Foruminlägg av Michael Blackudde

#1
29 april 2010 kl 12:34
Gilla
Jag sover sällan mer än 5 h/natt i veckorna, lägger mig runt 23 och går upp vid 04. Däremot brukar jag ta en tupplur på 20 min på lunchrasten. De dagar då jag kör intervaller eller annan kvalitet med klubben brukar jag även sova ungefär 2 h innan jag går till träningen. Jag är ofta trött innan jag sticker ut och springer men efteråt känner jag mig mycket piggare. Det stämmer nog att man sover bättre efter att ha tränat, men att bomba järnet på alla pass tycker jag inte låter så vettigt?
#2
4 maj 2010 kl 10:14
Gilla
Jag vet förstås inte hur dammodellen är, men har lite erfarenhet av herrmodellen i alla fall. Har sprungit snart 600 km i dem, använder dem som mina huvudsakliga mängdskor. Jag springer helst i lätta skor, är van vid det och har inte fått ont någonstans. Dessa har även lätt pronationsstöd så de passar mig bra. Det som jag är lite missnöjd med är att de är lite för breda i framfoten. Det är ju förstås individuellt. Jag har storlek US 12 men har ganska smala fötter, så när jag knyter åt skorna ordentligt veckar sig ovandelen längst fram och jag får mycket snöre till övers. Så trippelknutar är det som gäller, och i början även plåster på tårna för att undvika skav från vecket. Annars tycker jag mycket bra om dem.
#3
6 maj 2010 kl 09:49
Gilla
Havregrynsgröt, helst med smör och mjölk till, är bland det godaste jag vet! Det tröttnar jag aldrig på. Idag har jag glömt matlådan hemma, det får istället bli 1,5 dl havregryn blandat med 2 koppar varm choklad från kaffeautomaten - rör man om lite och låter det stå några minuter blir det nästan som chokladgröt! Lättlagat och gott, haha ;)
#4
13 maj 2010 kl 23:28
Gilla
Jag brukar räkna över 30 km som långpass. Mina distanspass är sällan längre än 22 km.
#5
18 maj 2010 kl 10:59
Gilla
Prova inga nya grejer som du inte är van vid.
Jag brukar äta en tallrik gröt och en smörgås, senast fyra timmar innan start. Sedan dricker jag vatten och ev äter jag en bit banan en timme innan. Vill inte känna mig mätt i magen på startlinjen!
#6
8 november 2010 kl 08:32 Redigerad 8 november 2010 kl 08:37
Gilla
Kul tråd! Själv hade jag ett uppehåll från löpningen i somras då jag under två veckor var på 7 st konserter med Iron Maiden i Nordamerika. Stod framme vid staketet på 5 av dessa, ett ställe hade bara sittplatser och under den sista konserten hade jag feber och nöjde mig med att stå på andra raden. Nog fan är det jobbigt att stå och trängas på konserter, så lite träning får man säkert. Men det går kanske jämnt ut med det intag av öl som ofta sker vid dessa evenemang... ;)
Jag brukar lägga in noteringar för konsertbesök i träningsdagboken, då vet jag varför jag sprungit lite mindre den perioden.
#7
28 juli 2020 kl 21:40 Redigerad 28 juli 2020 kl 21:40
Gilla
Jag använder också ortopediska inlägg. Jag fick en gång sådana blåsor under bägge fötter på ett träningsläger.

Jag tejpade med Leukoplast och körde med dubbla strumpor, det funkade bra för mig.