Foruminlägg av Victoria Andersson

#1
25 december 2009 kl 15:55
Gilla
Idag var jag ute och sprang i nysnön, vilket var mycket härligt! Dock väldigt halkigt på sina ställen. Invigde mina julklappar, som fungerade perfekt! Löparjacka, handskar och hörlurar till mp3n (som inte hoppar ur!)

Någon mer som var ute och sprang idag, juldagen? :)
#2
29 december 2009 kl 22:23
Gilla
Började med ett pulver från hälsokosten som heter "kreatinpyruvat" för några månader sen. Har tränat med det nästan varje träningspass och har märkt TYDLIGA resultat! Från att ha stått stilla på 47 minuter på milen springer jag nu milen 43 minuter! (när det inte var blixthalka ute förstås)

Nu är mitt tips till er som står och stampar på samma tid; KREATINPYRUVAT! (men fråga någon vettig människa om vad som passar just din kropp innan du börjar med det.)

För mig har det i alla fall gett strålande resultat, pulvret är dock ganska dyrt, 500 spänn för 250 g - och så smakar det som gammal sur gympasko...

Bästa pulvret! :D (har inte provat något annat men..)
#3
29 december 2009 kl 23:48
Gilla
Dom på hälsokosten sa att Kreatin och Kreatinpyruvat inte alls var samma sak. Kreatinpyruvat var "en unik sammansättning" som lättare bryts ner och tas upp av kroppen.

Dopning? Skulle inte tro det. Kreatinpyruvatets effekt är ju att bevara muskelmassan vid långvarig ansträngning och ändra energiflödet i cellerna så att kroppen använder fett som främsta energikälla. Det är också bra för mjölksyran, för jag får inte mjölksyra lika lätt när jag använder pulvret. Dopning är inte rätt ord. Det är ju ett pulver som vilket annat som helst. Men jag tyckte det gav fina resultat i löpträningen, så ville bara tipsa er om det. ^^
#4
8 januari 2010 kl 22:42
Gilla
Hemgjorda hamburgare blev det idag, mycket gott! ;D
#5
8 januari 2010 kl 22:44
Gilla
Jag har en fråga.

Hur stretchar man benhinnorna, om det ens går?

#6
9 januari 2010 kl 11:30
Gilla
Tack för svaren! Ska börja "gå på hälarna" och göra den där stretchen som Tom tipsade om! (när min nuvarande smärta har gått över såklart)

Tar gärna emot fler tips! Benhinnorna är viktiga att tänka på när det gäller hård träning har jag märkt...
#7
23 januari 2010 kl 22:35
Gilla
Hejhej! :)

Jo, jag behöver lite tips på bra mellanmål som man kan ha med sig i väskan. Jag tar bussen till träningen direkt efter skolan och behöver något som är smidigt att bara ta fram. Blir ofta nötter och frukt nu, men det blir lite enformigt i längden... Tränar friidrott btw.

Tack!! :D
#8
5 april 2010 kl 21:23
Gilla
Misstänker att jag har för svaga höftböjare (heter det så?) Menar muskeln där benet börjar, på höften ungefär... Får i alla fall väldigt ont där ibland efter hårda löppass.

Har ni några bra styrkeövningar för höftböjarna?

Tack! =)
#9
7 april 2010 kl 16:13
Gilla
#10
31 oktober 2010 kl 00:08
Gilla
Undrar vad ni har för erfarenheter av BCAA? Har börjat med det nu och ska se om det funkar... ;) Körde andra passet idag och märkte faktiskt en liten skillnad.

:)
#11
2 november 2010 kl 11:39
Gilla
Tack för svaren och tipsen. Mina BCAA-tabletter var väldigt dyra (en burk=400 kr), så jag ska nog satsa på att ta det på gympass istället, som Andreas sa. Koffeintabletter såg jag att någon nämnde och det kan jag tänka mig är prestationshöjande.

Många kör på enbart på bra kost, vilket egentligen är det enda bästa, men visst får man erkänna att psyket/motivationen är lite bättre om man har tagit prestationsgynnande tillskott? Mitt är det i alla fall, haha... ;)
#12
2 november 2010 kl 11:44
Gilla
Jag står still och vet inte hur jag ska kunna bli snabbare. Jag springer 5 min/km oavsett hur långt det är...

Hur gör man för att bli snabbare? Hur långa ska intervallerna vara och hur länge mellan ska man vila? Vad är bäst att äta före/efter ett intervallpass? Träning i största allmänhet?

Hjälp... :)