Foruminlägg av liam salomonsson

#1
13 juni 2012 kl 08:44
Gilla
Hejsan alla joggare,

Jag tänker börja träna efter jogg.se halvmara program för att klara 1:40 på stockholm halvmara i september.
För tillfället har jag mest tränat inför olika lopp på 1mil och lägger mig i nuläget strax under 50min på milen.

Min fråga gäller tider och skillnader på backig terräng och plant underlag. Jag springer alltid mina löprundor i ett väldigt backigt och ganska mjukt terrängspår.
Finns det några lämpliga mått på hur man bör justera tider på passet när man springer ett spår som jag gör?
Generellt sett, hur pass mycket sämre tid/km får man om man jämför backig terräng med plant underlag?
Ska jag kanske sikta på att ligga i överkant på dom rekommenderade tiderna eller finns det någon som har andra tips?
#2
14 juni 2012 kl 09:33
Gilla
@Fredrik: Jag tog en spade och skapade ett terrängspår runt universitetet. ;)... Jag bor inte längre i Lund, pluggade där ett par år. nu håller jag till i Täby. Ska väl uppdatera profilen så jag inte skapar vidare förvirring.

Tack för alla svar. känns som jag får sätta mig och mäta upp en lämplig runda på asfalt som jag kan köra nån gång varannan vecka kanske. Då får jag väl per automatik skillnaden på terrängen och plant underlag.
#3
14 juni 2012 kl 14:34
Gilla
Ökat stöd för att synca rundor från andra siter. jag använder nike+ gps klocka och gillar verkligen nikes sida för att hålla koll på min träning men forumen här är bäst och då kan det vara skönt att ha sin träning registrerad även här så att folk lätt kan titta på min träning innan dom ger råd/tips om eventuella frågor jag har.

Bättre stöd för att komponera egna träningsprogram/löppass och dela med andra är också en önskvärd funktion.
#4
14 juni 2012 kl 14:47
Gilla
Jag har haft samma problem i många år. Något som har hjälpt mig är magnesiumtillskott. köps på apotek. Jag får fortfarande sendrag då och då men inte alls som innan jag tog tillskotten. Då fick jag sendrag under och efter nästan alla mina träningspass.
#5
20 juni 2012 kl 19:22
Gilla
Din fråga var:
"hur jävla bra detta är egentligen?"

Svaret är: Jävligt bra!

Jag är dock inne på samma spår som många övriga. Jag har visserligen aldrig kört hårt med löpningen men har alltid tränat 4-5ggr i veckan fotboll/innebandy på seriös nivå och jag har aldrig varit i närheten av sådana resultat. Värnplikten gav dessutom mig sämre fysisk form på alla sätt, så jag tror knappast att det räcker för att klara en sådan bedrift.

Skulle vara kul om du kunde få tag i en gps. en telefon med nån löparapp eller en gps klocka och registrera samma runda här på jogg.se.
#6
22 juni 2012 kl 23:07
Gilla
Jag är i samma sits som dig Andreas. spelat och tränat mycket annat hela livet och har fastnat för löpningen nu. Innebandy/fotboll har inte fungerat så bra då det är fasta träningstider etc som inte går ihop med jobbet.

Det svåraste för mig är att köra på en låg fart under dom "långsamma" passen. Jag tycker lätt att det blir tråkigt och har svårt att se att det skulle ge något genom att träna i låg fart. Jag är fortfarande skeptiskt till långpass och distanspass i 70-75% av maxpuls. Om benen känns bra och man är pigg varför inte köra på så man blir lite trött iaf?

Vill precis som du ha lite svar och klarhet kring pass med låg intensitet. om man nu behöver återhämtning, är det inte bättre att vila helt då?