Foruminlägg av Jonas Eklund

#1
15 mars 2018 kl 20:10
Gilla
När det gäller trainerpass kan jag rekommendera youtubepass från kanalen GCN, lätta att följa och det gör det roligare och gör att tiden går lite snabbare. Det är förvisso lite mer intensiva och kortare pass men för egen del är det vad som är lättast att få in iallafall i veckorna. Får ta de riktiga distanspassen när det töat och blivit lite varmare.

Rekommenderar också tempopinnar, skönt med avlastningen att få lägga ner armbågarna efter simningen. Man måste vänja sig vid ställningen bara.
#2
17 mars 2018 kl 12:22
Gilla
Navigering vid crawl tog ett tag för mig att få kläm på, men egentligen är det ingen stor grej. För mig har det funkat bäst att ta andning och navigering i olika armtag.

Såhär har jag gjort iallafall: när jag ska navigera (titta upp) så tar jag ett lite kraftigare armtag och ger mig själv lite "lyft" samtidigt som jag tittar upp framåt, en snabb titt och ner med huvudet igen. När jag tar armtag med nästa arm så andas jag. Jag försöker navigera ganska ofta men ändå så att jag inte hamnar i att titta och andas hela tiden.
Träna lite i bassäng men ute känns det mer naturligt.
#3
12 februari 2019 kl 21:34
Gilla
Jag åkte på, vad de kallade, hockeyhäl. Kanske inte riktigt samma grej men jag hade också problem med just hälkappan på skorna. Det blev bättre om jag undvek att springa en tid, men det kom direkt tillbaka efter några rundor pga av trycket från hälkappan. Testade att kula ut hälkappan på alla skor men det blev liksom aldrig så bra ändå. Jag hade asics.
Bytte, mest av en tillfällighet till adidas och har inte märkt av något alls i hälen efter bytet. Tycker de fungerar bra med stödet mer på sidan av hälen.

//Jonas
#4
23 februari 2019 kl 22:23
Gilla

Jag har sprungit en hel del med mitt andra barn, jag testade första rundan med att springa med den vanliga vagnen, brio go, och det funkade bra så jag har fortsatt med det.
Min dotter har absolut inte klagat under rundorna, jag springer bara när hon sover och det gör hon så fint så.
Lite tyngre i snöslasket och gruset men för min del går det kanon. (Ser kanske lite roligt ut dock, den vagnen ser nog inte särskilt löpmässig ut. ? )

Så mitt tips är att testa med den "vanliga" vagnen först.

Kundvagn känns lite skramligt och skumpigt blir nog jobbigt i en snömoddig uppförsbacke...

Mvh
Jonas
#5
5 januari 2020 kl 16:15
Gilla
Hej

Har kört triathlon några år på blandade distanser och i år är det dags för IM (skulle blivit förra året men en bruten hand i Juni satte stopp för det)

Har aldrig tränat/kört med wattmätare men är lite sugen på att köpa.

Min fundering gäller kompabilitet, jag kör polar vantage m som klocka och är uppenbarligen pga det begränsad till några få mätare, som verkar både dyra och svåra att få tag i. Hur tänker ni som kör med wattmätare. Är det bättre att köpa wattmätare och cykeldator och skippa att koppla till klockan.
Är det någon här som kör polar klocka som har någon bra tips.

En kompis köpte powertap p1s för ett par år sedanoch varit nöjd, men den verkar ha utgått och de jag sett har varit betydligt dyrare än vad han köpte för.

Jag är ju vilsen i det här med wattmätare till att börja med.

Mvh
Jonas
#6
17 januari 2021 kl 23:38
Gilla
Samma för mig, inget överfört sedan i torsdags. Tog bort kopplingen till polar och skulle testa att ansluta på nytt, men nu får jag inte till en ny anslutning ens
#7
29 januari 2021 kl 12:24 Redigerad 29 januari 2021 kl 12:42
Gilla
För mig har det flutit på utan problem nu ett tag.
Jag tog bort kopplingen och gjorde om det igen, (vilket man är tvungen att göra från dator inte mobil, insåg jag.) Men jag tror inte det är nödvändigtvis den "rebooten" som gjort att det funkar.

Jag har haft enstaka pass tidigare som inte velat importerats, men pass före och efter har kommit in. Får se om det dyker upp liknande "spökpass" igen.
#8
23 augusti 2021 kl 19:23
1 Gilla
När jag testade positivt för Corona, var det just muskelsmärta i ena benet som var symtomen som fick mig att ta provet. Höll i i 4-5dagar, sen övergick det mer i trötthet och andra symtom.

För mig var det som en riktigt rejäl träningsvärk.
#9
3 april 2022 kl 21:05
Gilla
Hej

Jag ska springa ett lopp där det är obligatoriskt att ha med mobiltelefon. Fick därför tanken om det finns någon bra app där en anhörig skulle kunna följa mig live under loppet.
Jag tänker om någon har koll på en app där man t.ex. skulle kunna ladda upp en gpx-fil och, så att säga, kunna följa löpningen längs den faktiska bansträckningen?

Jag har förstått att Garmin har någon slags live tracking funktion, jag kör dock Polar så det är inte ett alternativ tyvärr.

//Jonas