1 oktober 2007 kl 22:41
Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Jag har bara sprungit 2 tidslopp, så här är lite tankar från en nybörjare:)
Har tyckt mig se att de flesta promenerar en kort bit medans de äter något (jag vet inte hur man lyckas äta pasta springandes, men har sett även den varianten). På tidslopp finns mat vid varvning. Själv stannade jag till helt och åt ibland under 12h-loppet. Mitt mål med 12h var egentligen bara att överleva, så det blev mycket gång och även vilopauser. Jag var inte ensam om att sitta ner en stund och äta emellanåt.
6h gick bra utan vila eller längre gångpauser. Promenerade dock ibland när jag åt. För oss vanliga dödliga så är det bästa tipset att starta så långsamt man bara kan. Försök sedan hitta en jämn och bekväm takt.
Skulle jag ändrat något i mitt 12h-lopp så skulle det varit att gå ut ännu långsammare och att äta tidigare. Att äta först när man blir hungrig är nog ingen bra idé. Energin tog brutalt slut..när man sedan fått i sig mat och var redo att "susa" iväg igen så var benen stelast i världshistorien. I 6h har man väl inte riktigt de problemen. Jag verkar iaf klara mig på lite kakor och godis.
Ang träning inför så långa lopp så är det nog bra att försöka vänja sig vid att vara ute och i rörelse ett antal timmar. Bara vänja kroppen vid det, utan att bry sej om hur fort/sakta det går. Menar inte att man behöver springa 4h-pass varje vecka, men iallafall ha kört något längre pass så man vet hur kroppen reagerar. Jag hade bara sprungit gbgvarvet som längst innan 12h, vilket antagligen var lite vansinnigt;)
Att ha testat att äta lite under långpassen kan nog vara en bra idé så man vet hur magen reagerar.