Löpning Övrigt 73 inlägg 4391 visningar

Hur många hundar kan man ha!!! !

1976 • Vadstena
#1
24 januari 2010 - 13:00
Gilla
Idag blev jag påhoppad av samma hund för andra gången på kort tid. Okej ,första gången kunde ja godta en ursäkt från ägaren ,men nu vet i fan. Ägaren i fallet hade idag bara tre hundar i koppel att hålla reda på !!!
En hund slet sig o en annan passade på att hälsa på mitt lår under tiden ägaren försökte få tag i den som slet sig ..... Visst fick ett förlåt men det gör inte mindre ont för det .... ARG
< < < 1 2 3 4 > > >
Mathias Axelsson
1975 • Örebro
#61
5 februari 2010 kl 17:09
Gilla
I motionsspåret har man rätt att springa 100 meter på 15 sekunder utan att bli anklagad för att man provoserar en hund. Tror att de flesta om inte alla hundar känner sig stressade om man gör detta. Därför ska man inte rasta sin hund på motionsspåret!

Finns inte någon hundägare som klarar av att koppla sin hund om man rusar rakt emot dem i intervalltempo.
Sven Andersson
1966 • Kista
#62
5 februari 2010 kl 20:21
Gilla
Jag tycker nog man har rätt att springa 100m på 15s överallt där det är tillåtet med gångtrafik utan att bli anklagad för att provocera hundar (sen kan det förstås vara klart olämpligt pga av andra orsaker, som t ex att det är just där mycket folk befinner sig på en liten yta).
Benny Ek-Williamsson
1975 • Göteborg
#63
5 februari 2010 kl 20:56
Gilla
Jag tror Åsa bara vill provocera, annars blir jag faktiskt mörkrädd! visst finns det hundägare som oavsett hund gör att man tar en omväg förbi dem, men de är väldigt sällan på motionspåren och går med sina hundar.

Att vifta med pinnar mot hundar är givetvis urbota dumt, men detta är hunddagisfröken som säger det. Och hunddagis fröknar vet man ju hur de är.... ;-) Nej men allvarligt. Hur ansvarigt är det att gå med såpass många hundar när man är själv som vissa de flesta hunddagmammor gör?. Utsetts man för en plötslig/oväntad situation som hundarna upplever som stressande har hon/han ingen möjlighet att hantera hundarna. De absolut mest väldresserade hundarna och de hundägare jag känner har valt bort hunddagis efter besök. det kanske betyder något...

Hundar är djur och följer sina instinkter. det är inte hundens fel att den befinner sig i storstäder, det är inte hundens fel att ägaren inte lärt dem uppträda som "folk" eller bland folk och det är definitivt inte hundens ansvar att den har ibland idiotiska ägare. Men tyvärr kan man inte "avliva" ägarna därför måste en bitande hund istället avlivas och ägaren anmälas!
1971 • Nykvarn
#64
6 februari 2010 kl 13:29
Gilla
Dagens positiva hundupplevelse: Jag löper över ett back-krön efter 12km och ser på två lösa hundar modell större komma springande emot mig ungefär 50m längre fam på grusvägen.

När de ser mig ser jag hur vaksamheten ökar. Jag stannar och sätter mig på huk och sträcker fram handen för att visa att jag vill hälsa. Ägaren som går 50m bakom hundarna ryter "HIT" och hundarna stannar på ett ögonblick och lommar tillbaka till matte.

När vi möts tackar jag henne för att hon ropade in hundarna. Jag hälsar på de glada vovvarna och springer vidare...så ska det funka!
Maria Lärkäng
1980 • Partille
#65
6 februari 2010 kl 13:46
Gilla
Har också en positiv hundupplevelse att dela med mig av. Sprang i förrgår om två kvinnor som var ute och gick med fyra hundar, av vilka två var lösa och befann sig nåt tiotal meter framför kvinnorna på gångvägen. När kvinnan med de lösa hundarna uppmärksammade att jag var på väg att springa förbi sa hon lugnt till dem att stanna, varpå båda hundarna frös till statyer och höll sig helt stilla trots att jag flåsade förbi bara någon halvmeter ifrån dem.

Eftersom jag redan hade lämnat deras matte bakom mig kunde jag inte tacka henne utan att vända tillbaka, men jag ångrar litegrann nu att jag inte tog mig tid till att göra just det. Tänkte på just den här tråden och konstaterade att man kanske borde uppmärksamma de bra hundägarna lite mer. De finns och de är många, men tyvärr är det ju de olämpliga som märks mest.
Sven Andersson
1966 • Kista
#66
6 februari 2010 kl 14:02 Redigerad 6 februari 2010 kl 14:03
Gilla
Visst, men Staffan, du kände dig alltså tvungen att avbryta för att böja dig ner därför att de lösa hundarna intimiderade dig. Du kände dig alltså tvungen att anpassa dig till två lösa hundar. Och Staffan/asfaltsflickan: på de ställena, är det tillåtet att ha hunden lös där? Om det inte är det: hur kan hundägarna förtjäna beröm som "bra"? Mindre dåliga skulle jag kunna sträcka mig till i så fall.
Maria Lärkäng
1980 • Partille
#67
6 februari 2010 kl 16:32
Gilla
Japp, där jag sprang är det tillåtet att ha hundar lösa så här års.
1971 • Nykvarn
#68
6 februari 2010 kl 17:00
Gilla
Sven. Det var en grusväg i skogen, vet inte hur koppelreglerna är. Tvungen och tvungen...det kändes mest naturligt bara, den korta pausen gjorde mig inget. Visst man kan tycka att det var dåligt att hundarna sprang fria men jag kan tycka man kan mötas halva vägen var. Det positiva jag fastnade för var hundägarens disciplin på hundarna, de lydde henne ögonblickligen.
Sven Andersson
1966 • Kista
#69
6 februari 2010 kl 18:07
Gilla
Ja, det är ju självklart bättre med en hundägare som har sån disciplin, men min poäng är att det inte någonsin får vara en ursäkt att inte följa de lagar/regler/förordningar för koppel som gäller för platsen. De bestämmelserna är inte enbart till för att hålla bråkiga hundar kort, utan också för att andra människor (inkl. andra hundägare) inte ska behöva fundera på om den lösa hunden där framme är ilsk eller ej.
Oldboy
1952 • Danderyd
#70
6 februari 2010 kl 19:26
Gilla
Ofta råder koppeltvång på motionsspåren, det beslutar kommunen om. I naturen på skogsvägar och stigar, är det bara krav på att ägaren ska ha hunden under kontroll och det är lite slappare nu på vinterhalvåret än den andra halvan.

Så här i tättbefolkade områden finns ofta inga andra stigar som är enkelt användbara än just motionsslingorna. Kanske inte vore så dumt om kommunen gjorde lite andra allmänna stråk för flanörer och hundrastare, de behöver ju inte vara fullt så raka och släta som det vi brukar ha att springa på.
1960 • Kungsholmen
#71
19 februari 2010 kl 15:20
Gilla
Tänker låta hunden vara fri under snöovädret. Men är det någon som ska plumsa i snön så får den vara inne.
Triax runner
1976 • Stockholm
#72
19 februari 2010 kl 15:25
Gilla
Verkligen kul! Hoppas att du inte menar på kungsholmen för där är det tack och lov förbjudet........ Vill du ha boskap är det nog landet du bör styra din kosa emot..
1960 • Kungsholmen
#73
19 februari 2010 kl 15:31
Gilla
På riddarfjärden, är det ok ?
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.