Foruminlägg av RosMarie Lundqvist

#1
3 februari 2009 kl 13:31
Gilla
Ett tips är att springa från centrum upp mot Konserthuset och högskolan/Kungsbäck (= ca 1 1/2-2 km). Där finns spår som är 3 och 5 km. Annars finns det spår vid Hemlingby som är längre, men det är en bit från centrum.
#2
6 februari 2009 kl 12:36
Gilla
Jag började min löparkarriär med ett par eget valda och inköpta skor för pronation (efter råd av en sjukgymnast som sa att jag pronerade). Fick problem med ont i vaderna och höger ankel. Nästa gång jag var i Stockholm gick jag in på Runners Store för att få hjälp, och vilken hjälp!!!

Spegellåda, löptest med neutrala skor och sedan utprovning av olika skomodeller - det tog 45 min av tester, diskussioner och tester igen. Det visade sig att jag har en instabil höger fotled (efter några stukningar) och en lätt pronation. Fick ett par skor som satt bra på foten och som gör att jag nu kan springa helt utan besvär.

Så mitt tips - kommer du till Stockholm, besök Runner Store. De har kunnig, jättetrevlig och serviceminded personal som ger dig som kund den tid och hjälp du behöver.

(Obs! är inte sponsrad av RS utan bara en mycket nöjd kund :) )
#3
11 februari 2009 kl 16:33
Gilla
Fick liknande problem med min högerfot för några år sedan efter intensiv träning. Orsaken: översträckta leder generellt, pronering och instabil höger fotled efter tidigare stukning. Symtomen kom, precis som Mats säger, efter för mycket tryck och för hård belastning på utsidan av foten.

Fortsatte att träna trots "lite" besvär men det blev bara värre och värre. Använde inte något NSAID utan vilade mig till bättring, vilket tog 2 månader.
Är nu helt besvärsfri efter att ha provat ut nya skor, skaffat individuellt skoinlägg och tränat upp stabiliteten i fotleden.
#4
2 april 2009 kl 08:43
Gilla
Visst är det hääärligt! Var ute i går kväll utan underställ, mössa och vantar. Tyckte att passet kändes lite trögt men solskenet höll humöret och orken uppe. När jag kom hem så upptäckte jag att jag gjort mitt bästa pass någonsin - ÄNTLIGEN milen en bra bit under 5 min/km.

Nu känns det som att årets löp-mål går att uppnå.
Tack solsken och fågelkvitter!
#5
15 april 2009 kl 10:51
Gilla
Jag har ofta problem med blåsor i hålfoten, får det även av vanliga skor. Fick Ortolab-ilägg i mars och blåsorna kom som ett brev på posten. Här är min "räddare i nöden" - ett par Bola-strumpor som är dubbla, dvs två lager "tyg". Med dem sker nötningen mellan de olika tyglagren och inte mot huden. Med dem får jag faktiskt inga blåsor!!! Strumpan heter Running Activity.

Har jag fått blåsor använder jag DuoDerm-plattor som jag klipper till och sätter på inför långa pass (som skavsårsplåster). De behöver sitta på några timmar innan löpningen, annars fäster de inte ordentligt.