning i nedförslöpor där jag får hålla igen. Målet är dock att ligga på 10+ mil i veckan det fixar inte knät som det är nu, därav är jag nog tvungen att få ordning på menisken.

Jag kan även cykla, crosstraina m.m. utan några större problem.

Jag valde att ta kontakt med IFK Kliniken i Göteborg, känns som att de har ett bra expertteam som jobbar där.
< < < 1 2 > > >