Foruminlägg av M

#1
26 september 2015 kl 12:25
Gilla
Hej! Jag håller sakta på att komma i form och gå ner 5 kilo i vikt genom kost och motion (gång och joggning). Under flera år har jag ätit en portion med havregrynsgröt och lättmjölk till frukost - ingen sylt eller annat extra. Detta blir c 200 kcal. Jag äter oftast också mellanmål på förmiddagen: frukt, knäckebröd med tonfisk etc. Det går extremt sakta för mig att gå ner och jag börjar undra om jag kanske ska äta mer till frukost? Jag är lite rädd för att äta för mycket kalorier under dagen, ligger på ca 1500-1700 kcal/dygn (mat minus motion). En gång i tiden var jag mycket underviktig pga av bantning, men är nu normalviktig, 170 cm och 70 kg - vet inte hur mycket sådant påverkar.
#2
27 september 2015 kl 18:10
Gilla
Tack för svar!
Jag blir relativt mätt på gröt, tycker om att äta varm mat och mår allmänt bra av gröt. Men, ska nog börja lägga till ett kokt ägg. Jag blir hungrigare av yoghurt än gröt. Annan bra sak med gröt är att det är billigt, enkelt och miljövänlig mat.

Jag vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt och det får ta tid, men 1 kg på en månad får en ju att börja undra. Jag har märkt att om jag börjar tänka på att banta så blir jag stressad och viktminskningen stannar upp och jag börjar småäta. Tror nästan att hälften av de fem kilona har kommit från att jag försökt banta (förutom arbetskamrater som är duktiga på att baka:).
#3
27 september 2015 kl 18:13
Gilla
Tommy Ivarsson: gör på det hela redan som du föreslår, men brukar glömma bort hur bra kokt potatis mättar! Tack för påminnelsen.
#4
27 september 2015 kl 18:30
Gilla
I vilka städer kan man springa Tjejmilen utomlands och vad heter de i de olika städerna? Jag har hört talas om New York - Oatley 10 km? Och också att det finns i Berlin. Men, olika språk måste ju ha olika namn på det då Tjejmilen bara är namnet i Sverige - i motsatts till tex ett maraton, som heter maraton på de flesta språk. Det vore bra att veta de inhemska namnen för att kunna delta i ett lopp.
#5
27 september 2015 kl 20:15
Gilla
Tack! Får träna lite på tyskan. Det som är bra med just Tjejmilen är ju att man vet att de andra också är motionärer.
#6
29 september 2015 kl 15:55
Gilla
Klokt att hitta ny livsstil att följa, istället för snabba kurer!

Att dra ner på pasta-, ris- och potatisportionerna är ganska bra. Alltså, äta kolhydrater, men mindre portioner. Jag har också märkt att det är lättare att äta bra när man tränar, att kroppen vill ha bra saker och att suget efter onödiga saker ofta minskar.
#7
1 oktober 2015 kl 19:07
Gilla
Spring inte samma runda, samma tid och samma dag i samma träningskläder - bättre att variera sig.

Håll en nyckel eller liknande föremål i handen och låt bara ca en centimeter sticka ut. Slå och riv mot personen. Lagligt och billigt försvar som finns i din hand under hela joggingrundan. Tips från min pappa! Använd dock inte hem- eller bilnyckel, ifall du skulle råka snubbla och tappa bort den.

Hunden är ett bra sällskap. Utan hund: Låtsas ropa på någon om en person kommer och du känner dig osäker, "Kalla, vänta!" - skapar i alla fall lite osäkerhet för den andra.
#8
17 oktober 2015 kl 15:35
Gilla
Stillasittande vardag är ett riktigt problem. Försök att röra dig under dagen, tex kliva upp stolen en gång i halvtimmen och göra lite rörelser. Gå ett varv kring skolan/kvarteret, gå till och från skolan/hoppa av på tidigare hållplats. Jag märker skillnad på min vikt mellan stillasittande arbete som student och jobba som lärare (gå och stå mycket). Om jag jämför en arbetsvecka utan möjlighet till motion (förutom 3 km varje dag till och från skolan) och tex sportlovet då jag motionerat mer, men också suttit i soffan mer, så är det bättre för vikten att arbeta!
#9
27 oktober 2015 kl 19:26
Gilla
#10
9 november 2015 kl 19:28
Gilla
Mina fötter behövde lite bredare skor tills jag gick till fotvård och fick förhårdnader bortfilade. Vissa har breda fötter, men fotvård kan ge mindre smärta. Bara en tanke, behöver inte gälla dina fötter. För mig var det väl investerade pengar.