Foruminlägg av Mauritz Roupé

< < < 1 2 3 > > >
#1
8 december 2008 kl 08:13
Gilla
Jag blev High Five´ad i höstas av två tjejer som var ute och vallade en hund, de blev duktigt överaskade när jag besvarade handklappen.

Jag upplever att de flesta söker ögonkontakt eller åtminstone försöker se vem de möter. Längre ut i terrängen längre från civilisationen upplever jag att de flesta jag stött på hälsat med tillrop.

Full förståelse för att man inte bevarar hälsningar om man är mitt i intervallpass, är helt slut eller helt enkelt är i sin egen värld.
#2
9 december 2008 kl 18:24
Gilla
Vart i knät gör det ont?
#3
16 december 2008 kl 13:06
Gilla
Det borde gå bra... tänk såhär
7x24=168tim per vecka
80km (5min/km) 4veckor=> 4tim
40tim arbetsvecka
8x7=56tim sömn
168-16-40-56=68tim kvar till övrigt
alltså 68/7=9tim42min per dygn att äta, umgås och åka till och ifrån jobb om du inte kan jogga till jobbet?
Eller 8km var tredje dag.

Undrar varför man inte alltid lyckas få ihop 80km/mån?

Lycka till!
#4
10 februari 2009 kl 14:45
Gilla
Går det inte att få höjdinformation på löprundan? Har sett att iFORM har den funktionen på sina kartor och de verkar använda Google Maps.
Skulle vara hellajbans om det gick =)
#5
13 februari 2009 kl 06:57
Gilla
Jag försöker slappna av i axlar och armar så pass mycket att man inte ödslar allt för mycket energi på att spänna dem. Detta hjälper mig att andas avslappnat och hålla koncentrera mig på löpningen under hela löprundan istället på andning och bristen på syre.

Lite styrsel måste man dock hålla på extremitetrna, så man inte nockar andra förbipasserande.

Självklart måstet man ta hjälp av den kraft man får från armpndlingen när man spurtar eller håller högt tempo, men tänkt på att slappna av lite så du kan andas också.
#6
17 februari 2009 kl 07:47
Gilla
Jag tog ett varv i mina gamla SPIKY Plus, har använt dem till och ifrån sedan 2001 och blev sjukt imponerad av fästet. Har tidigare i vinter använt mina Asics Arctic (de med utbytbara dobbar) men dobbarna var nu typ helt borta och det var isigt, så jag tog ett agmmalt säkert kort.
Jag skulle rekomendera ett par SPIKY att ta med i fickan då det finns risk för halka på del av sträckan eller satsa på ett par bra trailskor med eller utan dobb för övrig vinterträning, se Marathon.se för deras test.
Jag tror man ska satsa på ett par med titandobb, ståldubben håller typ två pass om det blir mycket asfalt. Jag tror det är titandobb på mina SPIKY och de ser i princip nya ut trots att de körts ganska hårt vintrarna 2001-2003.
#7
19 februari 2009 kl 09:15
Gilla
En solig sommardag för fleratlet år sedan sprang jag bokstavligen rakt in i en älg, jag blev tvungen och ta emot med händerna på dess sida. Den blev lika ckockad som jag, reträtten blev dock svår när min bror brakade in i rygen på mig sekunden efter. Vi var ute och sprang lite trail på i princip obefintliga stigar och bakom ett tätt buskage stog älgen och smaskade på löv.
Sommaren innan blev jag och min fru attakerade av en fjolårskalv mitt på ett kalhygge. Den hade tydligen sin reträttväg över fältet på vilket vi kom springande. Som tur var hade de sparat EN tall mitt på hygget, bakom vi tog skydd. Det var ganska plant runt trädet vilket var bra eftersom vi blev tvungna att byta sida ett par gånger, även fjolårskalvar är stora när de står på bakbenen och boxas med framtassarna.
#8
21 februari 2009 kl 15:37
Gilla
Jag ska också!
Mina dobbar är i princip borta nu efter 120km, dessutom sticker inte originaldobbarna ned nedanför gummit i ursprungsskick.
Kände du av dobbarna när du sprang? Jag hade tänkt satsa på 7mm.
#9
23 februari 2009 kl 12:27
Gilla
Nu har jag provkört lite...
Fyll inte flaskorna fullt upp, ha dem under jackan. Blir drickat för kallt flytta flaskorna du ska dricka till ryggen, där värmer kroppen bättre. När jag sprang i helgen blev flaskorna på ryggen nästan ljumna under jackan, medans de på framsidan var lätt kylda. temperaturen var -4C och jag fyllde flaskorna med kall dricka inför starten.
Har under flera vinterturer på fjället aldrig drabbats av att vätskan frusit trots -15-20C, se bara till att vätskan kan röra sig, alltså fyll inte ända upp.
#10
19 mars 2009 kl 21:02
Gilla
Jag har en tröja som jag har växt i ordentligt, den får jag skvsår av, ingen annan. Varnar alltså för allt för tighta tröjor. Jag har numera inga problem med dessa skavsår och använder flertalet tröjor som inte sitter helt slim.

Lycka till!
#11
10 juni 2009 kl 16:52
Gilla
Ut i terrängen och kör så du tränar upp vristerna och övar dig på ojämnt underlag. Jag bruka bli sliten i underben och vrister när jag ökar mängden terrängkörning. Inte fel med lite coreövningar heller.
Lycka till!
#12
2 september 2009 kl 12:50
Gilla
Vi beställde här: http://www.screenbolaget.se/
När vi anordnade: Sträcklöpet 2009 http://stracklopet.blogspot.com/

Prata med dem, de har större utbud än vad som finns på nätet.
#13
4 oktober 2009 kl 20:24
Gilla
Har haft problem i omgångar senast förra hösten, har konstaterat att det berott på fel skor och för lite stretch. Startade om från noll efter besök hos sjukgymnast, sprang max 3km i lågfart och la all tid på stretching. Provade att gå på Yoga och corepass, eftersom ökade jag på distans och tempo. Summa summarum har det gett resultat, idag springer jag obehindrat har inte kännt av knäna på hela sommaren.
Jag rekomenderar stretching, yoga och Core övningar.

Lycka till!
#14
16 april 2010 kl 14:34
Gilla
Jag sover alltid bra, även om jag rusar för fullt genom dushen och kraschar ner i sängen efter ett hårt pass... men då får jag feber på natten =). Inte så att jag mår dåligt utan bara svettig och äcklig, därför försöker jag hämta andan innan jag kliver ner i bingen. Har märkt att detta gäller framför allt om jag springer ett hårt långpass innan nattningen, inte efter vanliga distanspass.
#15
16 april 2010 kl 14:43
Gilla
Hoppas man hinner... ska försöka pressa in Ursvik mellan en föreläsning om Stress och en provbelysning av Görvälns gård kl 20:00. Allt för att blåsa rent i pallet och ladda batterierna för lite nattligt arbete =)

Ny sträckning... intressant, blir till att lägga in en ny rutt på klockan.

Måste dessutom kolla formen inför rekning och snitsling av STRÄCKLÖPET som går den 15Maj. Loppet passar er som tycker att Ursviks spår går på allt för breda upptrampade stigar. http://www.storost.se/inbjudan/Stracklopet_2010_inbjudan.pdf
#16
27 april 2010 kl 10:05
Gilla
15km i Långängen/Gömmarens Naturreservat är mitt favoritspår, Helt sjukt bra upplevelse och helt klart det värsta för vrister och underben. Leden börjar hårt, tar en paus på 250m vid 5km och sedan stenhårt rakt in i mål där man får vila igen. En löpupplevelse utöver det vanliga.

Jag har gört att det finns ett spår vid Grimsta som är rätt bra, men jag har inte provat än.

Sedan tror jag att det finns ett par spår vid Visättra som är värda att prova.
http://stracklopet.blogspot.com/
Något för skogslöpare.
#17
27 april 2010 kl 23:41
Gilla
Ursviks Extremebana är inte en terrängbana om man jämför med leden i Gömmarens naturresrvat snarare en gångväg. Visserligen har den ett par rätt sugande backar men i övrigt är hela spåret rätt tillrättalagt och lättsprunget. Extremebanan kan man forsera med en barnvagn med lite tålamod, Gömmarspåret vänder man på efter ett par hundra meter eller vid starten.

En fantastisk Trail-led om man inte vill köra obanat.
#18
6 juli 2010 kl 09:20
Gilla
I handen? Jag vill ha händerna fria för svalkans skull...

Kör med bälte på väg upp till 15km. I skogen är det bättre med vätskerygga man tappar så lätt flaskorna, jag har sprungit tillbaka många gånger och letat och letat. Fördelen med ryggan är att man får med sig elastisk binda, tejp och mobil utan att knöla ner i div fickor.

Spring i skogen gärna via några vattenhål, ta ett dopp bli lite blöt. Ta en simtur, ha lite kul, glöm inte kolla efter fästingar när ni kommer hem.
#19
28 september 2010 kl 12:12
Gilla
Samma problem här, jag körde dessutom med salttabletter och kompressionsstrumpor men inte hjälpte det inte... Jag drog slutsatsen att jag är helt enkelt för dåligt tränad, för lite långpass, kanske för lite styrka. Jag har haft problem förut på multisportlopp, jag upplever att det inte är konditionen som sätter gränserna utan musklerna som säger stopp. Kände mig stark och pigg när vaderna började nypa vid 19.5km och jag fick inte bukt med dem, fick tjura mig in sista milen.

Tänker träna mer långpass och mer styrka till nästa år.
#20
28 september 2010 kl 12:22
Gilla
Kom och kolla formen till helgen.
Vi tänkte köra en tränings-tävling för medlemmar men alla får vara med... Kolla in vår hemsida http://stracklopet.blogspot.com/ där hittar du informationen du behöver. Löpet går ut på att runda sjön Getaren vid Lida, du väljer spår. Hur du än gör så blir det ca 1mil, rätt varierad terräng och en underbar upplevelse. Själv tänker jag nog ta en stor del obanat och kanske försöka hitta något blöthål att sura ner kläderna i på vägen runt pölen.

Mvh Mauritz
< < < 1 2 3 > > >